Tvrdnutie brucha v 31. týždni

mmbudiakova
12. jún 2021

Ahojte tehulky, mamičky a ostatné skúsené.
Chcela by som niečo bližšie vedieť o tvrdnutie brucha počas tehotenstva. Koľkokrát za deň je to normalné ? Už druhý deň mám tvrdé brucho, dosť nepríjemné ale nebolestivé a trvá to len chvíľu. Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc.

tulup
12. jún 2021

@mmbudiakova aj mne tvdrne ..už pár týždňov ..som 29tt... Pokiaľ nie sú zmeny na krčku a neotváraš sa, nie je to bolestivé a netrvá dlho...len pár sekúnd...tak môže byť ževraj do dňa kolo 15x...aj keď mne to príde dosť...ale niekedy ja ani presne neviem, čo všetko k tomu rátať...samo o sebe mám v stoji dosť tvrdé brucho ( má to tsk byť? 🤷)...no spozorovala som aj to klasické tvrdnutie keď napr.náhle vstanem a pod...vtedy cítim aj taký mierny tlak a bruško je fakt ako kameň...no rátam k tomu aj to keď sa dieťatko vypučí na istom mieste a maternica vtedy tiež dosť stvrdne? ..lebo to sa mne stáva dosť často ...čiže tiež mám kus dilemu s tým tvrdnutím...🙂🤷

ledgerka
12. jún 2021

U mna to bolo kazdych par minut v 31 tyzdni a aj bolestive. Dostala som magnezium a sla na pn.

tulup
12. jún 2021

@ledgerka vážne? A mala si aj kľudovy režim? Magnezko pomohlo..? Mne sa zdá, že mne veľmi nie...

nikpa
12. jún 2021

@mmbudiakova mne tvrdlo cca od 25tt, rodila som v 39tt, brucho mi tvrdlo hneď ako som sa postavila z postele, stačilo že som len stála na nohách. Treba si naordinovat magnerot, kľudne viackrát denne a kľudovy režim, polihovat, posedavat, vyložiť nohy. Pri oddychu by si mala cítit, že ti mäkkne, ak nie tak treba ísť na príjem aby ta skontrolovali aj bábätko.

jaga18
12. jún 2021

Vraj do 10x denne je to normálne. Tak mi hovorila Dr. Mne neskutočne tvrdilo, dlho a bolestivo, bolesť až do krížov pri tom... Dr mi dvihla magnerot na 3x 2 tablety denne a kľudový režim a pomohlo 👍 stane sa aj teraz párkrát denne, ale už len na chvíľku a nie tak bolestivo. Momentálne som 34tt a beriem 8 magnerotov denne. Vraj by tak silnom tvrdnuti môže hoc kedy prasknúť plodová voda.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre