icon

Tvrdnutie bruška v 30. týždni tehotenstva

25. feb 2026

Ahojte, zaujimalo by ma, ci mate niektora skusenosti s tvrdnutim bruska, zacala som 30. tyzden a vsimam si to dost krat za den, je to vacsinou do 1 minuty, potom sa uvolni, beriem magnerot 3x denne jedna tabletka, bolesti nemam, len je to take ze akoby zrazu citim tlak, a velmi tvrde brucho, citala som ze pokial je to bez bolesti, je to v poriadku, v pondelok idem k lekarovi, urcite sa na to spytam, len ma zaujimaju aj nazory ostatnych

anonym_d75021
25. feb 2026

Mala som, a skoncila som v nemocnici, kde som lezala ako netopier dole hlavou na infuzkach

bety19
25. feb 2026

Tvrdlo mi len posledne dni pred porodom...a porodila som v 33t

tinka_1807
25. feb 2026

@anonym_autor Mne tvrdlo asi od 30 TT tiež. Ale skôr len pri námahe. Brala som 3x denne magnerot. Porodila som 40+6.

anonym_00557e
25. feb 2026

@anonym_autor mne veľmi často tvrdlo, aj bolestivo, v oboch tehotenstvach. Začalo možno aj v skoršom tt. Oboch som prenášala. Ale riad sa svojim pocitom, kľudne sa opýtaj lekara

anonym_aa868c
25. feb 2026

Mne zacalo tvrdnut brucho v 31. tyzdni jednu noc asi 2 hodiny v kuse kazdych 10 min na minutu. Skoncila som na konskych davkach magnezia a CTG pasoch a kontroly krcka u doktora kazdy 3. den a kludovom rezime. Nastastie krcok sa mi neskracoval, tak mi neskor povolili aspon vychadzky. Brala som magnezium do konca 35. tyzdna.

soonmomtobe
Dnes o 08:05

Mne tvrdne od 24tt...ale vždy je to len chvíľa, niekoľkokrát za deň. Pri chôdzi je to viac. Teraz som 31tt všetko ok, krčok drží.