icon

Účinky antibiotík v tehotenstve. Je Sumamed bezpečný?

s_338
21. feb 2025

Zdravím, zistila som, že som tehotná, najskôr som si robila 12dpo ultra včasný test, nakoľko som vedela, že tu je tá možnosť, no vyšiel negatívny a nakoľko som bola chorá, som začala užívať 3 dňové antibiotiká sumamed, lebo som bola chorá už 2týždeň a nič mi nezaberalo. A dnes som zistila, že som tehotná, mohli by tie antibiotika nejak uškodiť? Trošku teraz ohľadom toho stresujem, nerátala som s tým že nakoniec test bude pozitívny, keďže už týždeň som mala také bolesti ako mávam bežne pred menštruáciou, s tým že sa postupne stupňovali, tak som očakávala že menštruácia príde. Čož je vlastne ďalšia vec, tie bolesti mám stále, hlavne navečer a v noci, fakt že extrémne ako pri menštrúacií, strašne silné, parkrát do dňa, trvá to tak 2-3 min potom to ustúpi. Je to normálne, mali ste to niekto? Taktiež som mala aj mykózu, tak som mala canesten vaginálnu kapsulu, rovnaká otázka, je to okej, nemohlo to nejak uškodiť? Proste sa to všetko na mňa nalepilo, ospravedlňujem sa za milión otázok, je to prvé tehotenstvo, som trošku v strese a stále to spracuvavam. Pracujem v zahraničí, midwife mi dala termín o 2 týždne, tak dovtedy sa chcem aspoň trošku uistiť tu, či má niekto podobnú skúsenosť.
Vďaka vopred za všetky rozumné odpovede.

ivik4
21. feb 2025

Viacere sme pocas tehotenstva uzivali aj niekolko antibiotik , aj inych liekov lebo sme museli a deti mame zdrave. Ale nik Ti nepovie ci nieco uskodilo , to my nevieme

simonkaa27
21. feb 2025

zbytocne sa budes stresovat, uz s tym nic nespravis. nie si ani prva a ani posledna, ktorej sa nieco taketo stalo. takze pokoj 🙂

colsami
21. feb 2025

Nic sa nestane.

viestta
21. feb 2025

Neliecena infekcia je nebezpecnejsia ako lieky

kiki68
21. feb 2025

Je to uplne ok, horsie keby to nechaju tak. Cize si v poriadku a babo tiez

kiki68
21. feb 2025

Na tie krce nech daju progesteron nejaky a magnezko. Potom to vacsinou pekne prejde a do 10-12 tyzdnov lieky vysadis. Alebo s nimi tahas do porodu

s_338
autor
21. feb 2025

@kiki68 vies mi nejak poradit ako davkovat to magnezium?

kulumulu123
21. feb 2025

@s_338 tie kŕče sú preto lebo sa ti roztahuje maternica je to normálne mala som pri oboch deťoch... Antb neporadím toto musíš prebrať s mudr

kiki68
22. feb 2025

@s_338 ja mam 600mg denne, to musi lekar

s_338
autor
22. feb 2025

@kulumulu123 a mala si ich tiež také extrémne a hlavne v noci? Normálne ma to zobudí občas v noci alebo tak nad ránom. Tak mám z toho trošku strach či je všetko okej a termín u midwife mám až o 2 týždne, tak sa chcem len uistiť, či to je normálne. Ale zrejme budem volať aj môjmu gynekologovi čo mám na sk a budem to s ním konzultovať.

kulumulu123
22. feb 2025

@s_338 neviem ako ty, ale ja mávam niekedy dosť bolestivé ms. Tie kŕče sú ako pri ms je to úplne normálne, po pár dňoch to na chvíľu prejde a potom začne znova, tiež prsia ma na striedačku boleli a neboleli.... Pre telo je to veľký nával hormónov.. Ja, som sa chodila pozerať ci som nezačala krvácať chvíľami ma až stocilo v krčí..

kulumulu123
22. feb 2025

@s_338 mne moja mudr poradila čisté magnézium to pomohlo chvíľami...

s_338
autor
23. feb 2025

@kulumulu123 presnee ja rovnako, zvykla som mávať bolestivú menštruáciu, tie kŕče sú fakt také, ako počas napr prvého dňa silnej menštruácie, až nato že teda netrvajú celý deň, iba pár minút pár krát do dňa/v noci.. tiež neustále kontrolujem, či som nezačala krvácať. Ano viacerí radia to magnézium, zajtra budem volať svojmu gyn čo mám na sk a skúsim sa s ním poradiť, nech mi poradí poprípade ako dávkovať to magnézium, nech mám aspoň niečo kým pôjdem k tej midwife