icon

Ukončenie tehotenstva v 24 tt, ako ste to zvládali?

vladka2503
18. aug 2019

Ahojte,

žiaľ, postihlo nás niečo čo neprajeme nikomu. Prišli sme o dieťatko v 24 tt. Podľa všetkého prestala fungovať placenta . Doktor pred mesiacom si síce všimol, že je malý o týždeň pozadu s rastom ale neriešil to, povedal iba kontrola o mesiac.. Žiaľ kontrola o mesiac dopadla tak, že malý už ostal v 19 tt bez možnosti donosenia.

Chcela som sa spýtať ako a či ste sa s tým nejako normálne vyrovnali .. rodila som v stredu, bolo to strašné. Mám už jednu dcérku , pôrod bol normálny ale toto .. neviem čo vo mne zanechalo väčšiu stopu.. S malým sme sa po pôrode mohli rozlúčiť , taký malý bobáčik .. nechápem to.. nič sa nemuselo stať keby ma doktor viac kontroloval či nasadil liečbu .. proste kvantita nad kvalitu .. som úplne mimo..

Tiež som sa chcela spýtať, Vás, žien, ktoré si niečim takýmto prešli vo vyššom štádiu tehotenstva či ste boli schopné donosiť ešte zdravé dieťa, bez ťažkostí a po akom čase ste sa na to dali..

ďakujem za každý príspevok.

Strana
z2
vladka2503
autor
19. aug 2019

@katren 2-3 tt je niekedy v poriadku podľa toho počas ktorého týždňa Ti nato prišli a ako sa vývijal plod ďalej .. môj malý bol o 4 o týždeň neskôr už o 5 tt :( sama som zvedavá aké budú výsledky zo všetkého .. potom to tu určite napíšem, ďakujem Ti zasprávu

vladka2503
autor
19. aug 2019

@katatko351 držím palce aby ste boli aj Vy s partnerom čoskoro bohatší o malé :*

vladka2503
autor
19. aug 2019

@kajkag to mi je hrozne ľúto 😢 ... ten pôrod bol hrozný aj u mňa .. prvý som zvládla uplne bez problémov,,tento moje telo proste odmietalo vykonať.. aj po fyzickej stránke sa cítim oveľa horšie aj skoro po týždni ako pri prvom.. musíme sa držať a veriť drahá kajka . Drž sa!

vladka2503
autor
19. aug 2019

@samota22 zlatko moje... veľmi na Teba myslím,, vrátila si ma o pár dní späť .. je to hrozne ťažké a bolestivé či už fyzicky alebo psychicky .. Mrzí ma, že to u Teba skončilo až cisárskym rezom ale 6 dní je už hrozne dlhá doba a chápem, že ťa už nechcú nechať viac trpieť .. keď budeš mať po tom všetkom ozvi sa :( budem na Vás myslieť

sevcikovaa
19. aug 2019

@vladka2503 ahoj viem co prezivas pred 3 rokmi som potratila v 20tt ( krcok sa z nico nic otvoril) zahada je ze v pondelok som bola u lekárky ....vraj prehan a poslala ma domov....v piatok sa to zacalo a do nedele som musela cakat kym som ho porodila....chlapec chvilku zil....pricinu do dnes neviem ....dnes sme v 32tt a modlíme sa aby to dopadlo dobre .....prajem ty vela sil a najdi si zodpovedného gynekologa

samota22
Autor odpoveď zmazal
vladka2503
autor
19. aug 2019

@samota22 my tiež musíme čakať na naše genetiky a pitvu . Čo sa robil odber placenty tak ten vyššiel negatívny ale boli tam len 3 základne syndromi , ale 3 ja nám povedali, že to vidia na tú placentu .. Ty nech to máš hlavne už konečne za sebou a môžeš sa začať liečiť po psychickej ale aj fyzickej stránke.. vedz, že keď sa zobudíš, prejde aspoň trocha tá fyzická únava a ty aspoň nachvíľu pospíš, ak by sa ti nedalo , vypýtaj si nejaký riadny oblbovak, mne ho dali automaticky hneď po pôrode, spala som do skoro do druhého dňa.. drž sa

vladka2503
autor
19. aug 2019

@sevcikovaa to je hrozné :( najhoršie je na tom toto, že je všetko ok a odrazu sa to všetko zbehne tak rýchlo, že sa nevieš ani zorientovať.. ono práve ja mám veľmi dobrého gynekologa ,,len na 3D sono na ktoré ideš v 20 tt som mala iného .. môj si to všimol hneď na ďalšej kontrole, len už bolo neskoro :( si už v krásnom týždni ! verím, že Vám to všetko dopadne dobre a budete sa čoskoro tešiť z malého klbka :* my si ešte počkáme..

sevcikovaa
19. aug 2019

@vladka2503 som lezim od 18tt ale ten strach zo všetkého je katastrofa uzivam si jedine pohyby drobceka

kajkag
19. aug 2019

@vladka2503 áno musíme veriť. Veď sme všetky silne bojovnicky❤️

vladka2503
autor
19. aug 2019

@sevcikovaa neboj sa, dobre to dopadne, si viac sledovaná a už aj teraz keby trebalo rodiť malinke bude v poriadku, už nech to máš za sebou a tešíte sa z babetka 🙂

matilda72
19. aug 2019

@vladka2503 nie v banskej bystrici, zlata zena....malo je.dr. ktory svoju pracu beru ako poslanie a radost....ved my sme sa zacali pokusat po 3mesiacoch a vyslo to ...zmenila som pracu, nebola som uz pn a zrazu to vyslo.a pocas tehu som brala fragmin .....inak aj dr. Grochal je ludsky a vidiet, ze svoju pracu miluje ...drzim aj ja vam palce

miska210
24. sep 2019

Ja som rodila v 35 tt mrtveho syna.. Pochybenie doktora. Bolo to tazke hrozne... 10 hodin porodu , pocit , ze kvoli doktorovi ste prisli o dieta... Vela sil zelam

evkao
28. mar 2021

viem, ze tato diskusia je uz starsia, ale musim niekde napisat, co sa stalo mojej kamaratke, stale to vo mne rezonuje.... cakala dievcatko, boli sme tehotne sucasne, cele tehotenstvo bolo ukazkove, ziadne problemy.... v 36tt prestala citit pohyby, bola u svojho gyn., ktory ju ani nevysetril, povedal len, ze to je normalne, ze babatko ma uz menej miesta... o par dni isla na pohotovost, zacala krvacat - babo sa udusilo pupocnou snurou, povedali jej, ze to bola chyba dr., doteraz si vycita, ze na neho viac netlacila, aby ju vysetril...
neverim tomu, ze ta bolest niekedy prejde, ale kazdej jednej zienke, ktora si niecim takymto presla prajem, aby jej to zivot vynahradil a doprial jej krasne zdrave babatko

monika8634
28. mar 2021

@evkao ja som prišla o dieťatko v 38.tyzdni minulý týždeň. Zadusil sa pupocnou šnúrou. Mohol jej spraviť ultrazvuk, ale na obyčajnom ultrazvuku nevidno že má dieťa pupočnú omotanu okolo krku ☹

jvasenka
28. mar 2021

@vladka2503 osobne som to nezazila ale svagrina prisla o dvojicky niekedy v 5-6mes (neviem presne a tiez slo o chybu lekara vraj) a cca o rok a pol? na to otehotnela, chlapcek bude mat o chvilu rok..prajem vela sil a vsetko dobre

evkao
28. mar 2021

@monika8634 to mi je velmi luto, taketo veci by sa nemali stavat...😢
ja nie som doktor, ale myslim, ze keby jej aspon popocuval srdiecko, urobil monitor.... bohuzial nic to uz nevrati spat

Strana
z2