icon

Únik plodovej vody v 33. týždni tehotenstva

9. jún 2025

Ahojte prosím vás tie co ste zažili únik plodovej vody,mohli by ste mi to opísať ako to vyzeralo a aké ďalšie príznaky ste mali?Zo mňa uz druhý deň tečie ako keby voda ale nie nonstop a veľa ale pri nejakom pohybe alebo teda aj keď ležím z ničoho nič zo mňa vytečie dajme tomu taká čajova lyžička vody…cítim dole aj dosť tlaky a mávam aj menšie bolesti..neviem či to je normálne uz v tomto týždni alebo ist na pohotovosť…možno to je len nejaký výtok…bola by som rada za vaše skúsenosti s týmto…som 33tt,ďakujem❤️

selena_luna
9. jún 2025

Daj si najobycajnejsiu porodnicku vlozku - taky matrac z buneciny. Ziadne always s gelom ani nic take podobne, to znehodnoti vzorku. A hajde na pohotovost, maju temesvaryho roztok a zistia z mokrej vlozky ci ide o plodovu vodu.

michaela329
9. jún 2025

Mne odtekala plodová voda v 16tt a bolo to pomerne veľké množstvo, to sa nedalo vtedy pomýliť, až to premocilo prádlo - u mňa však išlo o MA kvôli genetickej vade a vedela som, čo sa deje. Daj si popôrodnú vložku a choď na pohotovosť - otestujú ju, urobia sono, tam vidia koľko tej vody je. A neboj sa tam ísť.

jomarch
9. jún 2025

ja som take mala a na poradni mi dr povedal, ze to je vytok z krcka, ze to je normalne. ale potom pred porodom mi aj realne unikala PV cize viem to porovnat trosku. tej PV bolo viac. ten vytok bol ako keby mi zrazu trosku cvrklo, ta voda isla vacsim prudom. autorka ale tym sa neriad. daj si obyc bielu vlozku, poporodny idealne ak uz mas doma prichystane a bez na pohotovost. netreba to podcenit. drzim palce, nech je to len ten vytok.

jomarch
9. jún 2025

ak by si nemala taku vlozku tak chod s hocijakou. na pohotovosti ti daju aku treba (mne dali, hoci som prisla s vlastnou - z tej vsak tem. test vysiel negativne)

jomarch
9. jún 2025

a este mi napadla taka vec 😂 mozno ta to upokoji. ta plodova voda mala vyrazny zapach. riesila som to s dulou, ta sa ma na ten zapach pytala. mne to pripominalo zapach spermii 😂 ja som ale celkovo dost citliva na pachy 🙈 ide to skratka zvnutra tela cize taky zivocisny zapach je omnoho silnejsi ako pri vytoku. ale napriek tomu ci nieco citis alebo nie s chod dat skontrolovat urcite.

michaela329
9. jún 2025
@jomarch

a este mi napadla taka vec 😂 mozno ta to upokoji. ta plodova voda mala vyrazny zapach. riesila som to s dulou, ta sa ma na ten zapach pytala. mne to pripominalo zapach spermii 😂 ja som ale celkovo dost citliva na pachy 🙈 ide to skratka zvnutra tela cize taky zivocisny zapach je omnoho silnejsi ako pri vytoku. ale napriek tomu ci nieco citis alebo nie s chod dat skontrolovat urcite.

@jomarch no ...moja nepachla. Ani keď mi praskla pred pôrodom teraz v 38tt 😳 Akurát predtým bola úplne číra, teraz som mala také kúsky v nej. Ale vôňa žiadna.

elz1920
9. jún 2025

So mnou na čakačke bola kočka, ktorej tvrdili, že to, čo z nej vyteká, určite nie je plodová voda. Poobede ju prijali na pozorovanie, v noci porodila. Tuším bola v 34 tt. Ani nejaké extra tlaky necítila. Len pocit, že z nej niečo vyteká.

elzu
9. jún 2025

Směr pohotovost a to hned.
Pokud je to plodová voda, je potřeba miminko připravit na příchod na svět.

jomarch
9. jún 2025
@michaela329

@jomarch no ...moja nepachla. Ani keď mi praskla pred pôrodom teraz v 38tt 😳 Akurát predtým bola úplne číra, teraz som mala také kúsky v nej. Ale vôňa žiadna.

@michaela329 mozno ani moja by nepachla beznemu cloveku, ja vobec neviem 😂

michaela329
9. jún 2025
@jomarch

@michaela329 mozno ani moja by nepachla beznemu cloveku, ja vobec neviem 😂

@jomarch ja mám tiež citlivý nos, v tehotenstve to bol dokonca extrém - nemohla som do obchodu chodiť cez leto 😅 Ale toto bolo fakt u mňa bez zápachu.

mdse
9. jún 2025
@jomarch

@jomarch mne páchol v tehotenstve ku koncu výtok a tiež to páchlo po spermiách. Ale plodová voda nepáchla, nič som necítila.

kiki68
10. jún 2025
@jomarch

@jomarch presne toto som mala ja, ten pach po smermiach bol taky, ze ma naplo. Ako keby tam bukkake bolo predtym. Ale mne zacal porod po vyvolavacke total rupnutim vody. Na ten zapach nezabudnem. Lebo ta voda vraj nema mat zapach

jomarch
11. jún 2025
@kiki68

@jomarch presne toto som mala ja, ten pach po smermiach bol taky, ze ma naplo. Ako keby tam bukkake bolo predtym. Ale mne zacal porod po vyvolavacke total rupnutim vody. Na ten zapach nezabudnem. Lebo ta voda vraj nema mat zapach

@kiki68 vidis a mna sa dula co mi bola potom aj pri porode hned pytala na zapach, vraj je taky sladkasty. mozno by nemala zapachat nejak hnilobne alebo co. ale teda ja som to citila len ked som privonala tu vlozku (akokolvek nechutne to znie 😂😂). kazdopadne by ma zaujimalo, ako dopadla autorka…

jomarch
11. jún 2025

autorka, ako si dopadla? je vsetko ok?

kiki68
11. jún 2025
@jomarch

@kiki68 vidis a mna sa dula co mi bola potom aj pri porode hned pytala na zapach, vraj je taky sladkasty. mozno by nemala zapachat nejak hnilobne alebo co. ale teda ja som to citila len ked som privonala tu vlozku (akokolvek nechutne to znie 😂😂). kazdopadne by ma zaujimalo, ako dopadla autorka…

@jomarch mne to cele splechlo na zem a bol to strasny zapach, ako mna normalne natiahlo a to ja mam fest dobry zaludok na pachy. Vtedy si hovorim, to dieta musi rychlo von, vsak v takom hnoji sa kupat.. 😂