Únik tekutiny v 12. týždni
Ahojte žienky, dúfam, že tu nájdem pomoc. Od zaciatku tehotenstva ma sprevadzaju vseliake problemy. Pred dvoma tyzdnami vyssie bielkoviny v moci a od vcera mam nejaky zvlastny unik tekutiny. Nezapacha, ma velmi jemne ruzovu farbu a unika po velmi malicko v 3-4 hodinovych intervaloch. Nie je to take hrozne, ale prejde to aj cez leginy. Ja neviem ci uz v takomto nizkom stadiu moze ist o plodovu vodu. Nemate s tym niektora skusenosti? Brala som v poslednej dobe nystatin cipky ale sposobili mi svrbenie a palenie, tak mi v lekarni odporucili flor feminu cipky a tu som si dala 2x a odkedy som si ju teda dala tak mam tento unik. Neviem cim to moze byt sposobene. V pondelok idem do poradne, ale mam strach. Uz som smutna, lebo sa mi stale nieco deje 😥
Jaaj jasné, že hneď pohotovosť...možno to nič nie je ale radšej zbytočne ísť ako potom ľutovať 🙏♥️ držím palce 😉
@sashka22 nebola som. Nechcem robit zo vsetkeho velku vec. Od zaciatku mam velke problemy. Najprv som dvihala staru mamu, bola som v 4. Tyzdni. Este som nevedela ci som tehotna a zacala som krvacat. Predpisali mi duphaston ci ako sa to pise. A odvtedy mam stale len problemy. Mocove cesty, caste spinenie atd. Bola som na pohotovosti 2x a to som v tretom mesiaci. Babo je v poriadku. Kontroluju to. Brali mi krv, moc. A dali mi teda tie cipky. Lenze som ich brala asi 2 dni a musela som prestat, lebo este horsie bolo. A chcela som na ukludnenie nieco, lebo fakt to nie je prijemne ked pri kazdom moceni ma to pali a svrbi, ale kaslem na to. Nebudem si uz davat nic, lebo mne uskodi hadam vsetko. Uz sa to upokojilo po sprche. Dala som si oddych a uvidim. Ak to neprejde, urcite pojdem zajtra. Uz ma tam poznaju. Kazdopadne som myslela, ci tu nenajdem niekoho s podobnym problemom, ale tolko co sa na mna zatial vali sa v prvom trimestri ujde len malokomu.
@barboritta na take nechcem ani mysliet. Jednoznacne to neberiem na lahku vahu a ak to neprejde pocas zajtrajska, tak urcite pojdem na pohotovost, ale snazim sa mysliet popri tom vsetkom pozitivne. Odkedy som pisala prispevok som uz take prudke uniky nemala. Mam maleho syna, za ktorym treba denne velmi vela behat a fakt je to niekedy nad moje sily. Tak ma zaujimalo, ci to niektora nahodou nema podobne, ze ma nejake komplikacie. Pockam cez noc, snad sa to trocha upokoji a ked nie, tak pojdem do nemocnice. V ziadnom pripade nechcem riskovat.
@janka1996 Ja som ta strasit nechcela,len s tym behanim byvsi mala nieco urobit.Skus sa viac setrit.V kazdom pripade,nielen teraz
@janka1996 urcite to ries co najskor. Tiez ta nechcem strasit lebo nie som lekarka ale kamaratka mala presne to iste a nakoniec porodila predcasne v 26tt ☹ Dietatko nastastie vypiplali v nemocke ale presli si riadne stresovym obdobim veru. Urcite to nepodcenuj a ries to pls. Drzim palce !
No ja už by som bola na pohotovosti. 100x zbytočne ako potom ľutovať ..ja som svoje telo nepočúval keď ma jemne bolelo podbrušku vravela som si že je isto všetko v poriadku a jeden deň som začala špiniť .ani som neváhala riešila som deti až môžem ísť na pohotovosť ..premňa už bolo neskoro . Čo som bola ďalší raz tiež som špinila ale zo stresu leho som čakala na výsledky hcg ..ale to som si len myslela .pravda bola inde o bábo som už prichádzala ..ďalšie tehu som bola viac u dr ako doma .s každou prkotinkou ktorá sa mi nezdala .s bolesťami .so zlým pocitom ..po tom co dcéra do mňa nabúrala nechtiac. A samozrejme do špinenim v 20 tt vtedy som aj plakala bála som sa že o malé prichádzame ...takže ty ani nečakaj a id ak chceš donosiť
@mariska1989
@greta2017
@barboritta
Takze, samozrejme isla som hned rano. Teraz uz lezim hospitalizovana. Babanko je v poriadku, ja mam nejaku poruchu a praskaju mi cievky, tvoria sa hematomy, tie potom praskaju a mam to spinenie. Na babatko to nadtastie nema vplyv, ale nechali ma na pozorovanie. Dakujem za rady a pomoc. Tak si chvilu polezim a pevne verim, ze uz to bude v poriadku
@janka1996 - ja odporúčam doma mať kludovy režim žiadne behanie za deťmi namahanie sa dvíhanie deti či ťažkých vecí. Určite ti aj v nemocnici toto povedia nakoľko už to budú brať že je to rizikove tehotenstvo. Tiež mám hematóm bola som v nemocnici a musím mať teraz taký režim. Zabezpeč si niekoho k sebe po návrate domov na výpomoc.
@janka1996 tak aspoň že tak ..dr ti naordinuju kludovy režim.tak potom pekne oddychovať
@mariska1989 nuz, ziadne dobre spravy sa nedeju. Neviem ako dlho to bude trvat a ci to do konca tehotenstva vobec prejde, ale stale farbim oranzovo, ale len po stolici. Ked trocha zatlacim alebo napnem brucho, utriem sa a mam na papieri soplovity oranzovy vytok. Ked sa uteiem znova, uz ani naznak po farbeni. Ja neviem. Citala som na internete, ze niektore zeny maju toto do konca tehotenstva a ze pokial sa hematom nezvacsuje, tak nema zly vplyv na vyvin babatka. Proste sa s tym asi budem musiet zmierit. Lekari hematomy ani krvacanie v brusnej dutine nevedia stopnut ani liecit (vraj) ze kym sa to same vyluci alebo vstrebe tak je to dobre. Ak by sa hematom zvacsil s tlacil by babatko, vtedy hrozi predcasny porod. Ale vraj to sa nikdy neda vylucit ani tomu predist. Zeny, ktore mali hematom raz maju velku pravdepodobnost, ze sa im to bude vracat alebo to pretrva pocas celej gravidity. Neviem ako sa s tym vysporiadat, co si o tom mysliet. Zajtra by ma mali prepustit, pojdem za svojim gynekologom a budem cakat co povie on.
@janka1996 - tiež mám hematóm, sú dni keď nejde zo mňa nič potom zase spinenie presne ako píšeš také soplovite inokedy len kus mokré kadejaké farby. Včera napríklad u.mna začalo vyplavovanie hematonu mala som po utreti 2 mini krvné zrazeniny. Celý deň som prelezala. Beriem duphaston na udržanie tehotenstva a Dycinone proti krvácaniu lebo ja som ležala v nemocnici už aj s krvácaním a tým sa mi vytvoril ten hematóm. Odvtedy je to raz dobre raz zle, ja mám šťastie že ku mne doobeda príde mama stará sa o všetko ja väčšinou ležím, poobede sa stará manžel. Tak mi nariadili že šetriť sa maximálne, nič ťažké nedvihat, deti v žiadnom prípade ani tašky s nákupom proste nič. Nerobiť ťažké práce, tak áni nevarím lebo to treba stať, ani žehlenie, vysávanie v podstate skoro nič.
@rubinka budeme na tom rovnako. Od septembra mi hadam maleho vezmu do skolky, ale detto. Manzel vecer v sluzbe, svokra, svokrina svokra, mama , kto kedy ako bude moct. Ono sa to liecit neda. Len sa modlim aby sa hematom nezvacsil aby neohrozil babo. Momentalne som stastna, ze babatku sa dari dobre a ostatne je vedlajsie. Ale kazdopadne to bude zaujimave. Este 6 mesiacov predo mnou 😔
@janka1996 - hematóm by sa mal začať vstrebávať alebo vyplaviť von. Ale je to rôzne u každej ženy že kedy zmizne. Ohrozenie bábätká záleží od polohy toho hematonu. Ale mne doktorka povedala že väčšinou také tehotenstva končia úspešne. Takže šetriť sa koľko sa dá. Aj mne ostáva 6 mesiacov.
@rubinka mne sa vstrebe alebo vyplavi a spravi sa dalsi. A tak dookola. Stale sa vytvaraju male hematomy a potom same miznu. Mam to od 4. tyzdna. Ale je pravda, ze mne kludovy rezim nic nevravel doteraz. Teda nie ze by som robila neviem co, ale neoddychovala som tolko kolko by som mala. Teraz sa to bude musiet zmenit

@janka1996 na tvojom mieste by som už bola na pohotovosti.Držím prsty nech je všetko v poriadku 😉