Utrogestan v tehotenstve
Ahojte
V 15.tt som bola hospitalizovana na 4 dni v nemocnici s tym,ze mi tvrdlo brusko..Krcok,babatko,vsetko bolo okej ale kvoli tomu,ze som mala prvy porod predcasne si chceli byt isty,ze sa mi neskracuje krcok...Duphaston mi v nemocnici vymenili za utrogestan ale zo spodu..S tym som pokracovala aj po prepusteni,lekarka mi ho vypisala..Teraz vsak ked mi uz dosiel volala som lekarke aby mi predpisala dalsi,tak mi ich vymenila za tie iste ale tabletku- uzitie ustami..Citam
si pribalovy letak a som zhrozena..Som v 19tt a teda v druhom trimestri a nema sa uzivat ustami tak potom preco mi ho doktorka takto predpisala? Mate skusenost? alebo jej mam zavolat?
Dakujem
@anonym_autor do konca 36tt som vkladala utrogestan 200,kvoli predoslemu predcasnemu porodu
@anonym_autor utrogestan sa vždy užíva zo spodu i keď v pribalovom letáku je orálne užívať .. je to rýchlejší prísun toho progesteron do maternice ako ústami
@anonym_autor ja som ich uzivala zo spodu

Podľa mňa zavolaj doktorke a vysvetli jej situáciu. Doktorka si možno nevšimla, že máš vaginálne tablety.