Už nevládzem - tehotenská dermakóza
Ahojte, v 30. tyzdni tehotenstva mi diagnostikovali tehotensku dermakozu. Znamena silne svrbenie celeho tela, z ktoreho sa idem zblaznit. Mam este 2,5 mesiaca do porodu. Neustale sa moj stav zhorsuje, ziadne utisovadla, lieky, kortikoidy nezaberaju, skusala som vsetky mozne maste, obklady, rady a skusenosti z internetu, prisnu dietu a efekt ziadny. Doktori povedali, ze to treba len vydrzat, ale ja uz nevladzem, stale mi vznikaju nove a nove postihnute oblasti... Cez den sa to este da ale neskoro vecer a v noci - jednoducho nemozem prespat ani dve hodiny, strasne to svrbi, aj pri poziti dithiadenu a pod. Prosim vas, ktore mate tuto chorobu alebo ste ju prekonali, ako ste to vydrzali?????? Vyvolala vam tato choroba skorsi porod? dakujem za info
ja som to mala celé tehu všade som mala vyrážky tvár som mala vždy červenú...hanbila som sa aj u gynekologa...po pôrode celé 2 týždne som mala ešte 100x horšie... asi kvôli hormonom... mala som kvoli tomu pokazenén celé tehu ani fotky som si nemohla dať spraviť... uplne ta chápem treba vydržať...ja som vyskúšala všetko možné aj s mentolovým krémom om sa natierala aby ma to až tak nesvrbelo a noci boli najhoršie.. mne pôrod tak vyvolali lebo som bola po termíne @ivana919
@bartaloska chuda, to si viem predstavit, ako si si to vytrpela. ja to mam cez tri tyzdni a som z toho na prasky, neviem si predstavit prezit takto cele tehotenstvo
Viem ake to je ja tiež myslela že sa zbláznim pri treťom tehotenstve 😔 a ani po pǒrode sa akosy nechcelo zmierniť /3mesiace/už som si myslela že to nepominie keď som do toho dostala kiahne od dcérky potom starší syn a ja s malým synom potom čuduj sa svete s kiahňami všetko zmizlo 😃 konečne 😀 dnes sa nad fotkami smejeme s deťmi aké sme boli muchotrávky bodkované 😃😃 nam pomohol fenistil gél vtedy nam ho posielala sesternica z anglicka a dodnes naňho nedám dopustiť vždy ho mám v zásobe či v lete po opaľovaní alebo po poštípaní a pomáha aj pri poraneniach či odreníny alebo popáleniny je super.
@jk77
@ivana919 Baby mám to aj ja, skončila som s tým v Trnave v nemocnici na kožnom, už som bola v hroznom stave, chodiť som nemohla čo som mala až spáleniny na nohách a pod prsiami. A toto mi doporučili a zakázali a pomáha 🙂 : sprchovať sa max raz za deň, najlepšie raz za dva dni, aby sa koža nevysušovala a sprchovať sa s čistou vodou alebo sprchovým gélem z modrej rady Biodermy. Na noc mám didtiaden, aby som sa mohla vyspať (je neškodný, kľudne sa môže dávať) a jediné masti, ktoré na sebe znesiem je excipial červený, ale ten premastí tak na dve hodiny a potom mám z nemocnice kalciovú masť (je inak miešaná ako predávajú v lekárni) a do nej si troška dávam kortikoidnú masť ak je to zhoršené. Plus k tomu všetkému prísna diéta, ktorú som mohla na vianoce porušiť a aj sa to zhoršilo. Mne napr robí zle sladké, takže som rada, že je už po vianociach 🙂 a aj hlt vína mi robí strašne zle. Treba sa odsledovať, výsledok z diéty je vyditeľný o pár dní, nie hneď. Teraz idem skúsiť masť Eucerin s výťažkom uery 10%, aby som nemusela mať kalciovú masť, lebo pre ňu chodím do Trnavy a už mi to robí problém.
Ahojte,
aj ja to mam (hlavne ruky a prsia :(). Kozna na mne tiez skusala kadeco a nezabralo...
Prestala som uplne jest sladke, citrusy, korenene, neumyvam riad bez rukavic, ako pise trdielko31 sprchujem sa max 1 krat za den (najlepsie za 2, potom nemam taku suchu kozu) a iba cistou vodou, na noc si dam dithiaden (lebo vtedy sa mi to uplne zhorsi) a premastujem to zakazdym Excipial U Lipolotio. Nie je to uplne bez ekzemu,ale o dost sa to zlepsuje... Predtym som sa stale sprchovala,lebo mi to na chvilu pomahalo,ale potom sa to iba zhorsilo a mala som predpisanu mast Afloderm,ale ani ta nezabrala...
Skuste si v lekarni kupit balneum pouziva sa pri sprchovani trosku ukludni mne to dali v nemocnici mala som to tiez nastastie som trpela len 2 tyzdne.
@trdielko31 tak vela sil.... mne je raz lepsie,raz horsie,....len dobre nieje.... Niekedy sa zamyslam,aby som uz radsej porodila a vsetko to zmizlo... Ale mame este dlhu cestu..par tyzdnov si teda asi vytrpim... Ci sa to potom strati...kto vie????
ahojte, hlavne pre tie, ktore trpia touto dermatitidou by som chcela poradit teraz z vlastnej skusenosti, ze na odporucanie v lekarni som si kupila telove mlieko od Biodermy (500 ml za 20euro) ATODERM INTENSIVE urceny pre pokozku s atopickym ekzemom. Mozu ho pouzivat aj babatka. Ludia pouzivam ho uz 4 dni, a od vtedy prespim celu noc!!!!!!!!!!! a ekzem sa dalej prestal rozsirovat. Je strasne dobre a ucinne, aspon pre mna. Davam si ho len na vecer pred spanim, po sprche, a do par minut je po svrbeni, vdaka comu sa v noci nebudim a prespim, naozaj. Vsimla som si aj, ze ma telo svrbelo ak som v noci bola oblecena v pyzame a pod paplonom, cize telo sa zacalo v spanku potit, takze teraz som uplne na lahko aby sa koza nepotila a nedrazdila sa tym. Rano sa natieram expiciantom (kvoli zvlacneniu) - je mi luto davat tuto biodermu lebo predsa len kebyze ju musim pouzivat aj rano tak ju musim kupovat snad kazde 4 dni. Cez den sa to da vydrzat ked clovek nieco robi. Z vlastnej skusenosti viem, ze je malo sa natierat len vecer, musim aj rano, inac mam pokozku uplne vysusenu a este viac svrbi. Takze baby ak sa trapite, skuste vyskusat, verim, ze zaberie aj vam. Neviem co bude o tyzden a dalej, ale mne zatial velmi a najucinnejsie zabera. Drzte sa!
@anetkaadamko mozno mas pravdu ze je to nahoda a takto sa to naraz nahodne nacasovalo.... no ide o to ze koza ma svrbi vsade po celom tele rovnako ako predtym ale citim velku ulavu lebo ten krem mi to svrbenie okamzite do piatich minut stlmi. a to ze sa to prestalo rozsirovat - neviem naozaj posudit ci je to tym kremom alebo je to fakt teraz na utlme, kazdopadne uvidim ako sa to bude dalej vyvijat. zatial je mi najlepsie doteraz, len dokedy, ze? ☹

@anetkaadamko nie, nedavam si nic... ako som pisala,cokolve som dalala,bolo to horsie.Nechala som to vyschnut,hrozne ma to svrbi,ale ked nakremujem,do dvoch hodin sa idem zblaznit,ako mi to vadi....
Tak som teda radsej x krat v sprche...kozu mam vysusenu,vsade same krvave chrasticky . Uz aj brusko mam doskriabane, nocna kosela skrvavena.... No uz nevladzem..
Rodit budem urcite skor,caka ma tretia sekcia... Len aby som vobec vydrzala do 38tt....
Mne dali len tablety s detskou davkou kortikoidov, ale to som vzala len 5tabletiek pred vianocami,od vtedy nic..
V noci si davam obklady..to mi trosku zmierni a mozem chvilu pospat...
@ivana919 ako ti je???? Lepsi sa nieco???Kedy mas termin???