Užívali ste Cedax 400 mg počas tehotenstva?

nuncik
8. okt 2012

Som v 4. tt a doktor mi predpísal Cedax. Povedal, že vraj to môžem, ale v príbalovom letáku je napísané - budte zvlášť opatrná ak ste tehotná...

evelin325
8. okt 2012

Aj mne raz doktor predpísal v tehotenstve lieky, ktoré by sa nemali v tehotenstve, konzultovala som to aj s druhým dr, on mi na to povedal, že môžem, konkrétne išlo o čípky, ale nebola som s toho 2xnadšená. Viem že Cedax je na infekcie a zápaly, tak podľa toho aký vážny je ten problém, tak sa rozhodni. Ak nemáš z tých liekov dobrý pocit, ja by som ti radila homeopatiu, ja mám s nimi len veľmi dobré skúsenosti.

anene
9. okt 2012

Ja ho tiež od dnes beriem, ale ja som už v 38tt, čiže u mňa by to už nemalo byť nebezpečne, mam upchate dutiny, už dlho a pomaly môžem isť rodiť, tak aby som nešla takato chora....tak v začiatku ako si ty Nuncik, by som bola opatrna.....podla toho na čo ti to predpísali...skus sa poradiť s gynekologom.Držím palce.

evinab79
9. okt 2012

Ahoj , nuncik, Cedax patri medzi skupinu liekov Cephalosporiny. Cephalosporiny 1. a 2.generacie su bezpecne, patri medzi ne napr. aj Zinnat, ktory sa predpisuje v 1, trimestri pri bakterialnych infekciach. Cedax patri do 3. generacie cephalosporinov a vraj tie este nie su tak studiami podlozene, ake ucinky maju v tehotenstve. Na Tvojom mieste by som zasla za inym lekarom alebo pharmaceutom, alebo do lekarne, kde ja dobra magistra a poradila sa. Tieto informacie som ziskala z nemeckych zdrojov. Prajem skore uzdravenie.

http://www.pharmawiki.ch/wiki/index.php?wiki=Ce...

http://www.9monate.de/medikamente_in_der_schwan...

kurcadlo
10. okt 2012

aj ja ich beriem od dnes,ale uz som 39tt....doktor povedal,ze teraz uz to dietatk neblizi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre