Užívanie antidepresív v tehotenstve a zdravotný stav dieťaťa vo vyššom veku

simonezet
24. apr 2016

Ahojte, kedze ma to velmi zaujima a nenasla som presnu diskusiu- bola by som rada, ak by maminky v tejto diskusii napisali skusenosti ake je ich dieta s odstupom casu ( rocne, dvojrocne, trojrocne, skolak atd) co sa tyka jeho zdravotneho stavu, ak uzivali pocas tehotenstva antidepresiva. Kludne napiste kolko mg, aka znacka, ako dlho.
Teda, ci Vase deticky maju nejake nasledky, choroby a komplikacie z dosledku uzivania antidepresiv v tehotenstve matky.
Zaujimaju ma najma tazke neurologicke ochorenia, mentalna retardacia, poruchy vegetativnej sustavy a pod. Vazne ochorenia.
Myslim, ze aj inym maminkam to pomoze 😉tychto informacii je totiz velmi malo a matiek s AD vela

skumavka
25. apr 2016

@simonezet tak toto by zaujimalo aj mna. Celkovo sa velmi malo sleduje potencialny neziaduci ucinok lieku posobiaceho pocas tehotenstva.

sardinka335
25. apr 2016

To su asi skor otazky priamo na psychiatrov, či sa takato študia robila, resp. či sa uzivanie AD a zdravotny stav dietata nejako zaznamenava a monitoruje aj dlhší čas po narodení dieťaťa a kedze pokusy sa na tehotných nerobia, kto vie. Myslím si, ze laici - pacienti toto velmi neriešia. Osobne čo poznám 2 kočky na AD v tehotenstve maju zdrave deti, normalne sa vyvijajuce, aj školakov...a osobne si myslim, ze napr. povedat, ze moje dieta je alergik alebo neviem čo preto lebo som uzivala AD v tehotenstve je velmi odvazne a ničim nepodlozene tvrdenie. Takze v tomto by som bola opatrna. Takto vznikaju ,,kvalitne,, dezinformácie a bludy. O tuto temu som sa ako tehotna zaujimala - aj ked teda v tom čase som mala AD vysadene nakolko v 1.trimestri sa odporuča vysadit nakolko tam hrozí poškodenie vyvíjajúcich sa orgánových sustav - razštepy, poruchy srdca atd....
Koho to zaujima tu su nejake linky, kde su odpovede na iste otazky od odborníkov pracujucich s ,,psycho pacientkami,, takze osobne to povazujem za relevantne informacie.
http://www.psychiatriepropraxi.cz/pdfs/psy/2013...
http://psychiatrie.med.muni.cz/res/file/Lecba_p...
http://www.sanquis.cz/index2.php?linkID=art419

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre