icon

Užívanie Maltoferu v 31. týždni

gingerkika
23. júl 2015

Dobry vecer! Chcela by som sa spytat na Vase skusenosti s tymto liekom pocas tehotenstva. Som v 31. Tyzdni a lekar mi ho predpisal. Pise sa ze je to zuvaci liek, ako ho mam teda uzivat? Cmulat alebo pokusat? Dakujem za odpoved.

janickacrazy
23. júl 2015

Mala si sa opýtať lekára alebo v lekárni. Ja ho tiež užívam, ale vo forme kvapiek, čo je síce na chuť hnusné, ale lepšie sa to dávkuje. Ja ked užijem vyššiu dávku, mám potom problém so zápchou, preto som zvolila radšej kvapky.

gingerkika
autor
23. júl 2015

Pre recept mi bol manzel, a v lekarni mi povedal len ze dva krat denne, to ze su to nejake zuvacie som sa dozvedela az doma.

lubkalubka1
23. júl 2015

žuvať alebo aj prehltnúť celé, ja som to prehltla, aj tak sa to vstrebáva až v žalúdku a v čreve, hlavne počas jedla alebo hneď po jedle, aby ti z toho nebolo ťažko 🙂 🙂

gingerkika
autor
23. júl 2015

@lubkalubka1 ďakujem ;)

spirit16
23. júl 2015

Ak potrebujete zvysit zelezo a nechcete vedlajsie ucinky ako napr. zapcha a aj neprijemna chut tak si pozrite Cucoriedkovy Narosan od Justu. Krvne testy povyuzivani uz jednej kury su vzdy pozitivne a obycajne aj lepsie, nez po tomto lieku. Nehovoriac o dalsich vyhodach, ktore sirup prinasa a absolutnom odstraneni neprijemnych sprievodnych javov.

diana20
24. júl 2015

Mne ho tiež doktor stále predpisuje, ale ani raz som ho nekúpila pretože za prvé železo v tabletkách mi nikdy nerobilo dobre, a za druhé tvoje telo si vezme z tabletiek minimum železa, menej ako z jedla.. Daj si každý deň lyžičku kokosu do niečoho..

gingerkika
autor
24. júl 2015

@diana20 ďakujem za radu 🙂

maca283
24. júl 2015

Ahojte mamičky ja som počas tehotenstva uživala narosan čučoriedkový sirup super chuti a zapchu som nemala volec A aj mojej malej som ho uz davala a ani ona Flaša vydrží na 6 tyž.