icon

Veľkosť plodu je menšia o dva týždne. Je to normálne?

kamelia0111
16. nov 2010

☹ Ahojte dnes som bola u svojho lekara v poradni, a chcela som vediet pohlavie svojho dietatka, cakalo ma nemile prekvapenie 😔 vraj moj plod nerastie tak ako ma, meska o 2tyzdne 😕 mam velke obavy ci je vsetko v poriadku, neustale ma prepadaju nedobre myslienky ☹ som prvorodicka, som v 24tyzdni pribrala som 8kil, ako ste natom vy a vase kilogramy? ma niekto skusenost s tym ocom pisem? ak ano prosim napiste mi ☹

Strana
z2
zajo79
16. nov 2010

klud, sa hovori dva tyzdne hore dole. mohla si mat posunutu ovu. 😉

veronkaj
16. nov 2010

ahoj
ja keď som čakala svoju dcéru tak bola dlho pod priemer k daným týždňom vždy trvalo to do 6 mesiaca potom to postupne dohnala a keď sa narodila presne v termíne mala 3850 g a 52 cm tak to dohnala krásne - vieme kedy bola ovu a presne na 14 deň 28dc sledované takže aj napriek tomu sa dlho nevyvíjala ako mala podľa tabuliek .

ali27
16. nov 2010

ahoj, tiez nemam termin vypocitany podla poslednej MS, ale posunuty o skoro 2 tyzdne, asi som mala ovulku tesne pred MS, vraj sa to bezne stava, priroda je priroda... takze no stress

lucka1987
16. nov 2010

niekedy babo rastie trosku pomalsie a potom to naraz dobehne.. no 2 tyzdne nie su nic.. doba od kedy si tehu sa pocita v den zacatia poslednej mrchy nie? a ovulku si tiez mohla mat posunutu..... mozno si otehotnela o 2 tyzdne neskor ako ti doki vyratal.. 😕

dadika1114
16. nov 2010

ahojky moja kamoska toto mala strasili ju ze babo nerastie a neviem co ... ako dali jej nejake lieciky a teraz je uz doma s babom 🙂 malo 52 cm a 3,6500 myslim ze dost na to ako jej hovorili ze nerastie 😖 aj mne poslunuli ze o 2 tyzdne dozadu pricom sa dusovali ze je starsi podla sona o 2 az 3 tyzdne

quaxi
16. nov 2010

absolutne sa nemusis bat, ultrazvuk vsetko len odhaduje podla stehna a hlavy, takze staci ze ma babatko trosku ine proporcie a uz vyrata iny vysledok... navyse 2 tyzdne je zanedbatelny rozdiel, mohlo ho sposobit aj neskorsie otehotnenie, mozno nemas uplne presne urceny termin. Skus si zistit od rodicov, aka velka si bola ty pri porode, a tvoj manzel - ak ste boli skor mensie babatka, budes mat pravdepodobne aj ty mensie babatko a to sa prejavuje uz v tomto stadiu. S tvojim priberanim to nesuvisi.

nicolo
16. nov 2010

ahoj bud kludna aj Mne doktor povedal ,ze som pozadu a potom som to dobehla a N icolo mal 3800g 🙂

michaela80
16. nov 2010

Prveho som porodila v 31 tt v den sekcie mal podla sona iba okolo 1300 gr a narodil sa v ten den s vahou 1750 gr a teraz malinka mala 6 dni pred sekcoiu cez 2500 gr na sone a narodila sa s vahou 2300 gr. Pribrala som pri prvom do 31 tt - 10 kg a teraz pri malej do 37 tt - 3 kila...cize tvoja vaha nema suvis s babetkom a sono je len orientacne...Dcerka bola vzdy od 12 tt na sone o 6-8 dni vacsia a aky drobec sa mi narodil nakoniec...a sono ber s rezevou..odchylka +- 2 tyzdne je v norme......hlavne nestresuj...nie kazdy ma 3,5 - 4 kilove babo...

traktor
16. nov 2010

nerob si z toho tazku hlavu..2 tyzdne hore dolu...staci zle vypocitany termin a uz to je...citis sa dobre, drobec kopka...tak si to uzivaj 😉

bosoriak
16. nov 2010

@kamelia0111 Vobec sa neboj, moja mala bola stale aspon o tyzden az dva mensia, skoro cele tehotenstvo, ale doktorka ma vzdy ukludnovala. Spytaj sa lekara, co to moze znamenat. Kamaratku takto vystresovali lekari v 30. tt a chodila kazdy druhy den na ultrazvuk a aj tak sa jej narodilo krasne male dievcatko. Chcem tym povedat, ze lekarom sa nemusi vela veci pacit, ale obcas ani ti mali ludia nie su vzdy podla ich tabuliek.
A to priberanie je velmi individualne, su zeny, ktore za cele tehotenstvo priberu 5 kil, niektore schudnu, a niektore (ako ja napriklad :D) priberu 23 kil.. podla priberania sa vobec neriad.
Drzim palce 🙂

bellugia
16. nov 2010

Tiež si myslím, že môžeš byť pokojná... Mne podľa výpočtov vychádza o týždeň menej, ale doki na to nič nepovedal, vraj je všetko normálne. Vždy je tam plus mínus a presne to určit nevedia - ani váhu, ani veľkosť bábätka.

janka2732
16. nov 2010

To nič ja mam dve detičky ešte sa ma gynek.pytala či vobec niečo papam že je maličky že meškame a naraz sme to dohnali a sa mi narodil a mal 5310 a 53 cm.Proste oni maju nastavene určite kriteria na ultrazvuku ale nie všetky sme rovnake.

evickapooh
16. nov 2010

u mojej leuske hlavicka bola vzdy o 3 tyzdne dopredu ,dlzka stehennej kosti 2 tyzdne dozadu a priemer resp. priecny rez bruska bruska bol v norme.momentalne= aj pri porode bola] leuska hlavata -po otcovi ,ma kratke koncatiny nohy po otcovi tez-a to vseetko som uz vedela ked bola este v mojom brusku -podla UZV-zaujimave nie?
chcela by som sa spytat ze ako to zistil ze 2 tyzdne je dozadu?podla ,hlavicky ,podla noziciek ,podla vahy?ale v podstate je to jedno 2 tyzdne su este v norme -si myslim

miroslava2207
22. nov 2010

ahoj, ultrazvuku vôbec never... mne robili v nemocnici ultrazvuk v 38tt a zistili,že malá váži 2,16kg 😖 a zodpovedá 35tt... Ešte v ten deň mi robili cisársky (kvôli polohe KP) a nakoniec sa narodila s váhou 3,19kg a 52cm!!!!!!!!!!! Pomýlili sa o kilo....

stvura
Odpoveď bola odstránená
simisimca
22. nov 2010

Ahoj, neboj vsetko bude v pohode, ultrazvuku never, ako to tu pisu skoro vsetky babenky je to len priblizny odhad...mne tiez vzdy vraveli ze babatko je velmi malicke a v den porodu mi povedali ze bude mat maximalne 2700 g a narodil sa 3320 g... 🙂 ...takze si uzivaj tehu bez stresu a prajem krasne a zdrave dietatko... 😉

ela2710
29. nov 2010

mne povedali ze ma maly do troch kil a mal 3750 g ked sa narodil, ultrazvuk je velmi nepresny, nerob si starosti...

pia22
30. nov 2010

Mne cele tehotenstvo hovorili, ze maly rastie a pribera super a pri porode v 38. tt mal 2000g☹

slavuska30
30. nov 2010

🙂 ahoj, vyšetrenie ultrazvukom je nepresné, mne pri dcére stale hovorili, že má mikrocefáliu /malinkú hlavu/, stresovala som celé tehu a malá je ok, všetky miery boli nakoniec take, ake mali byť. Teraz pri 3.dieťati mi zas odhadovali porodnu vahu na 5kg, plánovali sekciu a ešte bol otočený KP a nakoniec bolo všetko inak 🙂 🙂, maličký mal 4390g a narodil sa prirodzene 🙂 🙂tak nevešaj hlavu, držím palce, aby všetko dobre dopadlo 🙂 🙂 🙂 🙂

beaska
30. nov 2010

mne pred 2 tyzdnami povedala ze mala ma 2920g a tyzden na to ze 2600g takze asi tak moze clovek verit ultrazvuku, treba ho brat s rezervou 😒

kacab
30. nov 2010

... buď v klidu... kelegyni v obou těhotenstvích stresoval dr, že má malé dítě (ona je kus ženský!!!) .. ona to první těhu jen brečela, že jak ho jako má vykrmit... a obě holky se narodily sice drobnější kolem 2,5 kg ale zdravé a dohnaly to velice rychle.... Jinak já přibrala v 2. těhu jen 3,5kg a rodila Toma 4200g - s tím to fakt souvislost absolutně nemá!!!! A jinak já měla oba termíny od sebe 12 dní a dr mi řekla, že jsem otěhotněla těsně před ms....

alexandrah
1. dec 2010

ahoj @kamelia0111 - ja by som takych lekarov, co stresuju nakopala do zadku, aj niekam inam!!! boze, sak inak, to babo nemusi byt ani v tom tyzdni, co si clovek mysli, predsa len, menzes byva rozny, a nemusela si otehotniet v 12-14 den ... tym padom moze byt babo o tyzden, dva mensie ... ja som mala aj prve o tyzden a daco mensie, a v poho, syn sa narodil mal 3 kila, a 50 cm, a aj teraz som o tyzden a pol menej, lekar sa skor tvari, ze je to normalne, keby meskalo o mesiac, je to ine, ale preco vsetko hned tabulkovat?? sak sa rodia väcsie, aj mensie deti, moj syn sa narodil chuducky, nohy jak soletky, a krasne to dohnal, za tyzden rastol o 1 cm, a v pol roku bol vysoky ako rocne deti ... vsetci ze jaka vysava ... aj lekari ...Aj priberal pekne ...ja som sa nejak neprepchavala, jedla som normalne, to kolko priberies nesuvisi s tym, kolko pribera babo, ja teraz priberam velmi malo, a babo je zdrave ... 🙂

usiko
14. dec 2010

no, mne vravel v 35 tyzdni ze mala ma 2600 g,porodila som v 39 tt a mala 2750g.....pribraa som 13 kil,v porodke som nechala 8.....uzv je 300 g hore dole,neber vazne....

adupal
17. dec 2010

Mne pri prvom pocedali že má 3000g plus, mínus 500g a mal 3600g. Včera som bola na usg, som v 38tt a malá má 3134 plus mínus 453g, tak sa nechám prekvapiť o 2 týždne, či nebude ešte ťažšia ako starší pri pôrode.

veronika81
29. dec 2010

vieš @kamelia0111 tvoje dieťatko nerastie tak ako má vzhľadom na tvoju otázku ohľadom fajčenia https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/fajcenie-v-tehu/
a pitia https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/poradi-mi-niekto-3/ v tehotenstve 😠

Tak sa ani nečuduj!! Nehnevaj sa, ale ľutujem tvoje nenarodené dieťatko ☹

ivkad
29. dec 2010

Vobec sa nestresuj. Ak by sa niečo dialo, tak by to lekári riešili. A tým, že si doma, tak je to oki. Ak nevieš Ty, kedy si presne otehotnela, tak lekári to vedieť tiež nemôžu. Od samého začiatku sa každé bábo vyvíja inak. lekári vedia len približne urcit kedy si otehotnela a kedy budes rodiť. tak ako každé bábo sa narodí s inou hmotnosťou a inou výškou, tak je to aj u Tvojho bábatka. Mne sa narodil malý v 36tt 0. A vážil 3300 g. a meral 51 centi. Vieš si predstaviť, že by som ho riadne donosila? Absolutne nezapadal do tabuliek. Takže sa nestresuj a užívaj si tehotenstvo. Už nič nezmeníš čo sa stalo a preto nech je bábo v pohode. To je 50% úspechu. Veľmi Ti držím palce aby všetko bolo oki.

lenulka172
16. feb 2011

ahojte ja som v 8tt a doktor na ultrazvuku mi povedal ze plod nerastie . Robili mi aj testy este nemam vysledky .v utorok idem opat na sono a hrozne sa bojim ze budem musiet ist na potrat . mam uz trojrocneho syna snim som nemala ziadne problemy mal 3440gr a meral 53cm chcela by som vas poprosit o radu ci mam este cakat par tyzdnou alebo ak lekar urci potrat ist nan !! nemozem sa stym vyrovnat tazko sa mi da otehotniet ,pretoze mam nepravidelny cyklus neviem co mam robit o dietatko v ziadnom pripade nechcem prist.......

jania023
16. feb 2011

ahoj co sa tyka vahy tak ja som pribrala do 6mesiaca iba 1kg takze na vahe nezalezi..ja som mala tiez ten problem ze plod bol maly tak si mysleli ze je nejako poskodeny..UTZ neukazuje presne su tam dost velke odchylky..moja mala sa narodila drobucka a na termin +/- 2 tyz.merala 41cm a vazila 1,600kg takze upolne male babo ale zato zdrave ako buk..tak sa nestresuj a nepocuvaj lekarov ..mna totoiz nechali az do konca tehu si myslit ze moja dcera je mongoloidna lebo je mala ale opak bol pravdou,tak hlavu hore..

zuzka1008
16. feb 2011

ak ultrazvuk ukazal mensie odchylky v raste do +- 2 týž. je to ok, neboj sa bude to v poriadku 😉
mne na tretom utz hovoril doki, že maličká je menšia o týžden , na nasledujucom utz to už boli 2 týždne, aj ja som mala obavy, ale Lenka mala krasne miery 3120g a 49cm a narodila sa o 4 dni skor. Tak sa neboj a užívaj si tehu 🙂 pribrala som 10kg

kukujka
17. feb 2011

po tom co som citala tvoje prispevky o fajceni a piti pocas tehotenstva sa ani nedivim,fajcit a pit po 5stamprlikov nieje normalne niesi normalna ked to robis

Strana
z2