Veľký hematóm v 9. týždni
Čaute, som v 9tg a v 7tg sa mi urobil hematom, od vtedy mám prísny kľudovy režim, len ležať a ísť na wcko.. Nechali si ma v nemocnici s tým že je strašne veľký a nevidia to dobre keďže mám aj odlúčenie toho gestačneho vaku, pochopila som z toho niečo také že to nedopadne dobre a nechávajú si na tu už len kvôli tomu že ak prídem o dieťatko aby som v tej chvíli bola tu a nevykrvacala. 🥺 Mám za sebou jeden potrat, presne pred rokom. Niektoré asi pochopia čo prežívam. 😏 Beriem duphaston, ascorutin a femibion 1. Máte s tým niektorá skúsenosti? A dopadlo to dobre? 😪 Podotýkam ten hematom nie je malý ale dosť veľký. Ďakujem za každú reakciu. 🙏
@mess123 ahoj, ja neviem co znamena velky hematom, ja som mala 12cm×5cm a vynosila som zdraveho chlapceka, mala som aj opakovane masivne krvacanie, pamatam sa ze mi nieco pichali do zadku. hlavne sa snaz byt pozitivna. Drzim palceky
Ahoj, hematom aj velky nemusi nevyhnutne znamenat spontanny potrat, skor by som sa bala odlucenia toho gestacneho vaku. Tiez som mala v 6tt hematom, na urgente na ukludnila doktorka, ze niektore zeny strasne krvacaju a plod sa udrzi. Takze to nevzdavaj a dodrzuj kludovy rezim. Proti krvavaniu sa picha dicynone, potom sa davaju tabletky.
Mám zakázané tlačiť na WC.. Dávam si čipok glycerínovy.. No tlačiť som musela aj tak..myslíte, že ak by sa niečo stalo pri tlačení napr. praskla cievka alebo hoci čo iné.. Už by sa to prejavilo? Je mi trápne, no ale mam obavy a strach už aj tlačiť.
@mess123 - pri väčšom hematone je vysoko pravdepodobné že sa jeho veľká časť nevstrebe a bude sa musieť vyplaviť von. Lekári sami nevedia čo sa stane až sa to začne diať. Ja som mala 2cm hematóm od 12.t a siel zo mňa mesiac, tmavo hnedá krv. Teraz som v 19.tt a ešte stále mám pozostatky z neho. Pri obrovskom hematome to kľudne môže pár mesiacov potrvať. Domov sa rozhodne nepýtaj.
Ďakujem vám moc za podporu, trocha pozitívnych slov vždy pomôže.. Už som unavená len stále zlé a zle počúvať. Aspoň vďaka vám mám štipku nádeje
@rubinka no momentálne ťahám na 12tg.. V pondelok ma prepustili, včera kontrola.. Zahustil sa hematom je v resorbcii. Môžem konečne aj trocha sa prejsť a tak, pekne rastieme takže všetko je na dobrej ceste dúfam neprídu žiadne komplikácie ale som šťastná že všetko sa poberá lepším smerom konečne 🙂

@mess123 ahoj ja som mala hematom v 12 tt a aj začala silno krvácať...v nemocnici si ma nechali asi týždeň dali lieky a odvtedy som bola na rizikovom...chvalabohu to dopadlo dobre a teším sa z 7 mesačného drobčeka...držím prsteky