icon

Veľký močový mechúr bábätka v 12. týždni

t_fire
26. aug 2013

Ahojte mamičky. Dnes som bola na poradni, som v 12 týždni a doktor mi povedal, že moje bábätko má veľký močový mechúr, že taký ešte nevidel. Poslal ma na vyšetrenie do Martina, ale kým tam pôjdem chcela by som vedieť či máte s tým niektorá skúsenosť. Pomôže každý príspevok, lebo sa asi scvoknem, kým sa dozviem čo je s mojim drobcom.

kloranebb
13. mar 2021

@kloranebb pred tymi 9 rokmi co som to riesila hovorili o tom ze sa to uz niekde aj operuje takto v bruchu matky ale neviem aka je sucasna situacia. Ten doktor nas riesil po narodeni, neviem ci to vie riesit aj v bruchu.

macinka8
14. mar 2021

@kloranebb zajtra mam volať kvôli výsledkom z genetiky,ak to bude dobre tak neviem co mi odporucia ďalej ale v papieroch od MUDr.Grochala mam tiež toto napísané že zadna uteretarna chlopna.U teba to asi bolo vo vyššom štádiu tehotenstva keď vám to zistili?

macinka8
14. mar 2021

@kloranebb a obavy su aj v tom ze môžu byt aj obličky poškodené keď od 12tt mame už ten mechurik veľký

macinka8
18. mar 2021

@kloranebb nas ma tiež niečo v mocovej rure ale mechurik uz ma obrovský takže sa to hneď musí riešiť bud zavedením katetra do bruska som v 15tt a po narodení operovať ideme za dr.Feriancom v utorok. Alebo sa vrátiť z kratšej cesty a tehotenstvo ukončiť co ha sa pri tej predstave zasypem.

kloranebb
18. mar 2021

@macinka8 Moj syn je krasny sikovny chlapec, tu prekazku v rure -chlopnu mu odstranovali na 7x, bezne stacia 2-3 zakroky. Nie je to tazke prejst. Moj syn urcite nemal zomriet kvoli tejto diagnoze, je to liecitelne, taka drobnost. Och aku mozu zvazovat potrat?? Prepacte ale som neskutocne rozculena. Predstavte si flasu ktora netecie. Ten vrchnak. Je v nom taka membrana aby po prevrateni netiekla voda von. Iba ked stlacite flasu. Toto je ten problem v mocovej rure. Nareze sa to a moc ide. Ked vasmu dietatku zavedu kateter tak uz bude rura priechodna a mechur sa zmensi. Ja by som to skusila.

kloranebb
18. mar 2021

@macinka8 ano bolo to v 7. mesiaci tehotenstva

kloranebb
18. mar 2021

@macinka8 ano ale ked sa uvolni mechur tak sa uvolnia oblicky, bude to dobre. To nie je downov syndrom, ze vas nahovaram nechajte si dieta, date to... toto je len chlopna.

kloranebb
18. mar 2021

@kloranebb kludne mi mozete zavolat. 0904890700

angie666
23. mar 2021

Ahojte,je táto téma ešte prosím aktuálna?
Nám dnes na sone v 11tt tiež zistili veľký mechúr,a takisto nás poslali ku dr. Grochalovi.
No doktorka rovno povedala že mám zvažovať prerušenie😢ako to riešili u vás?ja som úplne hotová z toho.

macinka8
23. mar 2021

@angie666 ahoj ja toto práve riešim aj mne to ešte stále odporúčajú ale ešte sa nevzdávam akurát sedím pri doc.mudr.Feriancovi ci sa s tým dá niečo robiť.dam vediet

angie666
23. mar 2021

@macinka8 držím silno palce

macinka8
24. mar 2021

@angie666 ahoj takže u nás už nie je žiadna šanca na záchranu mechurik je uz extrémne velky,tlaci na všetky organy.Cize mechurik velky a baabatko ešte malinke operovať by sa to dalo okolo 21tt a to do vtedy nevydrží.

angie666
24. mar 2021

@macinka8 ahoj a ktorom týždni si teraz?mne doktorka vôbec nepovedala že by sa to dalo riešiť neskôr...iba povedala že ak sa to potvrdí u Grochala v pondelok bude prerušenie tehotenstva...a že len dúfa že sa mýli a nebude to ten mechúr

macinka8
24. mar 2021

@angie666 16tt som s v 12tt my to zistili,sú tu aj zeny ktorým sa to samé uvoľnilo u nás to tak nie je. Všetko mame v poriadku aj z genetiky je to len hrozne zla náhoda a hra prírody mi povedali.Urcite ta poslu na odber plodovej vody my sme fakt skúsili všetko no je mi hrozne a som psychicky dost zle natom z tohto všetkého veru ale uvidíš o ti povedia ver ze to nie je mechur

angie666
25. mar 2021

@macinka8 hrozne mi to je ľúto...ale veľmi silno držím palce aby to aj tak všetko dobre dopadlo

macinka8
25. mar 2021

@angie666 a už to dali termín v Martine?

derdia
25. mar 2021

Ach drzim palce😔😔😔

angie666
25. mar 2021

@macinka8 zajtra už mám termín

macinka8
26. mar 2021

@angie666 ahojky myslím na vás dnes,ako ste dopadli?

angie666
26. mar 2021

@macinka8 ahoj...úplne zle...v pondelok musím ísť na prerušenie 😢

macinka8
27. mar 2021

@angie666 bože moja ja tiež idem v pondelok ale ja už musím male porodiť a som sa zase včera z toho úplne zrútila.

angie666
27. mar 2021

@macinka8 ach to je hrozné 😢to verím,porodiť si takto dieťatko je neskutočne hrozné...veľmi držím palce avy si to zvládne ❤️hlavne psychicky

bubinka25
19. apr 2021

@angie666 @macinka8
Dievcata, mrzi ma vasa situacia, ja som bola na tom rovnako, tiez malo babo velky mocovy mechur. Musela som postupit upt v 18tt minuly mesiac.
Zaujima ma, ci ste prekonali covid na zaciatku tehotenstva ako ja, alebo ci vam niekto povedal, preco sa babo zle vyvinulo.

macinka8
19. apr 2021

@bubinka25 ahoj,ja som covid neprekonala takže covid s tým nema suvis ,mne len povedali,že to je hrozne zlá náhoda,že nikto zato nemôže jednoducho je to príroda mi povedali. A prosím ta co je to upt?

derdia
20. apr 2021

@macinka8 to je umele prerusenie tehotenstva. Potrat.

macinka8
21. apr 2021

@bubinka25 ja som tiež musela nakoniec ísť v 16tt(tiež pred mesiacom) 😪 babatko malo pri príchode do nemocnici už veľmi slabé ozvi a porodila som ho už mŕtve,mechur uz tlačil veľmi na hrudník.

angie666
21. apr 2021

@bubinka25 ahoj,mne tiež len povedala že to je zlá náhoda...covid sme nemali ani neprekonali...ale moja gynda veľmi chce aby som išla pre istotu s manželom na genetické testy,takže uvidíme

macinka8
21. apr 2021

@angie666 na genetické testy? Ja som bola na odbere plodovej vody 14tt a babatko bolo geneticky uplne v poriadku.

angie666
21. apr 2021

@macinka8 mne plodovú nebrali...moja gynda proste trvá na genetike,lebo aj prvý syn mal problém s hlavou...vylúčili aj pri 1 a aj pri 2 dieťatku genetický problém že by to bol,ale gynda na tom pre istotu aj tak trvá a myslí si opak...tak pre istotu ideme nech sme si istý

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená