icon

Vrodený trombofilný stav

petulka00013
10. mar 2014

Ahojte žienky nemáte niektorá skúsenosť s niečim takým alebo podobným?? Som v 33tt a bolo mi na hematológii zistené, že mám vrodený trombofilný stav a pichám si fraxiparín 0,4 ale na kontrole zistili, že moja krv sa vôbec nerozriedila a doktorka mi povedala, že pri pôrode môžem vykrvácať. Chcem sa opýtať či nemala z vás niektorá podobnú alebo rovnakú situáciu a či ste rodili normálne alebo sekciou Ďakujem za každý názor.

Strana
z2
minneli27
22. nov 2016

no dnes je zaujímavý deň....mám teda túto vrodenú trombofíliu. konkrétne " v koagulačnom faktore V bola zistená mutácia 1619G>A, v heterozygotnom stave". a ešte že v géne MTHFR bol zistený polymorfizmus 1298 A>C v heterozygotnom stave. no. nerozumiem tomu ani prd :D genetik mi povedal že pre mňa to nie je nejaké riziko, je tam riziko pri tehotenstve a odporučil mi aby som čo najskôr navštívila hematologa, ktorý by mi teda čo najskôr nasadil liečbu. volala som na hematologiu a tam mi povedali ze placenta sa začína vytvárať až v 2 mesiaci, takže mám čas a takisto mi povedali že pravdepodobne mi nič nenasadia, max kyselinu listovú ak mám tuto hetero a nie homozygotné. ale tak, objednala som sa, ale termín mám až 13.12. tak dovtedy bude snáď všetko OK 🙂 ach už to začína.... srandy kopec 🙂

pallacinka29
24. nov 2016

Ahojte baby. Je to uz pomerne stara diskusia, ale skusim sa zapojit a spytat... 24. jula (par dni pred porodom) som dostala strasne bolesti nohy, nevedela som chodit. Isli sme do nemocnice (bola to nedela), ppzreli ma a ze nasadia nejake magnezium na pr dni a pojdem domov. Stav sa mi zhoreoval, riesili bolesti chrbta!!!!!, hovorili si, ze vyvadzam, ze ma to tak nemoze boliet. Po piatich dnoch zistili, ze ide o hlboku trombozu, nasadili fraxiparine a cakali par dni. Maly sa narodil sekciou 2.8., po porode trochu bolesti ustali, no veatili sa zas o par dni este silnejsie... Ako ma prepistili domov, na hematologii pokracovali s fraxiparinom, neskor nasadili warfarin a genetiky zistili, ze mam vrodeny trombofilny stav.
Mam z toho taku traumu (od porodu, resp. skor, ze mam blok ist ku gynekologovi...), na hematologiu chodim ako na klavir, lebo mi nevedia najst spravnu davku warfarinu.
Chcem sa spytat, ci budem moct mat druhe dieta alebo nie?

minneli27
28. nov 2016

no, tak ja som dopadla tak, ze gynekolog mi potvrdil tehotenstvo a medzitým som pochodila aj hematologiu, kde mi zistili že všetky hodnoty mám v norme, bude sa to sledovať a snáď to bude ok a nebudem si musieť nič pichať 🙂

minneli27
28. nov 2016

@pallacinka29 teraz si čítam tvoj príspevok... podľa mňa budeš môcť mať, veď sa na to prišlo a pri druhom už to budeš mať pod kontrolou 🙂
hlavne že je všetko v poriadku ;)

Strana
z2