icon

Vybrať si test Trisomy alebo Nifty?

7. aug 2024

Ahojte. Mám dve otázky. Vybrať si Trisomy či Nifty? Keď som bola naposledy tehotná, dávala som si robiť Trisomy, keďže môj lekár vtedy robil len toto. Teraz má v ponuke už aj Nifty a povedal mi, že rozdiel je v tom, že Nifty má výsledky aj s poistením, tj v prípade nesprávnych výsledkov Vám vyplatia nejakú sumu. Vtedy som mala nejaké Trisomy, čo v prípade pozitívnych výsledkov ešte sľubovali nejaké špeciálne vyšetrenie či konzultácie či čo...
Ďalšia vec ma zaujíma - vysoké percento zachytenia majú len tie tri trizómie, ktorý obsahuje aj najzákladnejší/najlacnejší test, ostatné anomálie už majú značne nižšie záchytu. Oplatí sa to aj tak? Vyšli niekomu pozitívne aj iné poruchy ako trizómie?

kris_tin257
7. aug 2024

Určite nifty 👍 pri oboch tehotenstvach som si dávala robiť a neľutujem ani euro

simona92101
7. aug 2024

Pri 2 tehu som si davala robit Nifty testy a vysiel nam Turnerov syndrom.geneticka ma poslala na amnio aj morfo ultrazvuk a nikde sa nic nepotvrdilo.dcera je zdrava.ked som sa na genetike ohradila,za co som zaplatila tolke peniaze za testy ktore nas zbytocne vyplasili,tak lekarka len mykla plecami,ze ved ani tie testy niesu 100%..takze zbytocne peniaze vyhodene,a 2 tyzdne strachu a nervov

autor
7. aug 2024

@kris_tin257 Prečo ste sa rozhodli pre Nifty?

@simona92101 Ono sú to vlastne len percentá. Ćlovek sa dozvie až po narodení, či má zdravé dieťa. Ale teda toto by ma riadne nahnevalo, už len kvôli zbytočnej amnio. Mne vyšli minule tripple testy riziko trizómie tuším 1:20, preto som si dávala robiť Trisomy. Teraz by mi vyšli určite ešte horšie, keďže už mám 43.😂

lorin29
7. aug 2024

Nifty😊ak budem ešte tehotná dam si to znova

kris_tin257
7. aug 2024

@simona92101 nifty testy sú poistené, prečo ste si nedali vyplatiť odškodné?

kris_tin257
7. aug 2024

Nifty sú momentálne najpresnejšie testy, pri trisomy som viackrát videla falošné výsledky, pri nifty je to veľmi ojedinelé, navyše sú poistené v prípade zlých výsledkov vám vyplatia odškodné čiže vidieť že sami sebe veria... Keď som mala nifty výsledky tak aj lekári k tomu pristupovali tak že tie výsledky sú smerodajné. Pre mňa to bol hlavne kľud vedieť že bábo je zdravé 😊

petronela1985
7. aug 2024

Nifty Pro som si dávala robiť, moja gynekologička s nimi spolupracuje. Mala som výsledky v poriadku, volali mi z Nifty 2x, výsledky poslali na mail za cca. 5 dní.

simona92101
7. aug 2024

@kris_tin257 o tom pocujem prvy x 😮 geneticka mi len povedala,ze aj v ofic.vysledkoch je dole malymi pismenami napisany,ze vysledky niesu 100%🤦‍♀️my sme isli na genetiku,lebo z muzovej strany maju uz pripad Downa,a kedze ma ako 36 rocnu brali ako "geriatricku rodicku",chceli sme mat istotu.tu amnio nelutujem,vysledky boli o 2 dni,aj pri 3 tehotenstve som isla rovno na amnio(ako 37rocna)...

majlo1234
7. aug 2024

Jedina diagnosticka metoda je amniocenteza, tieto ostatne su malo vypovedne

kris_tin257
7. aug 2024

@simona92101 pozri si zmluvu, nifty sú jediné testy ktoré v prípade nesprávnych výsledkov sú poistené a vyplatia vám odškodné... Jedna pani to tu riešila v druhej diskusii že to trvalo síce dlhšie ale dostali vyplatené odškodné, daj si vyhľadať v histórii diskusií akurát včera myslím že to písala 👍

kiki68
7. aug 2024

Nifty complete, tam mas vysoku presnost a tiez tam mas microdeletions, 9 syndromov a este nieco v tomto, plus pohlavie. A hlavne maju velku databazu

kiki68
7. aug 2024

Nam tiez pravdepodobnosti vysli v milionoch, tam bolo tolko nul, ze by som to ledva v tej nemcine spravne precitala na prvy sup 😂😂😂 My sme mali dieta v 34,35 ( ako par vekovo) a vraj take dobre vysledky vtedy dlho nevideli. Je fakt, ze ako pisali, tak sa narodilo, zdravy chlapec. Keby som zase tehu, tak idem do toho hned znova. V Rakusku trisomy neexistuje, iba harmony. Ten Ma len ten rozdiel od nifty, ze sa posiela do labaku v USA ( mali ho nasi znami)

michaela329
7. aug 2024

Nifty, pošlú vysledok aj Tebe. Len pre toto jediné by som si už vybrala nifty. Keďže momentálne čakám na výsledok Trisomy a môj Dr. je na dovolenke 😓 V kvalite vraj rozdiel nie je - to mi tvrdili dvaja genetici nezávisle od seba.