Vyplavenie hematómu v tehotenstve alebo potrat ?

simik7192
31. jan 2020

Ahojte, prišla som si tu pre radu, mali ste skúsenosti že z vás vypadlo také ako hematom (taka väčšia zrazenina=ružovo hnedo neviem aké,, podobne ako pri menštruácii ale nebolo to cele červené) tak sa to ťahalo hruda niečoho.. A keď to z vás vyšlo tak ste trochu krvacali a potom za 5 hodín ani stopa po krvi? Len slabšie bolesti brucha. Od lekára to nemám potvrdene že som tam mala niečo ako hematom , nakoľko som objednana až na 12.feb a na utz nič nevidel tak ma objednal po 3 týždňoch. Tak už neviem,čo si mám o tom myslieť. Lebo keď som čítala na internete tak že keď je potrat tak krvacate 10dni alebo 2 týždne a nie len paru hodín aj to také slabé, ako keď končí ms. Ďakujem za radu.

deti95060810
31. jan 2020

krvácanie 10 dní? Ja som chodila s vložkou ešte v 5 tom mesiaci...😉

noemi155
31. jan 2020

@simik7192 a na ultrazvuku videl hematóm?
Lebo ten by asi videl
Mne to bolo vidieť hneď aj keď som mala len gestacny vak na ultrazvuku ešte bez plodu ,ale hematóm veľký ako svet
Ale našťastie to dobre dopadlo,mne sa vstrebal,tak tvoju skúsenosť nepoznám

nikaeli
31. jan 2020

obdivujem tvoj pokoj.. ak by ma dnes nevzal moj lekar (ale moj by ma na 100% vzal, keby som mu povedala, ze zo mna nieco vypadlo a krvacam), sla by som na pohotovost.. si tehotna a taketo nieco riesis to na nete? 😲

hematom je krvna zrazenina, urobila sa mi po potrate (po kyrete) a este v dalsom tehotenstve som ju stale mala a krvacala som.. lekar to na UZV videl skor ako bijuce srdiecko a dal mi lieky.. trvalo dva mesiace, kym som prestala spinit..

deti95060810
31. jan 2020

@nikaeli hematóm nie je problém. Len autorka si myslí že potratila - čo si myslím že je väčší problém. pri hem. stačí kľudový réžim a v pondelok stačí k lekárovi...

simik7192
autor
31. jan 2020

@nikaeli ja by som tam šla len u nás je to z po hotovosťou ťažšie... Tak musim vydržať do nedele alebo pondelka

veronikaszabova
31. jan 2020

@simik7192 je piatok. Ty chces cakat do nedele alebo pondelka? 😳

catherine1989
31. jan 2020

@simik7192 neblázni, si tehotná, krvácaš, máš bolesti, ja by som si na tvojom mieste kľudne aj sanitku volala. Niektorí naši spoluobčania si ju volajú miesto taxíka a ty takúto vážnu vec riešiš na nete 🤦🤦🤦

simik7192
autor
31. jan 2020

@catherine1989 už nie som tehotná, lebo Hcg mi kleslo, už pomaly nevidno ani druhu čiarku

evamea
31. jan 2020

@simik7192 Hádam si si nespravila rozbor krvi sama doma v kuchyni. 🤦‍♀️Určite odporúčam ísť radšej na pohotovosť, dohady a domnienky nie sú momentálne na mieste.

nini1010
31. jan 2020

Mala som hematom do 9tt.Potom som sa raz v noci z nicoho nic masivne rozkrvacala,myslela som si ze som potratila.Rano na sone bolo babatko uplne v poriadku a hematom sme uz na sone odvtedy nikdy nevideli.

simik7192
autor
31. jan 2020

@evamea nie tehotenský test, ak tu chceš buzerovat, radšej nechaj tak..

evamea
31. jan 2020

@simik7192 a ten ti ukázal hodnotu znižujúceho HCG? Lebo doteraz som si myslela, že tieto hodnoty ti môže priamo a s určitosťou zistiť lekár z krvi. Nikto ťa nebuzeruje, neviem kde si na to prišla, skús si to prečítať ešte raz. Ženy ti tu radia, že je lepšie ísť k lekárovi alebo na pohotovosť VO VLASTNOM ZÁUJME a v záujme dieťaťa. Predpokladám, že spôsob ako sa tam dostať sa nájde.

catherine1989
31. jan 2020

@simik7192 možno sa práve v týchto hodinách rozhoduje o tom, či sa plod udrží alebo nie. Ja by som na tvojom mieste nečakala ani sekundu, už ráno si mala mala ísť k svojmu gynekologovi. Ja viem, že sa musíš cítiť hrozne, ten strach, prázdnota, výčitky sama voči sebe, ale ešte sa nevzdávaj, bojuj, načo si teraz robíš tehotenské testy, iba čo ťa ešte viac rozosmutnia a rozhadzu. Kde máš chlapa, čo na to hovorí on? Nech ťa hneď naloží do auta a berie na pohotovosť, alebo rovno do nemocnice.Silno držím pmalce a posielam veľa pozitívnej energie

ericka_123
31. jan 2020

Ja som mala tiež hematóm, krvácala som veľmi málo a nakoniec zamlčaný potrat. Utekaj k lekárovi.

leamax
31. jan 2020

uplne suhlasim - co najskor k lekarovi, na pohotovost! my ti tu nikto nevieme povedat, co sa deje v tvojom vnutri a to, ze ti niekto napise, ze ano, mala som hematom a dobre to dopadlo...prepac, ale moze a aj nemusi to tak byt u teba. takze necakaj na nic a utekaj na pohotovost.
ja som bola viackrat tehotna. pri poslednom neuspesnom tehotenstve ma prijali do nemocnice kvoli spineniu. na sone hematom nebol, rano vysiel von, robili znova sono a videli tam este zvysky z hematomu. spinila som minimalne. ale srdiecko prestalo bit☹
paradoxne pocas tehotenstva, z ktoreho som nakoniec porodila, som strasne krvacala od 6-18tt a to tak, ze v jeden den vysiel zo mna hematom velky ako pecen, zakrvacala som riadne, potom som dva dni spinila a znova vysiel hematom...a tak dokola cele tyzdne...nakoniec to dobre dopadlo.

simik7192
autor
1. feb 2020

@catherine1989
@leamax bola som pri dr. Ešte včera zatiaľ je všetko v poriadku, pravdepodobne sa mi len odluplo zo sliznice,, alebo nejak tak neviem nerozumela som mu veľmi,, ale hlavne je babo sa zatiaľ drží, dali mi injekciu plus tabletky a mam ist po tom ku svojemu dr na kontrolu, na utz nič nevidel, iba taky malý hematom ale že je ďaleko od plodu.

jankaga
1. feb 2020

@simik7192 ahoj. Zo mňa také niečo vypadlo aj trikrát. Plus som polovicu tehu krvacala, koli hematomu

veronice
1. feb 2020

V 12tt zo mna take vyslo a nasledne som krvacala uplne hrozne... Bezali sme na pohotovost, hematom vacsi ako v tom case nasa fazulka, ktiea si tam kopkala akoby nic. Nastastie tonzvladla a uz nam beha po byte 🙂 inak spinila som do cca 17tt...

simik7192
autor
3. feb 2020

Ahojte, dnes som bola u dr. Robil utz, pozeral a vraj to zo mňa vyšlo že on tam nevidí nič, že sa to vyplavilo krvou...len ja som ešte len 6-7tyzden je možné že ešte preto tam nič nevidel? Ze treba počkať? Lebo mam také cudne pocity ako sťahovanie brucha, ešte stále mam príznaky... Bral mi aj krv a zajtra budu výsledky, tak som zvedavá ze co mi povie.

simik7192
autor
3. feb 2020
leamax
3. feb 2020

@simik7192 nevidel ziadny hematom alebo nevidel gestacny vacok?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre