icon

Vysadenie antidepresív počas tehotenstva

keira13
5. sep 2023

Ahoj ženušky je tu niektora ktora vysazdala pocas tehu alebo ako zistila ze je tehu lieky antidepresiva ? Kazdej jednej dakujem za zdielanie skusenosti ….
Nakolko som zostala tehu dr mi nakazal vysadit lieky antidepresiva ale som vylakana ako to bude bez nich je tu da aka mamicka a ako to zvladla dakujem 😏💕

deti95060810
5. sep 2023

väčšinou tu ženy píšu že mali povolené ad počas tehu... čo to máš za lieky?
ak budeš vysádzať tak pomaly - min. mesiac. Ale to ti dúfam lekár povedal.
nepovolil ti ani magnézium? alebo budeš brať homeopatika?

fialova36
5. sep 2023

Ja. Brala som ich síce kratko a nizku dávku, 50mg. Najprv 2 tyzdne som mala 25mg a potom už nič.

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
marhulka13
5. sep 2023

@keira13 ja tiež beriem tie isté lieky a brala som ich ajnpocas tehotenstva

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
5. sep 2023

sú lekári ktorí sa zaoberajú homeop...treba vyskúšať...
to lekár ťa poslal bez liekov? a čo v prípade zhoršenia stavu?

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
5. sep 2023

@keira13 to nie je dobrý nápad ....tie ad.😉

deti95060810
5. sep 2023

vieš názov lieku?

fialova36
5. sep 2023

@keira13 vieš čo ja som sa na to pýtala 3 lekárov. Všetci mi tvrdili, že môžem ich brat ďalej. Akurát môj gyn povedal, že ich mam vysadit, lebo sposobuju u dietata vo vyssom štádiu tehotenstva problémy s plucami. Tak som išla k neurologovi a ten povedal, že ich môžem brat ďalej. Ale teda záleží na mne ako si trufam. Tak sme sa dohodli, že skúsim znizit dávku a potom úplne vysadit. Nemala som žiadne problémy po vysadeni, iba cca týždeň také ako elektricke vyboje v mozgu. Ci ako to popisat🙈

marhulka13
5. sep 2023

@keira13 ano, bola som. Tiez mi poradil ich v prvom tehotenstve vysadiť, no to bolo veľmi zle rozhodnutie
V druhom som ich brala prero cely cas

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
5. sep 2023

@keira13 môže ťa prekvapiť nespavosť a úzkosť

marhulka13
5. sep 2023

@keira13 ak chceš, napíš radšej IP, lebo tu to veľmi nechcem písať

3009
5. sep 2023

@keira13 hľadaj iného psychiatra, určite sú AD, ktoré berú tehotné počas celého tehotenstva, dokonca aj počas dojčenia. Nenechaj sa odpinkať. Tvoje zdravie je prvoradé.

mamuch321
5. sep 2023

to je hlupost, sertralin je AD prvej volby u tehotnych a nemusi sa automaticky vysadzat, konzultovali sme to so psychinou aj s klinickou farmakologickou

mamia85
5. sep 2023

@mamuch321 úplne suhlasim, ja som obe tehotenstva brala sertralin 50mg pod dozorom primarky psychiatrie ktorá je u nás kapacita. Mesiac pred porodom som znizila na 25mg a 2 týždne pred som vysadila aby deti nemali abstinencne príznaky. Tehotenstva boli bezproblemove a detičky sú chvalabohu zdravé.
@keira 13, mala by si to konzultovat s inym psychiatrom, lebo toto je hlupost co ti tvoj povedal. Prvoradé je aby si ty bola v poriadku a potom bude aj tehotenstvo aj dieťatko. Drzim palce.

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
mamuch321
6. sep 2023

@keira13 ja som vysadila tak nejak neplanovane v polke augusta, ked sme boli na dovolenke, lebo som na to proste zabudala a potom som si povedala, ze mne je tak dobre a mam okolo seba taku podporu, ze to skusim este raz (skusila som vysadit hned ako som otehotnela, ale do dvoch tyzdnov mi bolo horsie) - teraz som v 28tt a je mi stale dobre bez nich, ja som ale dlhodobo mala uz len udrziavaciu davku 25mg. Akonahle by mi bolo horsie, nasadila by som opat. Moja dr planovala vysadenie par tyzdnov pred porodom, ako pise @mamia85

veron8883
7. sep 2023

@keira13 ahoj ja som pred tehotenstvom brala escitil hneď som ho vysadila a bolo mi fajn . Teraz som v 6 mesiaci ale prišli trochu problémy kvôli bývaniu a a necítim sa vôbec dobre uvidím ešte ako budu ďalšie týždne keď nie budem to riešiť .

lindayaaa
25. aug 2024

@keira13 ahoj síce je to uz dlhšie ale podarilo sa ti ich vysadiť? nemala si abstaky?

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal
wanduska327
27. aug 2024

@mamuch321 Úplne súhlasím. Ja som tiež brala počas tehotenstva, dokonca mi vraveli že je skôr nebezpečné ich nebrať alebo vysádzať počas tehotenstva....brala som tritico

lindayaaa
27. aug 2024

@wanduska327 ja beriem mirzaten uz 9 rokov a naozaj sa mi to nedarí vysadiť.. tak ci náhodou nebude problem s tehotenstvom lebo realne ja by som asi potratila bez toho. Ked si ho nedám tak na druhy den nezjem nic, lebo mi je od žalúdka zle. a to jem len pol tabletky

keira13
autor
Autor odpoveď zmazal