Vysadenie antidepresív počas tehotenstva
Ahoj ženušky je tu niektora ktora vysazdala pocas tehu alebo ako zistila ze je tehu lieky antidepresiva ? Kazdej jednej dakujem za zdielanie skusenosti ….
Nakolko som zostala tehu dr mi nakazal vysadit lieky antidepresiva ale som vylakana ako to bude bez nich je tu da aka mamicka a ako to zvladla dakujem 😏💕
Ja. Brala som ich síce kratko a nizku dávku, 50mg. Najprv 2 tyzdne som mala 25mg a potom už nič.
@keira13 ja tiež beriem tie isté lieky a brala som ich ajnpocas tehotenstva
sú lekári ktorí sa zaoberajú homeop...treba vyskúšať...
to lekár ťa poslal bez liekov? a čo v prípade zhoršenia stavu?
@keira13 to nie je dobrý nápad ....tie ad.😉
vieš názov lieku?
@keira13 vieš čo ja som sa na to pýtala 3 lekárov. Všetci mi tvrdili, že môžem ich brat ďalej. Akurát môj gyn povedal, že ich mam vysadit, lebo sposobuju u dietata vo vyssom štádiu tehotenstva problémy s plucami. Tak som išla k neurologovi a ten povedal, že ich môžem brat ďalej. Ale teda záleží na mne ako si trufam. Tak sme sa dohodli, že skúsim znizit dávku a potom úplne vysadit. Nemala som žiadne problémy po vysadeni, iba cca týždeň také ako elektricke vyboje v mozgu. Ci ako to popisat🙈
@keira13 ano, bola som. Tiez mi poradil ich v prvom tehotenstve vysadiť, no to bolo veľmi zle rozhodnutie
V druhom som ich brala prero cely cas
@keira13 môže ťa prekvapiť nespavosť a úzkosť
@keira13 ak chceš, napíš radšej IP, lebo tu to veľmi nechcem písať
to je hlupost, sertralin je AD prvej volby u tehotnych a nemusi sa automaticky vysadzat, konzultovali sme to so psychinou aj s klinickou farmakologickou
@mamuch321 úplne suhlasim, ja som obe tehotenstva brala sertralin 50mg pod dozorom primarky psychiatrie ktorá je u nás kapacita. Mesiac pred porodom som znizila na 25mg a 2 týždne pred som vysadila aby deti nemali abstinencne príznaky. Tehotenstva boli bezproblemove a detičky sú chvalabohu zdravé.
@keira 13, mala by si to konzultovat s inym psychiatrom, lebo toto je hlupost co ti tvoj povedal. Prvoradé je aby si ty bola v poriadku a potom bude aj tehotenstvo aj dieťatko. Drzim palce.
@keira13 ja som vysadila tak nejak neplanovane v polke augusta, ked sme boli na dovolenke, lebo som na to proste zabudala a potom som si povedala, ze mne je tak dobre a mam okolo seba taku podporu, ze to skusim este raz (skusila som vysadit hned ako som otehotnela, ale do dvoch tyzdnov mi bolo horsie) - teraz som v 28tt a je mi stale dobre bez nich, ja som ale dlhodobo mala uz len udrziavaciu davku 25mg. Akonahle by mi bolo horsie, nasadila by som opat. Moja dr planovala vysadenie par tyzdnov pred porodom, ako pise @mamia85
@mamuch321 Úplne súhlasím. Ja som tiež brala počas tehotenstva, dokonca mi vraveli že je skôr nebezpečné ich nebrať alebo vysádzať počas tehotenstva....brala som tritico
@wanduska327 ja beriem mirzaten uz 9 rokov a naozaj sa mi to nedarí vysadiť.. tak ci náhodou nebude problem s tehotenstvom lebo realne ja by som asi potratila bez toho. Ked si ho nedám tak na druhy den nezjem nic, lebo mi je od žalúdka zle. a to jem len pol tabletky

väčšinou tu ženy píšu že mali povolené ad počas tehu... čo to máš za lieky?
ak budeš vysádzať tak pomaly - min. mesiac. Ale to ti dúfam lekár povedal.
nepovolil ti ani magnézium? alebo budeš brať homeopatika?