Výsledky tripple testu v 12. týždni
Ahoj dievčatá.
Bola som v 11+4 na prvotrimestrálny skríning a vyšiel mi 1:400. Doktor povedal, že sú teda negativne, ale na môj vek - 26 r. by mali byť 1:1200. Povedal, že počkáme na ďalšie odbery - to budem 16+4tt a uvidíme.
Rozmýšľala som, že najprv by som absolovala morfologických ultrazvuk a pokial by sa tam niečo nezdalo, tak Nifty testy.
Som po IVF, je to moje prvé tehotenstvo a užívala som preventívne progesteron do 11+3tt, čiže neviem či tieto údaje mohli skresliť výsledku, a ešte sa liečim na štítnu žľazu.
Na UTZ bolo všetko v poriadku, NT 0,96, NB +. Bábätko živé, primeranej veľkosti, krútilo sa hore dole 😁
Máte niektorá skúsenosti s takými výsledkami? Ako ste dopadli?
@96sofia96 na 3d usg mozete ist hoc kedy do 13tt je to dobrovoľne takze nepotrebujete aby vas lekar poslal...aj ked si pytali výmenný listok ked som bola 😇
@zuzkaa1991 ja som mala 1:260 downa a trisomy aj amnio negatívne 😊
@96sofia96 ja som mala 1:50 na downa.
@96sofia96 mala som 39 a 38. Oba razy tehotenstvo po IVF a oba razy progesterón, oba razy negatívne triple. ALE! prvé tehotenstvo na špeciálnom UTZ nález razstep bruška, ťažké poškodenia plodu, srdca - Edwards syndrom. Takže na sono u Tvojho Dr. sa nespoliehajte a určite choď na morfo aj v 12tt a aj v 20tt. Ja som oba razy bola aj na najdrahšie nipt testy. Druhé tehotenstvo už bolo ok.
Určite sa chystám na morfologické sono do SonoClinic KE, počkám na tie druhé výsledky a hneď sa objednávam
@96sofia96 ja som mala 1:50 na downa.
@stranakovazuzana0 a ako ste dopadli? Robili ste si aj ďalšie vyšetrenia?
@96sofia96 mala som 39 a 38. Oba razy tehotenstvo po IVF a oba razy progesterón, oba razy negatívne triple. ALE! prvé tehotenstvo na špeciálnom UTZ nález razstep bruška, ťažké poškodenia plodu, srdca - Edwards syndrom. Takže na sono u Tvojho Dr. sa nespoliehajte a určite choď na morfo aj v 12tt a aj v 20tt. Ja som oba razy bola aj na najdrahšie nipt testy. Druhé tehotenstvo už bolo ok.
@michaela329 a u tvojho dr. vravel, že je na sone všetko v poriadku?
@michaela329 no v 12tt už nestiham, keďže už som v 15tt, a ďalšie testy idem v 17tt, ale hneď potom pôjdem na usg morfologické
@michaela329 a u tvojho dr. vravel, že je na sone všetko v poriadku?
@96sofia96 vtedy bolo ešte ok, lebo ten razstep sa vyvinul z pupočníka a bábätko bolo ešte malé. Môj Dr. sám posiela aj na ten prvý skríning v 12tt, že lepšie mať istotu.
@stranakovazuzana0 a ako ste dopadli? Robili ste si aj ďalšie vyšetrenia?
@96sofia96 dala som si urobiť platené(450e.),tie vyšli v poriadku a potom som bola ešte v 22t.t. na morfo ultrazvuk a tiež bolo všetko ok.Maly je už na svete a je zdravý.
@96sofia96 dala som si urobiť platené(450e.),tie vyšli v poriadku a potom som bola ešte v 22t.t. na morfo ultrazvuk a tiež bolo všetko ok.Maly je už na svete a je zdravý.
@stranakovazuzana0 to je krásna správa, super, dúfam, že aj nám to dopadne všetko v poriadku 😊
moje riziko na DV bol "viac ako 4 v 5", na SLOS 1 v 30, mm zdravú dcéru, nenechaj sa zbytočne vyplašiť
moje riziko na DV bol "viac ako 4 v 5", na SLOS 1 v 30, mm zdravú dcéru, nenechaj sa zbytočne vyplašiť
@sulejmanka ďakujem, na základe toho, čo som si porovnávala výsledky, že PAPP som mala 1,18 a riziko DS je keď je to pod 0,4, NT v norme, NB prítomná, bábätko rastie, nič doktor na UTZ nehovoril, žeby sa mu nepozdávalo, sa mi tiež nechce veriť, že nie je všetko v poriadku

@96sofia96 na 3d usg mozete ist hoc kedy do 13tt je to dobrovoľne takze nepotrebujete aby vas lekar poslal...aj ked si pytali výmenný listok ked som bola 😇