Vysoký C-rekatívny protein v tehotenstve
Ahojte zienky, chcela by som poprosit tie co mate skusenosti s chorobami pocas tehu. Dnes zacinam 16tt a v utorok som sla ku dr lebo som mala zvysenu teplotu 37,5 a upchate dutiny... normalne y som s takymi priznami ani k dr nechodila ale teraz v tehu so chcela mat istotu a CRP mi vyskocilo na 108... hrozne sa bojim aby to neuskodilu babatku... o jedno som uz prisla a teraz mam strach... dnes som bola aj na poradni a podla dr je vsetko v poriadku ale premeriavat a vsetko zistovat sa bude az na 2.screeningu v 20tt... samozrejme beriem Zinnat a Pamycon...
@evca8285 ja som mala okolo 18tt zapal nosovych dutin a kedze mi radsej nechceli dat ATB kvoli tehotenstvu, skoncilo to s CRP 150. To uz ma hnali do nemocnice, ale odmietla som, brala som ATB tabletky tusim zinnat a hned asi do 12h od prvej davky sa vsetko citelne zlepsilo. Musela som to brat o tyzden dlhsie ako je normalna davka - ta mi nestacila, ale babatku sa nic nestalo. Ked som to na najblizsej kontrole hovorila gynekologovi, tak len mykol plecom, pre istotu to zapisal do tehuknizky ale vobec sa netvaril, ze by z toho vyplyvalo nejake riziko.
@evca8285 ahoj tiez som mala vysoke crp v piatok minuly tyzden. K tomu problemy s dychanim. Zistili mi plucne chlamydie 😣teraz beriem antibiotika. Dr vcera na sone povedal ze babatku to vobec neskodi,problem by bol keby sa to stalo do 12tt.
@luckamajkova skore uzdravenie prajem a verim ze vsetko dobre dopadne nam obom 🙂 krasny zvysok tehu prajem 😉

@evca8285 Ja myslim, ze choroby su najkritickejsie v prvom trimestri. So spravnou liecbou liecis aj dieta a zas teplota 37.5 nie je nic nebezpecne. Nestresuj sa zbytocne, vela oddychuj a liec sa a bute to uplne v poriadku uvidis.
Ja som bola s tretou dcerou chora furt, sice nie s atb, ale aj teplotu som mala aj ibuprofeny som jedla, aj zub mi trhali, este aj tabletky kvoli mykoze som uzivala (flukonazol, oralne) a nic jej nebolo.
Neboj, aj hormony pomahaju pri chorobe. Tvoje telo vie, co ma robit.
Drzim palce.