Vyšší tlak v 24. týždni
Ahojte co mi poradite som 24tt a mam sem tam vysi tlak doktorka mi dala tabletky co mam pomaha aka strava

@kvetka123456 Pomaha dodrziavat rady lekara. On prvy by ti mal povedat, aku stravu mas jest.
@kvetka123456 stravou moc ten tlak neovplyvnis,zalezi prcoje ten tlak vyssi ,no ksus obmedzit sol v strave,a minerlane vody,tei zvysuju tlak...
@kvetka123456 menej solit,menej cukrit...nejest prilohy,papat vela ovocia a zeleniny...nepit mineralne vody...
@mimka11111 V tehotenstve práve aj prílohy, a vlastne aj mimo neho. Strava má byť pestrá a vyvážená; má v nej miesto aj zemiak, aj celozrnná ryža či cestovina.
@kvetka123456 Dostatok tekutín (najlepšie čistú vodu, riedené čerstvé ovocné šťavy a nesladené čaje, resp. zdravším sladidlom), obmedziť soľ a slané potraviny (napr. údeniny, paštéty, tavené syry) a vylúčiť sodíkové minerálky.
@kvetka123456 Ak ti vznikla hypertenzia pred 20.tyzdnom gravidity, tak obmedzit solenie a mineralky. Ak vznikla az po 20.tyzdni, tak solenie a mineralky neobmedzovat. V oboch pripadoch potom racionalna strava a rozumna zivotosprava, vela konkretneho mas uz napisaneho vyssie...
@mimka11111 A ja zase viem od ďalších odborníkov aj z radov lekárov, že je veľkou chybou, ak človek podľahne "dnešnému módnemu trendu" vylučovania sacharidov zo stravy.

Jedz cesnak, prirodzene znižuje tlak.