Vyššie riziko Downovho syndrómu: Otázky a skúsenosti
Dobry den, prosim Vas ake mate skusenosti ak vam vyslo vyssie riziko na downow syndrom narodilo sa dietatko zdrave? A ake riziko vam vyslo? Dakujem za odpovede
@simonka40 išla som na trisomy testy = jednoznačný vysledok
@anonym_e698fa ja som si tiež dala urobiť testy ale nifty pro. Kamarátky stresovali že im povychadzali zlé výsledky z tých testov čo robia u gynekológa hoci bábo by bolo zdravé. Za mňa asi najlepšie si priplatiť a urobiť tie testy
Mojej kamoske minuly rok vyslo vyssie riziko, dala si spravit NIPT test, kde tie vysledky potvrdili...potom isla na amniocentezu a nakoniec na potrat.
Ale dufam, ze to Tvoj pripad nebude
@simonka40 Nám žiadne testy nerobili, gynekológ na USG nevidel nič podozrivé. DS zistili až po narodení.
Mne vyšli falošne negatívne a bábätko malo záväzné poškodenia z genetického syndrómu. Takže tým testom neverím. Daj si urobiť radšej Nipt a choďte na dobré morfo sono k odbornikovi, držím palce.
1:18 dieta zdrave.
Zbytočné nejaké testy. Nám vyšlo všetko krásne , ukážkovo - dieťa má PAS.
Sedíme roky na opatrovateľskom - nemáš kde dieťa dať.
Zbytočné nejaké testy. Nám vyšlo všetko krásne , ukážkovo - dieťa má PAS.
Sedíme roky na opatrovateľskom - nemáš kde dieťa dať.
@anonym_48bc91 prečo by mali byť zbytočné akékoľvek testy? Ak sa niečo dá zistiť, je dobré to vedieť dopredu. V každom prípade. PAS sa zistiť dopredu nedá, no ak sa niečo dá - a v prípade NIPT a morfo utz celkom presne a bezbolestne, tak to môže pomôcť.
Mojej kamoske minuly rok vyslo vyssie riziko, dala si spravit NIPT test, kde tie vysledky potvrdili...potom isla na amniocentezu a nakoniec na potrat.
Ale dufam, ze to Tvoj pripad nebude
@patta89 potrat pre DS?
Mne 1:320, a nakoniec to bol naozaj Down syndrom, mala som 25 rokov
@simonka40
Ved z toho vysledku vies : ak mas 1:40, tak jedno dieta zo 40 s rovnakym vysledkom krvnych testov bude mat diagnozu, a ostatne nie.
Moze ti byt uplne jedno, ako to mali ostatne - ty stale mozes byt ta jedna.
Daj si spravit dodatocne testy, ak chces mat vyssiu istotu. Nic ine ti nepomoze. Delit sa tu o skusenosti budu prevazne zeny, co mali deti zdrave aj s nizkymi pravdepodobnostami, tak to vzdy byva...
@anonym_6beedd klobúk dole 👌,že si neisla na POTRAT,tak je to s tými testami🤷
@luckabj82 Dala som si urobiť ešte trisomy testy a morfologicky ultrazvuk, oboje mi vyšlo negatívne.
Je uplne jedno co ti vyjde..otazka je PRIJMES to dietatko take ake je?
Mne vysiel na DS 1:25 , ale rozhodla som sa pre nasho syna..
Je uplne jedno co ti vyjde..otazka je PRIJMES to dietatko take ake je?
Mne vysiel na DS 1:25 , ale rozhodla som sa pre nasho syna..
@ivinkapink nie, kto by chcel také dieťa? Nikto, ÚPT je riešenie

@simonka40 mne 1:16 a dieťatko zdrave