Výtok verzus pomalé odtekanie plodovej vody

barbora1992
13. mar 2014

Ahojte baby, potrebujem súrne poradiť. Som v 22 tt a od včerajšku večera mám niečo také ako výtok. Je to úplne slabé, nič ma nebolí, tečie to tak po pár kvapkách, nič nemám ani mokré, len teda cítim že niečo zo mňa občas tečie a je to úplne priesvitné. takže nedokážem odhadnúť, či je to len výtok, alebo či nedajbože môže ísť o plodovú vodu. Prosím poraďte mi.
PS: Momentálne sa nemám ako dostať do nemocnice.
Ďakujem...

rakheta
13. mar 2014

Plodovka isto nie.,

22mia
13. mar 2014

@barbora1992 ja som mala tento isty problem ked som bola v 31tt a sla som radsej na pohotovost a hned ma vysetrovali a povedali ze tam bol mensi unik plodovej vody,tak som si tam polezala na pozorovanie..ja by som to nepodcenovala..moze byt aj nemusi byt..

barbora1992
autor
13. mar 2014

Volala som gynekológovi a ten mi tvrdil, že pri tak malom množstve plodovej vody aké v tomto týždni mám, to ešte jednoducho plodová voda nie je, že to musí byť obyčajný výtok. ale že ak by som sa zajtra zle cítila mám dobehnúť, tak mi baby držte prosím vás palce aby bolo všetko v poriadku. Ďakujem!

mijunik
13. mar 2014

@barbora1992 Ja som sa v tehotenstve riadila zásadou, ktorú mi povedala moja gynekologička, že radšej prísť tisíckrát zbytočne ako raz neskoro. Myslím si, že u Teba je to len výtok, ale... Stále je tam to "ale"... Daj si intímku a skús sa dostať do nemocnice (hocijakej najbližšej pohotovostnej, kde majú aj pôrodnicu), oni tam majú takú špeciálnu vodičku, tú nalejú na vložku a podľa farby zistia, či je to plodová voda alebo nie. Možno takú vodičku má aj Tvoj gynekológ. Tiež som riešila podobný problém, nevedela som, či je to výtok alebo plodová voda, bol to výtok, nakoniec som 8 dní prenášala, ale teda fakt sa to laicky nedalo rozoznať (tá tekutina)... Držím Ti samozrejme palce, aby bolo všetko v poriadku, ale na Tvojom mieste by som využila akýkoľvek spôsob ako sa dostať čo najskôr k lekárovi a overiť si, že "panikárim úplne zbytočne" a byť kľudná, spokojná a v pohode. 🙂

pietrula
18. okt 2023

@barbora1992 Ahoj, tak bola to nakoniec plodovka v tom 22.týždni? Naďalej si cítila únik po kvapkách?

barbora1992
autor
20. okt 2023

@pietrula Ahoj, nakoniec to nebola plodová voda, ale chvíľu som si poležala v nemocnici, pre istotu.
Diskusia je už stará a ja mám z toho tehotenstva dnes už 9 ročnú slečnu, takže našťastie všetko dobre dopadlo. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre