Vyvinulo sa vám z mimomaternicového tehotenstva normálne?
Dobrý deň dámy, máte niektorá skúsenosť, že sa vám z mimomaternicového tehu vyvinulo normálne? ja som prijatá v nemocnici s tým, že mi určili mimomaternicové a chceli mi ho LPK odstrániť, a zrazu tesne pred zákrokom zistili, že sa "to" posunulo do maternice a môže byť z toho aj normálne tehu, tak zatiaľ len čakám a čakám a neviem...niekto skúsenosť? vďaka.
Akysi cudny lekari ani mne sa to nezda ,ked uz sa to uhniezdnilo preco by sa to ponunulo dalej....
Skor si myslim, ze islo o nedorozumenie, nepochopenie. Ze si mozno bola skoro na UZV, lekar nevidel vnutromaternicove tehotenstvo, na tom zaklade usudil, ze sa jedna o mimomaternicove a asi sa unahlil. Takto to ma logiku. Z mimimaternicoveho sa nemoze stat vnutromaternicove, pretoze ak sa raz uhniezdi, tak sa uhniezdi a aj vtedy zacnes vylucovat HCG
Ak mozes, este pockaj ale nie s rizikom samozrejme alebo si vypytaj nazor dalsieho doktora. Moja sestra mala mimomaternicove, vybrali jej to lpk. Po par mesiacoch isla na kontrolu lebo je puchlo brucho a bum bola v 5. mesiaci. To co jej vybrali bolo druhe takze mala dve vajicka uhniezdene. Chyba bola samozrejme v doktoroch, ze neskontrolovali maternicu po zakroku ale dobre tak, lebo mam zdravu neterku. To bolo pred 14 rokmi. Takze kadeco sa moze stat.
Mna tiez kedysi hospitalizovali s mimomaternicovym tehotenstvom, pretoze v dutine maternice tehotenstvo nevideli a nieco sa im marilo v oblasti vajickovodu. Hcg svedcilo pre tehotenstvo. Tehotenstvo sice skoncilo spontannym potratom, ale bolo normalne vnutromaternicove. Ale az do konca nebolo sonograficky potvrdene, diagnoza vnutromaternicoveho tehotenstva bola urcena len z histologie. Dovod bol, ze cele sa to odohralo niekedy v 5-6tt., vtedy je este dost mozne, ze sono dg. nevedia urcit.
Zrejme to bude u teba podobne, len s tym, ze tvoje tehotenstvo normalne pokracuje. Drzim palce, ak je to zelane tehotenstvo, aby to dopadlo k tvojej spokojnosti.
@charlie1980 k tejto variante sa priklanam laicky aj ja, lebo inak si to neviem vysvetlit...oni mi zatial nic moc nepovedali, iba ze budu sledovat a uvidi sa...bodaj by...tiez som z toho mimo, ze co...
A moc drzim palce
@demetria dakujem, aj ja moc dufam, velmi by sme si to zelali, kedze to bolo planovane...zatial je asi naozaj velmi skoro, som len 2 tyzdne od meskania menzesu, takze rovnako ako mozem byt v 6tt mozem byt aj v 2tt, co je pravdepodobnejsie a to by asi aj vsetko vysvetlovalo, zacla trosku spinenenie, neviem ci je to uhniezdovanie alebo co (kedze len vecra sa to vraj posunulo do maternice), preto hladam skusenosti inych, tu mi nic nepovedia, tak neviem co si mam mysliet
@shia
Tiez som sa ocitla v nemocnici kvoli spineniu a tiez to bolo 2tt po ocakavanej menstruacii. Takze kludne to moze byt vnutromaternicove. Pokial HCG bude stupat, budu cakat🙂. U mna klesalo, takze sice cakali, ale bolo to viac menej jasne, ze to nebude dobre. Nakoniec som to ciastocne odkrvacala, takze uz naozaj necakali a docistila ma. 3 mes. nato som bola opat tehotna, s uspesnym koncom🙂.
Moja uz 20 rocna neter bola mimomaternicova. Dva krat potvrdena. Tak sestre az pred zakrokom povedali, ze je normalne uhniezdena. Tiez jej povedali, ze sa mohla vraj posunut. No tazko uverit. Ale neter je na svete. Sestra tiez. Tak pockaj co sa s toho vyvinie. Ale vyzera to pozitivne pre vas.
@shia No ja to vidim celkom pozitivne...skus zajst za inym lekarom, s lepsim UZV, neviem v ktorom tyzdni si momentalne, Ale v 5-6tt by uz malo byt vidno gestacny vak minimalne. Navyse, ak ma lekar podozrenie na mimomaternicove tehotenstvo, tak je namieste odber krvi obden, aby videl ako stupa HCG. Malo by sa pri vnutromaternicovom zdvojnasobit. Drzim palce a ozvi sa, ako ste dopadli.
Moje mimi sa uhniezdilo velmi vysoko. Na hranici s vajcovodom. Nevedeli ci bude rast smerom do maternice alebo bude tlacit na vajcovod a tym padom by mohol prasknut. Preto odporucali radsej prerusit tehu. Denne mi robili aj 3x sono co si neboli isti kde je mimi ci uz vo vajcovode alebo v maternici. Nakoniec som v nemocnici bola 3 dni a po 3 dnoch prednosta skonstatoval ze (pred sonom mi povedal ze som bola prijata s mimomatrnicovym tehu a cakam na operaciu) po sone povedal ze som normalna zdrava zena 7,5 tt tehotna. Proste v niektorych pripadoch to nie je dobre vidiet a to mi moja dr robila aj 3d sono. Sestre nevideli mimomaternicove tehu ani v 10 tt az ked jej vajcovod praskol.
dakujem baby za reakcie, snad aj ja sa budem radit k tym stastnym neuveritelnym pripadom, velmi by som si priala.... Ja lezim teraz v nemocnici, kde ma sleduju, takze k inemu Dr na iny ultrazvuk sa mi neda ist potvrdit, jedine cakat, som 2tyzdne po menzese a zacala som dnes spinit, HCG mi rano brali, aby videli, ci stupa, ale sestricky ze nemozu povedat vysledok, ze az doktor rano na vizite, tak mi nezostava nez pockat. @charlie1980 v ktorom tt som nevedia ani oni, od poslednej menzes je to 6tyzdnov, ale mozem byt aj v 2tt, lebo som 2 tyzdne po meskani, neviem kedy bola ovulacia, nikto mi nic nevie povedat, ze len cakat, ako sa to ukaze, ale to cakanie je na nervy,ale asi mi ine nezostava...len ma zaujimalo, ci niekto nemal podobnu skusenost.
@shia v 2tt nie si, pretoze v tretom tt este len vlieza spermia do vajcika a par dni trva, nez sa vobec uchyti (prve 2 tyzdne tehotenstva su pred ovulaciou, kedy zena este nemoze byt tehotna). Plod moze byt stary 2 tyzdne, ale to je iny udaj.
Nuz a samozrejme placenta, resp to, z coho neskor bude placenta, sa MOZE posunut. Dokonca sa to deje uplne bezne pri takmer kazdom tehotenstve. Ak ti diagnostikovali plod vo vajcovode, potom este 1) nemusel byt prichyteny 2) mohol byt blizko vstupu do maternice a posunut sa.
Pri mimomaternicovom tehotenstve, kde plod najdu volne v brusnej dutine, je nepravdepodobne, ze sa do tej maternice dostane.
Preco ta drzia v nemocnici, tomu nerozumiem. Nezda sa mi, ze by si bola v ohrozeni zivota, cakat mozes aj doma 🤐 Lekari priebeh tehotenstva aj tak tazko ovplyvnia.
@andrejta tiez ma to prekvapilo, ale nechcem sa hadat, ked ktovie ako dlho tu este budem..ale ak mi nepovedia rano na vizite, uz budem na tom trvat, lebo toto ze neviem na com som, je strasne...a kedze je vikend, mam taky blby pocit, ze skor nez pondelok mi nikto nic rozumne nepovie
@maslenka47 nechali ma tu, ze keby sa nieco skomplikovalo, aby to vedeli hned riesit, ako keby prasklo nieco do brucha alebo tak...tak sa radsej ani nepytam domov, lebo sa to bojim riskovat, aj ked teraz sa citim dobre..
Ja som prežila (doslova prežila) mimomaternicove tehu. Keď ho raz našli vo vajcovode v cca 6 týždni, tak sa v žiadnom prípade nemôže nič presunúť. Radim ti, tlač na nič nech ťa poriadne vysetria a neriskuj žiadne prepustenie domov, lebo keby ti to nahodou nedajboze prasklo doma.... Tak to naozaj nikomu neprajem
Inak aké máš príznaky? V ktorom si tt podľa menštruácie?

Nie a nieje to ani možné..tehotenstvo sa dá vidieť utz 4+4tt a vtedy už je uhniezdene takže nechápem ako môže niečo "prirastene"vyputovat ďalej ...akosi sa mi to nezdá ..čudné ..