Vývoj plodu sa zastavil dvakrát: Hľadáme príčinu a riešenia
Ahojte,
v priebehu tohto roka sa nám dvakrát stalo, že sa vývoj plodu zastavil v rovnakom čase. Doktor tvrdí, že pôjde o genetickú príčinu. Boli to prvé tehostenstvá a po kyretáži je potrebné absolvovať rôzne vyšetrenia.
Stalo sa to niekomu z Vás? Prišlo sa na príčinu zastavenia vývoja?
ďakujem
Na príčinu prišli vďaka vyšetreniam, ktoré ste absolvovali po potratoch?
Bola som len na hematologii, kde prisli ma mutaciu, ktora mohla potraty sposobit. Takze sme sa odhodlali na 3.pokus s riedenim krvi a uspesne.
Tak som rada, že vám to nakoniec dobre dopadlo 🙂
Hej prišli na príčinu, bol za tým geneticky syndróm, môžeš si o týchto syndrómoch prečítať, na internete je toho veľa, aj stránka je tomu venovaná, každý chromozóm môže byť nejako postihnutý ( vymazaný, duplicitný,nejako zmutovaný,) nie som odborník. Na výsledky z krvi sa čaká aj pol roka, obaja partneri musia ísť na krv na ambulancii genetika
@rejka7 dal sa aj takýto genetický syndróm nejako vyriešiť a podarilo sa vám mať úspešné tehotenstvo?
Po kyretazi sa mala spravit nielen histologia, ale priamo genetika plodu. A tiez rodicov. Kamoske to robili, trvalo to cca 6 mes. Nakolko bolo podozrenie, ze budu musiet pouzit jedine darcovske embryo
Ja mam za sebou dva potraty po prvom úspešnom tehu a som odoslaná na hemqtologiu ale až vo februári lebo len pred mesiacom som 2x potratila. Genetiku ma neposiela, ta sa mi robí kompletná už dávno. Mne vravel ze najskôr to bude s krvou niečo. Uvidíme
A v ktorom týždni sa vývoj zastavil?
Moja teta to mala a nakoniec jej zistili ze jej maternica rastie do určitého času a potom koniec a to vlastne bráni plodu rast a skončilo sa to potratom. Sú to síce roky, ale viem ze brala nejaké tabletky a potom mala dve zdravte dcéry.
po neuspesnych tehotenstvach sa robia tieto vysetrenia: reprodukcna imunologia, genetika paru, hematologia a hysteroskopia kvoli moznej endometrioze. gynekolog ta nenasmeroval?
@sofia1979 bolo to 6+3 a 6+4
@kiwi3 Ďakujem, spomínal veľa vyšetrení, avšak nie všetko som si zapamätala. Povedal, že to budeme riešiť až keď sa dá všetko znova do poriadku.
To ešte nemusí nič znamenať, ale samozrejme si vyšetrenia urob, držím palce
Po 1 bezproblémovom tehotenstve som to zažila aj ja, 2x potrat cca okolo 8-9tt. Tiež sme nechápali čo sa deje, doktor ma ako prvé hneď poslal na hematologiu, so slovami,že na 99% bude problém tam. Nakoniec mal pravdu, príčina sa našla, nasadili sme liečbu a ja mám doma už 4 mesačne bábo 🙏,tehotenstvo prebiehalo v poriadku. Pre svoj pokoj na duši som bola aj na reprodukčnej imunologii, tam som mala všetky výsledky v poriadku.
Čiže určite si obehaj vyšetrenia,hlavne hematologiu,všade sú neskutočné čakacie doby, ale treba vydržať a veriť 🙂, držím palce.
Moja sesternica mala tiež dvakrát a v pohode má tri deti, samozrejme vyšetrenia si urob

Ahoj, no ja som zazila nieco podobne. V priebehu roka 3 tehotenstva. Tretie nastastie uspesne. Pravdepodobne pricina bola hematologicka, nie geneticka. Cele tretie tehotenstvo som si pichala Fraxiparin.