icon

Vývojová chýba dieťaťa

aneta50
Dnes o 20:24

Ahojte, minule som tu pridávala fotku ultrazvuku jak bolo skrčene dieťa a nechcelo sa ukázať💔dnes sme boli na ďalšom ultrazvuku kde nám nepovedali dobre spraví.zistilo sa že dieťa mame postihnuté😢s podozrením na anomáliu body stalk(závažná vývojová chýba)😢zdá sa že ma skoliózu ktorá spôsobuje fixovanú skrčenú polohu. Kde sa nedám ani kvôli tomu pomerat😢podľa obvodu hlavičky namerali 14tt, fixčná flekčná deformita všetkých 4 končatín kde ruky a nohy sa nezdajú byt schopné vystretia, jednokomorové srdce, žalúdok je viac uložený dozadu a ma malo plodovej vody, bud to je chromozomovou alebo genetickou poruchou😢 8.1 sme objednaný na odber plodovej vody keď to bude možné, keďže mám malo vody a urobí sa genetické vyšetrenie, placentu mám veľmi vzadu tak nemôžu teraz zobrať vzorku, dajú mi potom tabletky na vyvolanie asi potratu alebo pôrodu neviem presne a urobí sa ešte s toho vzorka na genetiku😢
Nemáte prosím s tým niekto skúsenosť? Keď áno tak kľudne napíšte, som mladá takže vekom to nemôže byt ani z rodiny nikto nemál take poruchy tak neviem či to je genetické😭

svetlonos
Dnes o 20:32

@aneta50
ach, pamätam si tvoju temu 😢 Prajem ti vela sil ❤️

pribinak
Dnes o 20:37

Ach smutne toto …snáď po genetike a vyšetreniach budeš vedieť viac

aneta50
autor
Dnes o 20:38
@svetlonos

@aneta50
ach, pamätam si tvoju temu 😢 Prajem ti vela sil ❤️

@svetlonos ďakujem 😢

aneta50
autor
Dnes o 20:38
@pribinak

Ach smutne toto …snáď po genetike a vyšetreniach budeš vedieť viac

@pribinak snáď hej, doktorka vravela že je to viac vývojová chyba tak sa uvidi 😢

anonym_93ec77
Dnes o 20:42

Ahoj, je mi to velmi luto. Zelam Ti vela sil.
Niektore veci v nasich zivotoch ale nemaju nijaky konkretny "dovod" a nedopatras sa po pricine, ale su "medzi nebom a zemou". Priroda.
Drz sa.

reela
Dnes o 20:44

Je mi to luto, prajem vela sil

cyneric
Dnes o 20:56

Môže(te) mať genetickú predispozíciu v rodine z jednej alebo druhej strany, ak je to vada nezlúčiteľná so životom a neobjavila sa v poslednej generácií alebo dvoch tak to ťažko dopátraš (možno tak v matrike). Či už to bola 'náhoda', 'príroda', 'medzi nebom a zemou' alebo niečo iné, prajem veľa síl nech sa to už nezopakuje. 😢

kiki68
Dnes o 21:11

Casto je to blba nahoda, nic viac, ak si nebola vystavena nejakym chemikaliam/ liekom/ ziareniu, tak to je naozaj skor nahoda. Poznam viac ludi, kde sa nieco take stalo a maju dalsie deti v poriadku. Nikto nevedel uplne preco sa to stalo. Drzte sa

anonym_6d700a
Dnes o 21:46

@aneta50 keby som mohla bežala by som vás objať...prajem veľa síl

detickyy
Dnes o 22:03

@aneta50 Prvorodený syn sa nám narodil zdravý pred 20 r. Druhé tehotenstvo skončilo zamlčaným potratom cca v 14 tt. Gynekológ vtedy povedal, že to je príroda. Slabé neprežije. Nepočúvalo sa to vtedy vôbec dobre. O 6 mesiacov na to (z psychologického hľadiska nám odporučili počkať 6 mesiacov a neodkladať dalšie tehotenstvo) som bez problémov otehotnela a narodila sa nám zdravá dcéra 🙂 a o 12 rokov v ukončenom 39 tt. zdravé dvojičky 🙂. Chcem Vás povzbudiť, že už sa to nemusí zopakovať a ďalšie tehotenstvá budú úplne bezproblémové.