Z čoho vzniká hematóm v tehotenstve?
Ahojte, prosim vas moze vysoky tlak a fraxiparin za vznik hematonu v tehotenstve na maternici?
Ja bojujem tiez s hematomom. 4 tyzdne v nemocke a teraz 5 tyzdnov v posteli. Hematon mam 6×2cm a tiez neviem z coho. Poctivo dodrzujem kludovy rezim, ale zial zatial sa hematom nestraca :(
Ja som to mala na začiatku obidvoch tehu bolo mi povedane ze sa maternica roztahuje praskaju cievky...brala som duphaston a ascorutin-proti krvacaniu vyziva ciev
Ja mam tiez hematom na silvestra som skoncila v nemocnici a tam mi ho zistili odvtedy mam kludovy rezim. Vraj mi nikto nepovie z coho vznikol a ani preco vlastne ostava mi len cakat ci sa vstrebe resp vyplavi :/
ja som to mala pri oboch na zaciatku tehu, raz v 9 tt a potom v5tt a spinila som -hneda krv asi tyzden.brala som duphaston a ascorutin.informovali ma, ze je tamriziko potratu zvysene, ale nijak vazne to nebrali, vraj je to beznavec v tehu.hematomy sa vstrebali casom, tehotenstva napredovali normalne.
Žienky tiež som mala v tehu hematom a bola som na rizikovom..1.trimester som skoro stále krvacala a to veľmi. Nasadili mi lieky a musela som len ležať. Niekedy som mala pocit že je to potrat... lieky som brala uz ako lentilky. Našťastie sa má moja držala ako kliešť a teraz jej bude čochvíľa jeden rok 🙂 živá a zdravá a ako ten hematom vznikol? ani srnka netuší. .. Veľa šťastia prajem
@eviikuu dakujem dufam ze to bude coskoro... 1den som prekrvacala ale fakt vela ze som pomaly kazdu hodinu menila vlozku a odvtedy len spinenie s prestavkou alenveru nenahnevala by som sa keby to uz preslo :/ na zaciatku bol hematom 40x10mm pri prepustani z nemocnice 36x8 a teraz mi uz nepovedali ale hlavne ze sa to zmensuje drzim palce nech aj tebe sa zmensi az uplne strati 🙂
No ved to ten stres, ale zase ked spin aspon vies, ze sa vyplavuje a den pred kontrolou je to najhorsie to sa cela klepem, co sa bojim, co ma caka. Teraz som 19tt.
Mne kazali kazdy tyzden chodit na kontrolu tak, ale ked sa Ti straca tak mozno to uz az tak netreba sledovat.
ja som krvacala prudom cervenou krvou, silnejsie ako pri mrche od tretieho do siedmeho mesiaca, a skoro stale v nemocke, dr tomu velku sancu nedavali ked som tak silno krvacala ale dopadlo to dobre 🙂 dcera ma 3,5roka 🙂 tak hlavu hore, na mna kukali a kyvali hlavou ze zrejme potratim a nestalo sa tak 🙂 ked ma uz mali pustit co sa krvacanie zmiernilo tak nadranom zas vela krvi a tak dookola a tiez som brala duphaston a magnezko a pri krvacani mi davali nejake injekcie ze nic spravit viac nemozu, bud sa babo udrzi alebo nie
Baby drzim vam palce, no u mna to nedopadlo dobre ...

,,najčastejšie ju spôsobuje buchnutie do bruška,,,zlé uhniezdenie abo prudké neviem to opísať a to spôsobí hematóm,,,sleduje sa,,po čase by sa mal vstrebať,,,