Zafarbenie pokožky a červeň v tvári počas tehotenstva: Ako to riešiť?
Baby ahojte. Nemáte niektorá podobnú skúsenosť z tehu? Pretože už si neviem dať rady. Pri státi mi sčervenajú nohy, akokeby prekrvenie, pričom niektoré časti tela ostávajú neprekrvené. Do tváre sa mi nahrnie červeň a cítim sa pritom nie najlepšie. Pociťujem vtedy aj celý deň takú nevoľnosť, slabosť, únavu, ťažko na srdci. Absolvovala som už rôzne vyšetrenia- kardio, interné, cievne 2x a všetko bolo ok. Tlak mám ok (riešim celé tehu skor nízky). Nikto nevie, čo to je, vraj možno bábo niekde zatláča. Mala som to zhruba 2-3 týždne dozadu veľmi intenzívne, prešlo ale zafarbenie ostalo a dnes znova aj s nepríjemnými prejavmi. Vďaka!🙂
Pridávam ilustračnú foto, aké približne to zafarbenie nôh mám. Tvár pri státi úplne bordová. Pri ľahnutí to zafarbenie nôh okamžite zmizne. Tvár dnes prvýkrát taká celá červená. Vďaka.

@aszaboova Ahoj, presne to isté som mala, len pri postavení. Bola som s tým hadam všade, na cievnom, na kardio dokonca kvôli aj vysokému tepu, nikde nikto nevedel čo to je, až mi to pekne vysvetlil môj pôrodník, že je to úplne normálne, niekomu to jednoducho môže byť vidieť a inej žene nie, ale je to tým, že pri státi máš všetko inak, klesne maternica, zatlačí ti na nohy a takto ich “odkrví”…ja som to ako estetiku neriešila, len keď už koncom tehotenstva mi bývalo aj na srdce zle pri dlhom státí…inak mala som to tiež zhruba tak od 31tt do 38tt, kedy som porodila🙂 Po pôrode zmizlo, pôrod krásny, všetko super, žiadne komplikácid
Mne to tiež začalo robiť tak v 31.týždni. Tá farba nôh ma popravde spočiatku vydesila. A keďže to nikto neriešil a nikde ma s tým neposlal, vraj to je zmena cievneho systému v tehotenstve. Na internete som o tom tiež nič nenašla, čo to môže byť. Takže ma trošku upokojilo, že nie som jediná, ktorej sa to deje a niekto má s tým tiež skúsenosť. Ďakujem za vysvetlenie 😊
@aszaboova ja som toho inak našla koooopu ale na zahraničných stránkach 🙂 Tam boli fóra a baby tam dávali dokonca fotky, tak ma to ukľudnilo a keď mi to vysvetlil pôrodník, tak už úplne🙂 Držím palce nech ide všetko ako po masle🙂
Tam ma teda nenapadlo hľadať a na našich stránkach nikde nič. Až včera som našla túto diskusiu. Dovtedy som si začínala myslieť, že to snáď riešim jedine ja 😀 Ďakujem 😊

Ahoj. Mne sa deje niečo podobné. Keď sa postavím tak sa mi sfarbia obe nohy od členkov smerom hore. Keď si ľahnem, tak začervenanie ustúpi. Doktorka mi k tomu nevedela nič povedať. Som v 32. týždni. Chcem sa spýtať, či to trvalo celé tehotenstvo alebo to ustúpilo? Prípadne zistilo sa aká bola príčina ? Ďakujem za odpoveď.