icon

Zaostávanie plodu

katie87
10. aug 2016

Ahoj maminy.Lekár mi povedal,že malý je 3 týždne pozadu a chcel ma nechať v nemocke na infuzie. Som 37+3tt. Je možné, aby to ešte dohnal? Môže to značiť neaku chybu? Doteraz vraveli,že je všetko ok.

maminkaat
10. aug 2016

@katie87 ahoj a aku ma predpokladanu porodnu vahu ? Casto ide o to ja som napriklad musela rodit pred koncom 38 tyzna lebo by bol mali velmi veliky a dokonca mi moja lekarka v 7 mesiaci dala tip na tehotensku dietu lebo som pribrala viac ako bolo treba v tom dosledku bol aj mali veliky

katie87
autor
10. aug 2016

@maminkaat ahoj. predpokladanu porodnu vahu neviem. Lekar mi len povedal, ze na ten tyzden tehotenstva je maly a ze je 3 tyzdne pozadu, mal 2460gr.

maminkaat
10. aug 2016

Juj mne mali nabral skoro kilo v poslednych dvoch tyzdnoch takze si nerob starosti a netrap sa tym co ti povedal drzim palceky vam obom

bajana
10. aug 2016

@katie87 pozri, deti sa rodia s roznou porodnou vahou...s kamoskou sme obe rodili v 41.tt, moja mala 3800g a jej 2800g. Nehovoriac o tom, ze v tomto tyzdni sa uz neda dieta poriadne odmerat a vahovy odhad sa moze lisit az o 500g oboma smermi. Ak su prietoky ok, tak by som sa nestresovala.

bajana
10. aug 2016

@katie87 a tiez nechapem vyraz "na ten tyzden tehotenstva"....ved v tretom trimestri je to uz individualne

katie87
autor
10. aug 2016

@bajana
@maminkaat dakujem vam babenky,zlate ste. Vystrasil ma,ale verim ze je a aj bude vsetko ok.

daskamila
10. aug 2016

@katie87 ahoj, tiez som mala s dcerou ten isty problem, do terminu mi zostavali 3 tyzdne a na prehliadke dr.zistil, ze malicko pribera a 3 tyzdne je velkostou pozadu. Musela som ist na 2 tyzdne do nemocnice na infuzie, 2xdenne, ale pomohlo to, mala pribrala uz po 1. ty.400g, no a o dalsi tyzden mi urobili sekciu, ze mala lepsie bude priberat ked bude vonku ako v brusku. Mala 3,1 kg.