Zápal sedacieho nervu v tehotenstve

2. okt 2022

Ahojte,som na zacuatku 16tt a tyzden ma bolela lava strana..bolest ako pri zapale nervu(bodanie,pichanie v oblasti zadku az do stehna,nemohla som sa ani ohnut..)od vcera mi to preslo na pravu stranu a boli to este viacej,aj pri zasmiati alebo zakaslani to dost boli… taktiez citim aj ked som na wc..mali ste s tym problemy v tehotenstve?ako ste to riesili?dakujem

nikpa
2. okt 2022

Aj na pohotovosti aj obvodná mi odmietli čokoľvek dať, vraj pocas tehotenstva si môžem iba Paralen dat. Takže som išla za fyzioterapeutom, ten mi ukazal aky strečing mám robiť a velmi jemne cviky. Mne ešte velmi pomáhalo suché teplo a natierala som sa hrejivou konskou masťou, či som mohla neviem ale sme tu aj ja aj syn 🙂 a ešte magnézium na uvoľnenie svalstva, to tiež môžeš v tehu. Asi po 2 týždňoch sa mi uľavilo.

autor
2. okt 2022

@nikpa dakujem,ved to,ze som si myslela ze mi nic nato nedaju..ide mi len o tu boleest..fakt ze z jednej nohy do druhej,stvrtok mam poradnu tak to skusim spomenut.. nad tym fyzio veru pouvazujem

wiccawicca
2. okt 2022

Mala som to v tehotenstve asi v ôsmom mesiaci, nemohla som ani chodiť, chodila som s barlami, lebo čo krok to pich ani sadnúť ani ľahnúť a tiež som na to nič nedostala. Skúšala som cvičiť, jemne sa naťahovať na všetky strany aj teplo som skúšala aj masírovať kadečím a nič. Trvalo to tri týždne a ako to prišlo tak to aj odišlo. Úplne samo od seba, iba som sa zobudila a bolo dobre.

bolarazjedna
2. okt 2022

Není pravda, že v tehotenstve môžeš len paralen a magnézium. Práve si v 2.trimestru, kedy je najviac liekov bezpečných pre teba aj pre plod, teraz môžeš aj Ibalgin aj Novalgin, aj diclofenac.

bolarazjedna
2. okt 2022

A ešte by si mohla skúsiť prikladať suché teplo na bolestivé miesto - vyhrevny vankúšik, termofor, na 30-60min., dokáže pekne uvoľniť svalstvo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre