icon

Zápal SI kĺbu v treťom trimestri

marhulka15
7. jan 2026

Ahoj mamičky, prosim poradte mi liečbu silného zásapalu SI skĺbenia v 3.trimestri. Bohužiaľ moji lekári nie su veľmi spolupracujúci, takže ich návrh riešenia je 2x paralen za deň. V tejto fáze fyzioterapia už nieje vhodná. Trápim sa už skoro mesiac, nechodím, neviem vstať, neviem nič. Ďakujem za rady

anonym_a1abac
7. jan 2026

@marhulka15 ahoj, ja som to mala od 4 mesiaca a skoncila ta bolest 2 tyzdne pred porodom. Par infuziek, par paralenov, chodila som cvicit ale nic nepomohlom tyzden po porode sa to vratilo a uz mi neurolog nasadil lieky a infuziec(ale nekojila som kvoli tomu) preslo ro potom.

anonym_a1abac
7. jan 2026

@marhulka15 sucitim s tebou, ja som mala moznost pracocat z domu az nastupu na MD, ja som revala od tych bolesti, len sedenie bolo ok... drzim ti palce

marhulka15
autor
7. jan 2026
@anonym_a1abac

@marhulka15 sucitim s tebou, ja som mala moznost pracocat z domu az nastupu na MD, ja som revala od tych bolesti, len sedenie bolo ok... drzim ti palce

@anonym_a1abac a ako prebiehal porod? Rodila si prirodzene? Pretoze ja to mam zaseknute a s polkou panvy nejde pohnut.

anonym_a1abac
7. jan 2026
@marhulka15

@anonym_a1abac a ako prebiehal porod? Rodila si prirodzene? Pretoze ja to mam zaseknute a s polkou panvy nejde pohnut.

@marhulka15 tiez som sa bala porodu, ale odrodil ma orimar, ktory zbytocne sekcie neodporuca, vraj to dam a dala som, islo ale o vyvolavany porod, oxytocin, epidural a pri porode som nemala cas riesit bolesti, akurat mi odpirucali rodit zboku, co som nedala skrz bolest SI klbu a porodila som na chrbte. Ruptura 3 st. - velke babo, ale vsetko zhojene. Som vdacna, ze slo o prirodzeny porod. Inde chceli sekciu...

luccija
7. jan 2026

@marhulka15 ani obstrek neodporúčajú?To je veľká bolesť chápem ani sedieť, ležať.Hlavne si over ten pôrod ako sa bude viesť.Aspon MG keby ti pichali do žily na uvolnenie

marhulka15
autor
7. jan 2026
@luccija

@marhulka15 ani obstrek neodporúčajú?To je veľká bolesť chápem ani sedieť, ležať.Hlavne si over ten pôrod ako sa bude viesť.Aspon MG keby ti pichali do žily na uvolnenie

@luccija bohuzial moja lekarka je velmi pasivna a velmi ju moj stav nezaujima. Vraj mam ist na masaz makkymi technikami. 🤷‍♀️ Este je sanca ze o 2 tyzden na prvej poradni v porodnici natrafim na zaujimajuceho sa lekara.

luccija
7. jan 2026
@marhulka15

@luccija bohuzial moja lekarka je velmi pasivna a velmi ju moj stav nezaujima. Vraj mam ist na masaz makkymi technikami. 🤷‍♀️ Este je sanca ze o 2 tyzden na prvej poradni v porodnici natrafim na zaujimajuceho sa lekara.

@marhulka15 chápem veď ju to neboli😉a potom po pôrode budeš behať po lekároch

nika4444
7. jan 2026

Ahoj ja by som s tou sekciou opatrne....mala som sice zapal bedroveho klbu pocas tehu ale podla mna urcite aj SI klbu ked som potom pochopila co to je.... ale po porode (bol kovid a nechali marodit normalne:/) ... sa mi posunulua panvova kost a mala som symfyzeolyzu....tu bolest neprajem nikomu .... o dieta som sa 3 mesiace nevedela starat nie to ho este dvihnut.... chvlabohu 2,5 roka cviceni ma dali do takej formy ze aj zapal SI klbu potom presiel.... a 2. dieta som porodila bez problemov....cize co mozes urobit... zvazit sekciu, alebo naozaj rodit ale na chrbte ...ale na naboku - to mi velmi pommohlo pri 2.porode..... a zapal SI klbu mi inac pomohli potlacit take prasky silne asi flector brala som aj tyzden vkuse (predpisal ich ortoped).... ale to som uz nekojila.... samozrejme toto nemusi byt tvoj pripad, ale ak by sa ti SI klb nedal dokopy ani po poode odporucam ti cvicit s fyzioterapeutkou a ziadne natahovacky ale cviky na POSILNENIE svalstva...lebo telo naozaj dokaze zazraky ak vieme ako s nim narabat a zacne sa to hojit...bohuzial pocas tehu su moznsti fakt obmedzene:/ ... aplus naozaj ani tie obstreky nemusi byt zly napad...