Zapálené hrdlo a príznaky chrípky na začiatku tehotenstva
Ahojte žienky chcela by som Vás poprosiť o radu. Včera mi gynekológ potvrdil tehotenstvo a ja som dorána dostala vysoké horúčky a mám zapálene hrdlo.môj všeobecný lekár ma poslalna krčnè ale samozrejme som sa dnes nevybavila. Vedela by mi niektorá z Vás poradiť niečo účinne a prírodnè na utlmenie bolesti? Mám doma šalviu lekársku len neviem či ju môžem užívať? A viem že pre plod tiež nieje dobré byť v takomto stave....za Vaše rady Vám vopred ĎAKUJEM 🙂
co mne kamaratka vravela lekarka ze nic neuzivat vsetko prechadza do babetka je to velmi nebezpecne moze poskodit hocico ja mam vyskusane odstavene pomarance aj 2 kila za dva dni si fit mam to vyskusane na sebe aj detoch ak nemas kup kvalitny dzus taky co byva v ladnicke v obchode co stoji vyse 3 eur
@sabenka21 ved tu salviu nebudes pit, ale kloktat nie? to by ublizit nemalo. Alebo kloktaj slanou vodou, to je stary overeny domaci recept. A na chripku je najlepsie zaliezt do postele a poctivo vylezat. Vela pit a uzivat prirodne vitaminy.
ako tu bolo spomenute, vela pit - MINIMALNE dva litre denne, skus med, cesnak, vecer kloktat vodou so solou a sodou bikarbonou a niekde tu na MK som citala, ze vraj egresovy kompot niekomu funguje proti horuckam...s tym ja ale skusenost nemam...ale za pokus to stoji 🙂
No kloktala by som tu šalviu ta ma vraj protizapalove účinky...ale už som sa vyzbrojila do boja proti chorobe ovocim a teplými čajikmy s citrónom...
Mala som silnu nadchu s riadnym kaslom tiez v obdobi ked sa mi na teste ukazali dve ciarky. Lekar neodporuca nic okrem morskej vody do nosa ak potrebujes, celaskon ja som mala sumivy fakt pomahal a kloktat slanu vodu a samozrejme jest vela ovocicka a pit vela vody a lipove cajiky su tiez dobre aj pre tehotne juj a zabudla by som na kasel prieduskovy cajik taky kvalitnejsi v lekarni je drahsi ale mooc mi pomohol, neboj trva to sice dlhsie ako s klasickymi liekami no zvladnes to. Vsetko bude v poriadku neboj
Ďakujem žienky za pomoc už mi je výrazne lepšie...kloktala som tu šalviu včera večer a dnes ráno a už je to lepšie

neodporuca sa uzivat nic, ale mne na zaciatku tehotenstva v lekarni na teplotu dali acylpirin pol tablety denne ja som si ju ale nedala, gynekolog by ti mal poradit ze co s chripkou