Zápcha počas tehotenstva
Ahojte, prosim vas, co vam pomohlo na zapchu pocas tehotenstva? Som uz v 8 mesiaci ale trapim sa od zaciatku. V prvom trimestri som aj tyzden nebola na velkej potrebe, zacala som brat probiotika, lanove semiacky drvene, slivkovu stavu, a trosku sa to zlepsilo v zmysle ze uz teda idem aspon kazdy-kazdy druhy den, ale stolica nie je formovana vobec, je tvrda a robia sa mi analne trhliny ktore krvacaju. Co vam pomohlo? Preslo vam to po tehotenstve?
Všetko sa zlepšilo, avšak mne zostali hemeroidy, o mesiac ma čaka operácia
@anonym_afca36 a tiez si mala stolicu taku neformovanu? Ja to tu nechcem opisovat, lebo ved no…. Ale je to neprijemne
tiež som si užila
pomahal mi studeny hollandia jogurt zmiešany s jablkovou vlakninou ,chutove hnusne ale zaberalo to
viac pit vody
ešte zaberalo kimči ale čerstve , vela rasce, kysla kapusta ale vela
tiež ako ty lan, slivka štava nič
a potom ešte mi super pomohlo na prehnatie rybi olej , ja som tak divne reagovala nan ,
tak nejak kombinovanie som sa predrala
psylium tabletkove dlhodobo a vela vody, aj po porode este. Trhlinky sa zahojili, ale niekolko mesiacov po porode. Pouzivala som celu dobu vlhcene utierky s dubovou korou - nikdy nie suchy toaletny papier.
Aaaa este som si spomenula na najvaic TOP vec - poporodnu sprsku. S tym som fungovala cele tehotenstvo, aj 600nedelie aj najhorsie fazy analnych trhlin.
A uplne som sa pocas celych tych mesiacov vyhybala vsetkemu celozrnnemu/zrnieckovemu - akykolvek 'kusocek' mi trhliny zhorsoval
Mne gynekologička v tehotenstve poradila tento sirup - Lactecon najlepšia vec čo mi vtedy pomohla 🙂
Mala som s tym tiez velke problemy, pomohol mi sirup Duphalac. Po porode zapchy uplne odisli.
Ja som v každom tehotenstve trpela zápchou. Je to v tom obdobi veľmi časté. Trávenie je spomalené, maternica potom vo vyššom štádiu tlačí na všetky orgány,aj kvôli hormónom to je. mne zabrali ovsené kaše,tie klasické instantné.
Po pôrode to úplne prešlo,do pôrodnice som si brala aj glycerínove čipky pre istotu 🙂

Všetko sa zlepšilo, avšak mne zostali hemeroidy, o mesiac ma čaka operácia