Zápcha v tehotenstve
dobrý deň už som zúfala už keď tak mám povedať chce sa mi ale nejde mi to bolí to prosím vás čo na to pomohlo vám? (nechcem lieky nejaké babské rady ak by ste mali)
ja som začala jesť datľe a slivky - sušené 🙂
ale nebola som tehotná
Kaša z ovsených vločiek povarena v mlieku a každý deň. Kamilkovy čaj a kupovana vláknina.
Pocas mojho tehotenstva najhorsia vec... Od prveho mesiaca do konca zapcha. Nic nepomohlo, tyzdenne som išla raz aj to sedela 2 hodiny na wc... Vyskúšala som vsetko, uplne všetko co som nasla za rady...Pomohli mi az slivky, v dm dostat slivkovu stavu, potom vyzivy slivkove...a hlavne porodit 👍😀
Ovocne dzusy su tiez fajn (slivkovy), vela ovocia, zeleniny a vela vela pit. Fermentovane veci - jogurty (zive), kyslu kapustu, atd. Ale to vsetko je ako prevencia.
Na akutne by mozno pomohol glycerinovy cipok, na uvolnenie tej zapchy co mas - ale porad sa v lekarni.
Sprav si nejaký zoznam potravín, ktoré majú vysoký obsah vlákniny a tie zaraď do jedálnička.
Tiež som mala a tým problém, Dr mi predpísala glycerinove čipky, ze ich mam brat až keď nebudem mat stolicu 3 dní, vyskúšaj, zaberie
Slivkova stava, ovsené kaše, veľa tekutín. V najhoršom prípade tie glycerinove čipky (odporúčam ich vziať aj do pôrodnice)
mna tiez zacala v tehotenstve trapit zapcha ale dobre na nu pomaha vlaknina od ecolife
zapcha potrapila pocas tehotenstva aj mna, vedela na nu pomôct vlaknina

Mne pomohlo, keď som si začala dávať na raňajky jogurt. Ale vieš si kúpiť napríklad vlákninu a tú užívať. Len si daj pozor, aby sa mohla aj počas tehotenstva, ak by si nejakú pozerala.