icon

Záver - skríning negatívny, odoslanie na genetiku

ewula192
7. sep 2023

Ahojte,

chcela by som sa opýtať na podobnú skúsenosť. Na základe výslekov ma doktorka odoslala na genetiku dve zvýšené hodnoty PAPP a hcG. Celkový záver napísali, že je to negatívne v skríningu. Dnes som bola na genetike nič bližšie mi nepovedali odporučili mi platené testy alebo amnio. Vybrali sme na teraz platené testy NIPT pro + v 20 tt doplnenie morfo sona. Chcela by som sa spýtať či máte niekto podobnú skúsenosť nakoľko celkový záver bol negatívny.

Záver - skríning negatívny, odoslanie na genetiku
stellis1
13. sep 2023

@ewula192 nemate indikaciu na odber plodovej vody, ani z veku, ani pre pozitivny skrining. Parametre su trochu rozhadzane, takze nespecificky mierne zvysene riziko na nejaku patologiu tam byt moze. Ak mate financie na neinvazivny test, a bude negativny, mozete byt kludna, zvyskove riziko chromozomovej chyby bude extremne male.

ewula192
autor
13. sep 2023

@stellis1 dakujem ako v prvom som bola vsoku na genetike ma tlacili do odberu plodovej vody ... ten som odmietla nakolko ako som pozerala tie hodnoty nie su take zle v konecnom dosledku ..rozhodli sme sa pre NIPT pro testy + morfo sono u Grochala

Na sono sme boli aj v 12 tt a vsetko bolo ok tak neviem necitila som to vnutorne na odber plodovej vody ... takze verime ze vsetko bude v poriadku nakolko aj tripple testy v zavere boli ok

stellis1
13. sep 2023

@ewula192 to nie su triple testy tie su uz obsolentne. Ale integrovany skrining. A kazda buduca mamicka sa musi nakoniec rozhodnut sama, presne ako pisete, ako to citite. Skrining je "vyhladavac" tazkych diagnoz v populacii, ale rozhodnutie u jednotlivca je nakoniec velmi osobne az emocionalne.
Drzim palce nech je zvysny priebeh tehotenstva bez komplikacii a dietatko zdrave.