icon

Zavodnenie a opuchy v 4. mesiaci tehotenstva

danamihokova
25. feb 2025

Dobrý deň , stretli ste sa niektorá zo zavodnenim v 4 mesiaci tehotenstva ?
Na váhe mi skáče číslo +8kg ale na nohách vidím že sú opuchnuté , hlavne od obeda do večera .

kavasmliekom
25. feb 2025

@danamihokova skáče +8kg? Co znamená skáče? Raz si ťažšia o 8 kg a raz ľahšia? Ci ako? Opuchnuté nohy som nemala počas tehotenstva, resp.nie už v 4. mesiaci. Posledne dni pred pôrodom prvej dcéry, ale to bolo horúco a 40st horúčavy.

evcagabi
25. feb 2025

Mne nohy opuchli az den po porode a to som rodila v auguste 🤷‍♀️ urcite by som to konzultovala s lekarom

kiki68
25. feb 2025

Riesit ihned lekarom, mala som v prvom tehu, preslo po nasadeni tehu aspirinu do toho 32tt, potom up to islo dole vodou. Bez toho by to zle skoncilo. Mne to robil vysoky tlak a celkovo nejaka reakcia na tehu, telo to vnimalo ako nejaku otravu. Ale dieta je ok, ja tiez. Len sme to museli drzat viac liekmi. Mne to zacalo v 10tt, plus som mala problem chytit dych.

kiki68
25. feb 2025

@kavasmliekom Podla mna to, ze za napr dva tyzdne mas 8 kg hore, ale neprejedas sa. Ved tie kila potom aj tak zletia, ale je to hrozne a dost bolestive tie vnutorne opuchy ruk a noh

danamihokova
autor
26. feb 2025

@kiki68 a mali ste nohy tvrdé a akoby ťažké ? Ja mám tlak práveže nízky

kiki68
26. feb 2025

@danamihokova ano, ale to ja mam aj mimo tehu, zial mam krcove zily a mam na ne nabeh od 18 rokov. Ale nikdy som nemala opuchy tvare, ruk v takom rozsahu ako vtedy. To mi bolo divne