icon

Závraty v 7. týždni

iveta543
12. jún 2021

Zdravím vás žienky chcela by som vás poprosiť o radu alebo skúsenosť som 7 týždni tehotenstva a je mi neskutočne zle.Nezvraciam sem tam má napne ale len si grgnem keď si ľahnem alebo sedím je mi celkom fajn no pri postavení alebo chôdzi sa cítim ako opitá presnejšie môj stav môžem porovnať akokeby som to včera prehnala z alkoholom.Citim do obeda únavu som slabá a po pravde ťahá má len na posteľ.Zacalo sa to pred troma dňami.
V poradni som bola v pondelok všetko ok takže zas idem v stredu.Mam 2 deti ale pri nich som toto nemala.Je to normálne?...tlak mám 110/70 pulz 86.
Vopred vďaka za každú odpoveď.

klip0
12. jún 2021

Mne lekár povedal že je to normálne. Tiež to tak mám aj sa mi už podarilo odpadnúť. Držím palce nech ti je čím skôr okej

iveta543
autor
12. jún 2021

@klip0 dúfam že to prejde čím skôr ja mám práve že aj strach z toho že odpadnem snáď to nepríde tiež držím palce.

klip0
12. jún 2021

a inak u mna to zhoršujú aj nevoľnosti, nemôžem jesť. Tak sa snažím keď sa nedá aspoň ovocnú šťavu a a k sa nedá ani to tak hroznový cukor. Ale neviem či to bude aj tvoj prípad ale za skúšku nič nedáš

klip0
12. jún 2021

@iveta543 a ďakujem 🙂 prejde neboj, mne je teraz už trosililinku lepšie, končím pomalz desiaty týždeň. Hlavne veľa tekutín, potrebuješ aj ty aj bábo. A keby cítis silnú nevoľnosť, radšej si cupno, sadni, ľahni, nech náhodou nepadnes a neudries sa.

iveta543
autor
12. jún 2021

@klip0 ja ako tak sa najem ale nie veľa lebo potom mi je ťažko na žalúdok nepríjemne ale skúsim ovocné šťavy a hroznový cukor.

pininka1
12. jún 2021

Ja som toto mala v druhom tehotenstve a kvoli tomu ma aj vypisala, tie zavraty boli strasne a bezne aj ked som sedela.

klip0
12. jún 2021

@pininka1 prosím ťa a trvali len v prvom trimestri alebo dlhšie ?

iveta543
autor
12. jún 2021

@pininka1 tak aspoň že nie som jediná a ešte som aj počula že ak je žene takto zle je to dobré znamenie no neviem čo je na tom pravdy.

ivangeline
12. jún 2021

Tiez som pri jednom tehotenstve taketo stavy mavala. :/ Nie je to prijemne ale ako tehotenstvo pokrpci..tak to zmizne..

pininka1
12. jún 2021

@iveta543 myslim ze tak do 6 mesiaca to trvalo, v prvom tehu a ani v tretom som to nastastie nemala. Cely cas nizky tlak a tep som mala niekedy aj 120. Nic nepomohlo.

iveta543
autor
12. jún 2021

@pininka1 ako dá sa to v pohode vydržať keď si ľahnem alebo sedím len okolo domácnosti mám problém navariť upratať a tak ešte že manžel navarí lebo ja dlhšie stať nemôžem robí sa mi zle a mám strach aj ísť von aby som niekde nedopadla.

pininka1
13. jún 2021

@iveta543 tak to mas este celkom fajn, ked si ok ked sedis a ma ti kto pomoct. Ja uz som jedno dieta doma mala a muz robi mimo bydliska 200km, casto som bola sama, doktorka mi kazala casto mat hlavne nohy vyssie, obcas som si musela lahnut a opriet ich o stenu vysoko nad sedce a byt tak aspon pol hodinu kym to preslo.

iveta543
autor
13. jún 2021

@pininka1 tiež manžel do roboty chodí a deti do školy takže tiež mám strach takto byť sama doma v takom stave a tiež ešte treba navariť aby neboli hladný keď prídu takže neviem ako to dám snáď to zvládnem ale mám strach aby sa niečo nestalo keď že budem sama.