Zdravotné problémy a tehotenstvo
Dobrý večer som matka 15 mes dieťaťa. Mam 27r ,problémy z platničkou v krížoch, diastazu aj malý pruh. Chodím cvičiť na tu diastazu s fyzio ale najprv mi nedovolili cvičiť covid opatrenia a potom krize. Teraz konečne chodím pravidelne... lenže.... sme si s mužom nedali pozor, mala som uz asi 6 dní pred ms tak som sa ukludnovala ze to už mám po ovu. Ale ... teraz mi mešká 10 deň a ja mam na teste //. Som úplne mimo a neviem co robít. Viem, ze je tu veľa žien co by za dieťatko dali čokoľvek, patrila som medzi vás, o prvé sme sa snažili 3 roky. Takže moje otázky: Myslíte že mi moje zdravotné komplikácie môžu v tehotenstve spôsobiť problémy ? Co pruh ,diastaza v tehotenstve? Je tu niekto,kto zvládol v takomto prípade tehotenstvo?
Budem vďačná za každú odpoveď
V tehu s diastazou nic nespravis, ale netreba to domrvit nejakym zlym pohybom a nevhodnym cvicenim bruska. Platnicky tiez je dobre co najlepsie udrziavat zdravou chodzou a velmi nepribrat. Proste nezatazit velmi ten aparat. Po druhom tehu mozes riesit zase naplno tu diastazu a fyzio. Ale fyzio mozes aj v tehu, ze co je vhodne a co nie . Ako vstat z postele atd
@kiki68 to vstavanie z postele je pre mňa hrozny strašiak, viem, že sa mám dať na bok atď, ale keď dieťa začne plakať alebo už po novom vyliezat z postieľky výletim ako struna , vôbec ma nenapadne nejaká diastaza 😩
@ildiko36 ja som rodila prvý krát akútnym cisárskym, takže pochybujem ze druhé budem rodit prirodzene
Švagriná s pruhom teraz tretie tehotenstvo, všetko ok

Ja som porodila po 40.tretie dieťa, s herniou chrbtice L4 a L5, vyšmiknutou platničkou ktora tlací na duralný nerv, v stavci mám hemangiom 6mm, a začalo sa mi kalcifikovať chrbtica..Mám brušnu diastazu a herniu pupka .Neurolog opdorucil sekciu ale nikto nevedel či mozem dostať epiduralku kvoli tej hernii, tak som sa rozhodla rodiť normalne.Držim ti palce