Zdúrená uzlina a tehotenstvo

1radka9
3. dec 2017

Ahojte baby, potrebujem od vás nejakú radu alebo aspoň nejaké povzbudenie, ocitla ste sa už niektorá v podobnej situácii ? Čítala som už veľa fór, prešla som veľa internetových stránok ale nenašla som úplne to čo som hľadala. Tento týždeň mi gynekológ potvrdil 5tt tehotenstva, deň nato ma začalo bolieť hrdlo, kúpila som si Septilen, obviazala krk, pila som teplý čajík a snažila som sa čo najviac oddychovať, samozrejme som k tomu pridala overené domáce recepty ako kloktanie solou, zvýšila som príjem vitamínov vo forme ovocia a podobne.... bolesť neprešla, práve naopak veľmi sa zhoršila a dokonca mi prešla len na jednu stranu, na pravú a momentálne bojujem už 4 dni s veľkými bolesťami celej pravej strany,mám zdurenú uzlinu na krku, a mám pocit že mi to prechádza až na ucho, v noci sa budím na bolesť, raz som si musela dať paralen lebo som to nedokázala vydržať, nedokážem sa ani najesť, tie 4 dni som poriadne nič nejedla, nedokážem otvoriť ústa ani do polky a mám problem s prehltaním, s rozprávaním mám tiež ťažkosti, natieram si to octanovou masťou ale výsledky nepríchadzajú. V piatok som bola u obvodnej, vysvetlila som jej situáciu, pozrela mi hrdlo, tvrdila že angína to nie je, povedala že v pondelok mám prísť na krv, výter a crp. A ešte tvrdila, že ak sa to nezlepší cez víkend tak mi potom predpíše ATB penicilín. Problém je v tom, že mám ešte aj 17 mesačného syna, ktorého kojím a je strašne závislý na prsníku, vyčerpáva ma to, chudnem a som slabá, skúšala som aj cesnak a ani ten ho neodstavil, bol práve ešte viac nervózny, ešte že mám skvelú mamku, ktorá sa mi už 3 dni o neho stará aby som mohla oddychovať v posteli. Mám veľký strach o drobca v brušku, práve teraz sa začìna vyvíjať a ja možno skončím na antibiotikách, máte niektorá podobnú skúsenosť s užívaním antibiotík v rannom štádiu tehotenstva ? Ako to dopadlo ? Mám pocit, že sa samovoľne nevyliečim a že budem takto trpieť ešte minimálne týždeň, poraďte čo mám robiť ?

lavieenrose
3. dec 2017

mam chripku horuckujem tiez sme sa snazili o babo a dufame ze sa nam nepodarilo...k synovi...co som citala tu na mk zvycajne zeny neznasaju dobre kojenie a tehotenstvo..tak maleho odstav...vysvetli mu ze mliecko uz nebude ze mas bobo...drzim palce

1radka9
autor
3. dec 2017

@lavieenrose
Ďakujem za názor 🙂 tak snáď sa nedostaneš do takej situácie ako som ja, že sa vám podarí keď budeš zdravá.

miriam108
3. dec 2017

@1radka9 Neboj sa všetko bude v poriadku. Moje tehotenstvo bola jedna veľká katastrofa so šťastným koncom. Bola som viac v nemocnici ako doma. Celé tehotenstvo som brala lieky, pichala si Fraxiparin a posledný trimester trojo balení antibiotík, lebo som dostala zápal priedušiek. Ležala som s jednou kočkou, jej v prvom trimestri odtiekla plodova voda a museli jej hneď nasadiť antibiotiká. Narodil sa jej zdravý chlapček. Určite bude všetko ok. Sú asi tri druhy antibiotík, ktoré môžeš počas tehotenstva. Držím palce👍

pininka
3. dec 2017

Aj ja som mala posledne tehu co sa tyka chorob otras, streptokok, strasna bolest hrdla po tyzdni tazky zapal klbov, nevedela som si zuby umyt, take bolesti som mala a veruze bez atb to nebolo, este sa vsetci modlili aby som nedostala zapal srdcoveho svalu. Veru tehu vie potrapit.

1radka9
autor
4. dec 2017

@miriam108
Ďakujem za povzbudujúcu odpoveď, veľmi ma potešila 🙂 hneď mám lepšie myšlienky a menej obáv ;)

1radka9
autor
4. dec 2017

@pininka
Tak veru si to nemala ľahké :( a potom všetko dobre dopadlo ?

pininka
4. dec 2017

@1radka9 ano,aj mala vsetko ok. Len v nemocnici chytila zlateho stafylokoka. Ale tiez sme to zvladli.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre