icon

Zhoršený ekzém v tehotenstve

luciik2111
12. mar 2025

Ahojte,som v 1. trimestri a viem teda ,že sa väčšina stretáva s ekzémom v tehotenstve..no ja mám ekzém aj prirodzene v najhorších prípadoch mám predpísaný loratadin (ale snažím sa vyhýbať liekom už aj tak teraz mám dosť toho keďže mám akútny zápal priedušiek)..
Každopádne moja otázka znie čo Vám také pomáha,mne bohužiaľ nemôžu dať ani slabšie kortikoidy keďže ja mám veľké ložiská po celom tele že sa to nedá vydržať, bojím sa aby som náhodou cez to nedostala nejakú infekciu alebo čokoľvek..v nemocnici mi nič nevedia dať,však aj teraz keď som bola s prieduškami mi odporučili dokonca aj šalviu a pôvodne aj lieky čo tehotné nemôžu ..tak by ma zaujímali nejaké vaše rady, skúšala som aj detský zásyp bohužiaľ ten spôsobil ešte väčší zápal

uriva
12. mar 2025

@luciik2111 Ja pouzivam vyhradne Biodermu ako sprchac, Bepanthen Sensiderm krem na ekzemove miesta natieram aj viackrat denne. Vylucila som cierne oblecenie aj spodne pradlo v tejto farbe, lebo vraj je agresivna. A oblecenie, co sa dotyka tela, aby malo viac ako 90% bavlny. A vylucila som alergeny ako napr.jahody teraz a pod. Viac probiotik. Mne tieto zasady pomohli k tomu,ze to je tak o 80%lepsie a kortikoidy uz vobec nepotrebujem. Ten zasyp ti to este viac uschol ako premastil,to bola asi chyba. Drzim palec,trva to dlhsie.

camelie12
12. mar 2025

Skúste taky mastnejsi krém od A-Dermy + zinkovu masť od Dulcie.
Mne to pomohlo.
Maju prírodné zloženie takmer celé, takže aj v tehotenstve by to malo byt OK.

Držím palce!