icon

Zistí lekár na sone obmotanie pupočnej šnúry?

Dnes o 15:37

Ak sa ich opýtam pri kontrole čo mi urobí sono povie mi lekár pravdu ak by bolo obmotane? Chcem sa ich na to pred pôrodom opýtať lebo čo som sa jedného pýtala, tak povedal že to vedia ale nechcú zbytočne mamičky stresovať. No ja to chcem pred pôrodom vedieť a pri najhoršiom ak by bolo obmotane , tak by som ich skúsila presvedčiť na cisársky lebo som proti zvonovemu pôrodu to nedovolim

anonym_277f5a
Dnes o 15:44

Uvedomuješ si, že pupočnou šnúrou dokáže aj dieťa manipulovať v bruchu? Na sone omotana nie je a o hodinu bude. Avšak je to úplne bežné, a kým nie je dieťa šnúrou priškrtené, tak sa nič závažné nedeje.

anonym_175570
Dnes o 15:47

Neboj sa, lekári vedia čo robia. Moje dieťa malo šnúru okolo krku a porodila som prirodzene

zuzkacik4
Dnes o 16:27

Moj mal obmotanu okolo krku snuru 3x a nikto nic nevedel, az ked som porodila..rodila som prirodzene

januska12323
Dnes o 16:33

Táto informácia ti nijak nepomôže keďže sa môže zamotať aj z minúty na minútu.

anonym_ed149a
Dnes o 16:33

@anonym_autor urob si atestáciu z gyndy a potom počuj doktorov, ako majú viesť pôrod. Lekár to dopredu, pred pôrodom nevie.

nikha2809
Dnes o 16:50
@zuzkacik4

Moj mal obmotanu okolo krku snuru 3x a nikto nic nevedel, az ked som porodila..rodila som prirodzene

@zuzkacik4 tiez tak

anonym_4c0184
Dnes o 16:53

@anonym_autor porod vexom mozes mat aj z inych dovodov, ktore si nevyberies a ked bude uz dieta zostupene v porodnych cestach a bude potrebne vex pouzit tak to urobia. Radsej zachranene dieta ako “nedovolim pouzit vex”.
Co sa tyka pupocnika, situacia sa moze zmenit v priebehu minut, hodin. Nerozumiem celkom ako myslis to, ze chces sono, na zaklade ktoreho ti povedia ci ma obmotanu snuru. Pri prijme ti samozrejme sobo urobia, ale, aj ked nie som lekar, laicky si myslim ze snura sa este obmotat moze. Ved niektore zeny “rodia” aj tri dni. Nie kazda to ma sup sup a od prijmu ide do hodiny rodit. Ci si myslis ze ti budu robit usg tesne pred odchodom na salu? Tam na to nie je casovy priestor.

anonym_4c0184
Dnes o 16:59

@anonym_autor btw cisarsky len na tvoje poziadanie ti robit nebudu. Ved na to su jasne dane standardne a terapeuticke postupy (nielen na porod ale na akykolvek zdravotny vykon, operaciu atd), ktore su dane MZSR a boli spisane lekarmi - odbornikmi aby sa dodrziavali jednotne na zaklade toho, co je overene a funguje. Bez nich by si robil kazdy co chcel a keby doslo k nestastiu tak pacient ma smolu. Teba sa v tomto pripade nebude nikto pytat aky porod si zelas, rovnako ako sa ta nebude pytat co ja viem chirurg ako si prajes byt operovana.

pralinka25
Dnes o 17:59

jedno z mojich deti malo snuru pri porode omotanu. vedeli to, mne to samozrejme nepovedali ale situaciu si odsledovali. mala bola uplne v poriadku. maju pravdu zbytocne by ta s tym znervoznili. snura neznamena zakonite problem. v bruchu sa tie deti do toho motaju kadejako.

anonym_b64adb
Dnes o 18:25

Pozri si statistiky, kolko % deti sa narodi s omotanou snurou okolo krku. Budes prekvapena, ake je to bezne 😉

dixitka
Dnes o 20:03

@anonym_autor opýtať sa môžeš, je to vidno na ultrazvuku. Ale nebude ti tá informácia na nič. Je dobré to vedieť tesne pred pôrodom, ale má to tak tuším okolo 25 % novorodencov a len v mizivom percente prípadov to spôsobí komplikácie. Takže sekciu ti kvôli tomu nespravia.

weleda123
Dnes o 20:15

Asi ani nie. Moja malá mala obmotanú 2x a nikto nič nevravel. Ja som ešte hovorila dr na poslednej poradni, že sa toho bojím a len sa usmiala a že nech na to nemyslím.

maminkadeticiek
Dnes o 20:16

Myslim ze ti nepovedia.Nehovoria tieto informacie.Neda sa s tym nic urobit,rodicku to len vystresuje a zbutocne riesi pocas porodu co neovplyvni.

anonym_00b290
Dnes o 20:17

2x obmotaná šnúra + pravý uzol a normálny pôrod, nestresuj sa vopred

michaela329
Dnes o 20:28

Môj ju mal okolo nohy, preto mu tak dlho trvalo, kym zostúpil do pôrodných ciest (idzem,nejdzem ...). A zistili to, keď sa narodil. Takže nemusia a hlavne, Ty im fakt nerozkážeš akým spôsobom máš rodiť 🤦 Tá šnúra sa môže motať aj behom pol hodiny.