Zisťujú sa D-diméry v tehotenstve?
Robia sa bežne z krvného obrazu alebo zisťuje nejako gynekológ hodnoty d-diméru v tehotenstve? Vďaka.
Nie nerobia. Robi ich hematolog.
Ahoj mne to zisťovali na hematologii som tam pozorovaná. Akurát pozerám výsledky zo štvrtka a hodnota dimeru je 1.19 , picham si clexane. Keby náhodou niekto vedel je táto hodnota veľmi vysoká alebo nebezpečná? Optimum je do 0,5 čo som našla. Prepáč že som sa tu prípla k tvojej téme.
Ano robia, ja som mala pri prvom elevaciu 8. Faktoru dosli na to pri klasických odberoch
D-Dimer je zvýšený napríklad aj pri zápale, nádore a aj v tehotenstve a vtedy nemá veľkú výpovednú hodnotu. Nemá sa v tehotenstve štandradne odoberať, pri klinickom podozrení na trombozu je potrebný ultrazvuk.
To je zvláštne, ja som v šiestom mesiaci, sledujú ma každý mesiac na hematológii, pred dvoma týždňami som mala D-dimer 1.81, stále si nič nepichám, ale vraj budem ku koncu pôrodu a po pôrode hoci mam dedičné trombofilne stavy.
Moja sestra s tým istým a v tom istom veku pichala od začiatku tehotenstva.
Tým doktorom už nikto nerozumie.
😖
@veronikahalt no je, kazdy dr iny nazor. Ja som mala pred tyto tehju 2x MA mozno aj preto taketo opatrenia.

Standardne asi nie, ja ked som bola tehotna pobolievala ma jedna zila na lytku a ked som to povedala gynekologovi az vtedy mi brali na to krv.