icon

Zlé výsledky v 1. trimestri u MUDr. Grochalu?

26. jún 2024

Dobry den. Mal niekto zle vysledkyy? Daval tie parametre aj do jeho systemu a vysli vysoke rizika trizomii. Chcem ist na nifty. Mala niektora z vas horsie vysledky (teda riziko) a bolo vsetko ok?

michaela329
26. jún 2024

Ja som žiaľ mala zlé výsledky a trizomiou18 mi potvrdili aj testy. U nás už aj na sone bol vidno razstep bruška a chybala nosova kostička.

autor
26. jún 2024

@michaela329 to ma mrzi. A vies mi prosim poradit s tym populacnym a upravenym rizikom?

autor
26. jún 2024

Aky je rozdiel medzi upravenym a populacnym rizikom?

michaela329
26. jún 2024

Populačným som ja chápala všeobecné riziko v populácii a upravené bolo s už zadanymi mojimi údajmi a udajmi zo sona. Aspoň tak som tomu vtedy ja rozumela - ale úprimne, bola som dosť zosypana.

sisa_s
26. jún 2024

Populacne riziko je vzhladom na tvoj vek nejaka statistika vrodenych chrom.vad..upravene znamena, ze podla nameranych parametrov sa to prepocita, napr.u teba je nepritomna nosova kosticka, co je casty marker chromoz.vad...+ hodnota NT, sijove prejasnenie je na hranici patologie...cize na zaklade tychto znakov je vysoke riziko down syndromu

sisa_s
26. jún 2024

A nechces si dat Trisomy testy? Vysledok mas do 5dni..kdezto nifty 2tyzdne sa caka

autor
26. jún 2024

@sisa_s lenze nechapem jednej veci: doktor mi do spravy napisal, ze je hypoplazia nosovej kosticky, cize je vraj pritomna ale mala. A do toho vyhodnocovania zadal, ze nosova kosyicka neni pritomna.

sisa_s
27. jún 2024

neviem, preco zapisal takto, tak ci tak isla by som na geneticke testy a uvidi sa

zuzulik75
1. júl 2024

Ahoj
Ja som mala 3 male faktory na podozrenie downa ( - co znamena ako jeden velky faktor) alebo inej vyvojovej chybe
Syn sa narodil zdravy
Drzim palce aby to bol tvoj pripad

autor
2. júl 2024

@zuzulik75 ahoj, prosim a ake to boli? Ak si teda pamatas. A ake si mala riziko na trizomie?
Tak super, ze mas zdraveho chlapceka, dufam, ze to bude aj nas pripad, ze babatko bude zdrave 🙂
Nam vyslo NT 3mm, vyssia srdcova frekvencia, zly tlak v ductus venosus a hypoplazia nosovych kosti.
Ale o 5 dni som bola u svojej gyn na sone, tak nosova kosticka bola pritomna (ale vraj mensia-tak dufam, ze dorastie do 20tt), srdcova frekvencia bola v norme, a NT namerala stale 3mm.
No uvidime, snad bude vsetko v poriadku.

chvostik1
3. júl 2024

Autorka, nechcem ťa strašiť, ale MUDr. Grochal je vo svojom odbore najlepší z najlepších. Chodia ku nemu budúce mamičky z každého kúta svk. Netvrdím, že sa nemôže mýliť, aj on je len človek. A určite sa mu to už stalo, ale ak chces mať istotu, a teda ak by u teba zohralo rolu to, že existuje možnosť, že sa ti narodi dieťatko s DS, tak buď vyhľadaj ešte ďalší odborný názor (Dankovčík v KE) alebo si zaplať Nifty/Trisomy testy. A budeš vedieť na 110% na čom ste. Prajem ti veľa šťastia a zdravé bábätko ❤️

autor
3. júl 2024

@chvostik1 dakujem, ja nehovorim, ze doktor sa myli. Len urcite hodnoty mohli byt skreslene mojou chorobou. 🙂

kris_tin257
3. júl 2024

Odporúčam nifty pro testy, ja som ich absolvovala hneď ako sa dali pri oboch tehotenstvach, tie sú najviac smerodajné a najpresnejšie 😊

simik131
3. júl 2024

Ahoj,ja som mala upravené riziko 1:10, a veru nedopadlo to dobre ...držím palce,aby bolo všetko ok ❤️ všetci sme ľudia,aj MUDr grochal,no ten sa nezvykne mýliť...

autor
3. júl 2024

@kris_tin257 ano, ideme zajtra na ne ;)

@simik131 dakujem, a preco ti take vysoke riziko vyslo? Mala si aj nejake markery zo sona abnormalne? 🙂

chvostik1
3. júl 2024

Aké hodnoty skreslené tvojou chorobou? Však to je ultrazvukové vyšetrenie kde sa premeriava bábätko. Či tebe vyšli zle aj krvné testy?

simik131
3. júl 2024

Nie,všetko bolo ok, boli len hraničné hodnoty mozgových komôr, nik sa nevyjadril,že niečo by sa malo stať, dieťa bolo klasifikovane ako zdravé...škoda,že sa mylili. Bábätko som si porodila,aj pochovala ... Určite si daj nifty testy,to ide priamo z krvi

autor
3. júl 2024

@chvostik1 vraj NT moze byt zvacsene ked je zena chora. Tak nam povedal Grochal. (Moze-nemusi)

barborka_dorotka
21. okt 2024

Dobrý večer, môžem sa prosím spýtať ako ďalej pokračujete ? Mne tiež vyslo u Mudr Grochal dnes že v 12tt má bábätko menšiu nosovu kosticku ktorú ani nevedel odmerať a odporučil ma na nifty

autor
21. okt 2024

@barborka_dorotka ahoj, my sme si dali robit nifty, tam vyslo vsetko v poriadku. V 20tt sme boli u neho na sone, tam bolo vsetko tiez v poriadku, len ma malinky mensiu nosovu kosticku na dany tyzden. Drzim palce, pre tvoj klud by som si dala urobit tie nifty.
Moja kamaratka ked cakala maleho, tak dokonca ani v 40tt nemal vyvinutu nosovu kost a je zdravy. Aj nos ma normalny 🙂

susitko
22. okt 2024

@chvostik1 sam grochla mi povedal,ze tych 8-10 ds rocne mu unikne.ja som mala vsetko ok.a nakoniec mame ds.pozeral to aj spatne,ked uz bola mala na svete.takze sme mali prekvapko.a kamoske vyslo,ze bude mat dietako s ds a jej dcerka je zdrava.takze neda sa na 100% verit tomu sonu.

chvostik1
22. okt 2024

@susitko ja som nikde netvrdila, že je 100%. Vo svojom odbore je naozaj jeden z najlepších.

Inak, dcérku máš prekrásnu 🙂 ❤️😍 Natrafila som na tvoj profil v dobe keď mi vyšli blbo tripple testy a aj vďaka tebe a tvojej princeznej som sa utvrdila v tom, že keby sme aj mali dieťatko s ds, že mi to vadiť nebude 🙂

susitko
22. okt 2024

@chvostik1 ty si zlata.dakujem. ja len,ze poznam niekolko zien,kde aj grochal povedal,ze teda nevylucuje ds a nakoniec maju uplne zdrave deticky. je mi luto,ze si buduce mamicky musia zazivat taketo obavy a stres.ale zasa musim povedat,ze nasa dcera je jedna z najlepsich veci co sa mi v zivote udiala.hoci je to niekedy narocne.aj tak je zivot s nou skvely.

barborka_dorotka
23. okt 2024

Mohla by si mi prosím napísať súkromne správu ?🙂)

autor
23. okt 2024

@barborka_dorotka myslis mna, ci inu zienku, ktora sa zapojila do diskusie? 🙂

barborka_dorotka
23. okt 2024

Teba konkrétne autora 🙂

autor
23. okt 2024

@barborka_dorotka pisem 🙂

katarinadianiskova
27. dec 2024

Ahojte , aj nám vyšla na sone menšia nosova kostička , ako to dopadlo alebo prebieha u vás?