Znaky predčasného pôrodu - pohyby nízko dole
Ahojte som 32+1tt dneska ráno som mala taký zltkasty výtok vyzeralo to ako sopel a bolo toho dosť veľa prvý krát to vyšlo zo mňa cca pred týždňom v menšom množstve. Myslim že by to mohla byť hlienova zátka . Dneska od rana ma hrozne bolia kríže a sem tam aj v podbrušku akoby mala prísť menštruacia a pohyby cítim veľmi nízko. Keď stojím dokonca až skríknem od bolesti .Mam nariadený prísny kludovy režim od 17tt kvôli hroziacemu potratu. Teraz mi hrozí predčasný pôrod . Pred týždňom som mala kontrolu kde mi doktorka povedala že je to všetko mäkké, som otvorená na špic prsta krčok nema už ani 2,5mm a že aspoň do 34 tt by sme mali vydržať . Mali ste to niektorá podobne ? A porodili ste skôr alebo ste vydržali? Môže byt toto znak predčasného pôrodu ? Dakujem za odpovede ❤️
@carduelis v 17tt som bola hospitalizovaná kvôli hroziacemu potratu krčok som mala vtedy 32mm a dosť silne bolesti v podbrušku. Po týždni ma poslali domov že uvidíme čo bude dali mi magnezium 3x1a utrogestan 1x na noc . Odvtedy som sledovaná u mojej doktorky pravidelne . Keď ma poslala do nemocnice prvý krát a mysleli sme si že ma dajú na rizikové tak sa na mňa vykašlali 🤷🏼♀️ a ani ma nechceli hospitalizovať lebo že to úplne na hospitalizáciu nevyzerá . Takže na druhej strane som rada že som kontrolovaná u svojej Dr a nie v nemocnici .
Podľa mňa to odchádza hlienova zatka
@marcela654 chod radsej k dr nech ti dajubinfuzie magnezitové a polezis oar tyzdnov v nemocnici.Nechcem strašiť,kazde tehotenstvo je ine ale mna tak pobolievalo dole 2tyz pred pôrodom a porodila som v 32,alw mne odtiekla plodová voda.Len tie bolesti boli take pred tym.
U mna toto bolo normalne, ale radsej ist dobre nemocky, lebo sice mas uz dobry tyzden, ale este aspon tyzden potiahnut by bolo viac ako dobre. Hlavne ked to mas dole uz cele take makke, tak radsej ist. Mna vsetko bolelo a dieta Uplne dole a ja zavreta. To bol ten rozdiel

S predcasnym porodom skusenost nemam, ale s takym nalezom a tvojim dnesnym stavom by som sla teraz do porodnice nechat sa skontrolovat. Minimalne zavolat. V tomto stadiu kazdy den naviac je plus. Preco ta nehospitalizovali, ked si otvorena a mas skrateny krcok?