Znížená funkcia štítnej žľazy v tehotenstve
Ahojte, som v 11 týždni a dneska mi volala lekárka že mám znížený hormón ktorý produkuje štítna žľaza. Máte niekto skúsenosť? Ak sa to začne liečiť hneď je šanca že sa narodí zdravé dieťa? Narodilo sa niektorej z vás dieťa s poškodeným mozog alebo teda malo neskôr znížené IQ ako píšu na internete? Ďakujem 🙂
Prešla som si tým.Rano mi volala gynekologicka,že mám otrasné výsledky SZ a že sa mám okamžite objednať k endokrinologicke.Este v ten deň ma zobrala a predpísala lieky.Citila som sa oveľa lepšie.Dcera je zdravá a až moc inteligentná😀
Pravdaze sa narodi zdrave.. normalne budes brat Euthyrox a vybavene, od 12tt si plod vytvara aj svoje hormony šž, takze no stress
ja som v 16tt a tiez mam mierne zvysene TSH, vcera som bola na kontrolny odber krvi u endokrinologa a buduci tyzden podla vysledkov sa uvidi, ci budem potrebovat lieky
Brala som celé prvé tehotenstvo zvýšenú dávku, mám doma 2 ročného, ktorému tipujú 3+, nie len výškou, ale aj rečou, inteligenciou (vybabranosťou 😂).
Teraz čakám druhé a znova sa mi zhoršili výsledky. Beriem lieky. Je to celkom bežné, takže nestresuj sa internetom.
@gaba029 sestre na to prišli v tehotenstve tiež takto a má zdravého a veľmi šikovného (hlavne jazyk a matematika) syna. Nasadia lieky a bude to ok.

Pokoj, ved prave preto sa robia vysetrenia. Nasadia ti lieky a budete ok. Ja beriem lieky na znizenu cinnost od 14 rokov, cele tehotenstvo. Pravidelne ma sledovali, ale davku nebolo treba dvihat. Syn je uplne v poriadku.