icon

Znížená funkcia štítnej žľazy v tehotenstve

gaba029
27. feb 2025

Ahojte, som v 11 týždni a dneska mi volala lekárka že mám znížený hormón ktorý produkuje štítna žľaza. Máte niekto skúsenosť? Ak sa to začne liečiť hneď je šanca že sa narodí zdravé dieťa? Narodilo sa niektorej z vás dieťa s poškodeným mozog alebo teda malo neskôr znížené IQ ako píšu na internete? Ďakujem 🙂

andrea_82
27. feb 2025

Pokoj, ved prave preto sa robia vysetrenia. Nasadia ti lieky a budete ok. Ja beriem lieky na znizenu cinnost od 14 rokov, cele tehotenstvo. Pravidelne ma sledovali, ale davku nebolo treba dvihat. Syn je uplne v poriadku.

doriiis
27. feb 2025

Prešla som si tým.Rano mi volala gynekologicka,že mám otrasné výsledky SZ a že sa mám okamžite objednať k endokrinologicke.Este v ten deň ma zobrala a predpísala lieky.Citila som sa oveľa lepšie.Dcera je zdravá a až moc inteligentná😀

anavixy
27. feb 2025

Pravdaze sa narodi zdrave.. normalne budes brat Euthyrox a vybavene, od 12tt si plod vytvara aj svoje hormony šž, takze no stress

mirka9876
27. feb 2025

ja som v 16tt a tiez mam mierne zvysene TSH, vcera som bola na kontrolny odber krvi u endokrinologa a buduci tyzden podla vysledkov sa uvidi, ci budem potrebovat lieky

kiki68
27. feb 2025

@gaba029 neboj, daju lieky a vsetko bude ok

3petka
27. feb 2025

@gaba029 mne to zistili pri prvom. Hneď nasadili lieky a bola som sledovaná. Niekedy mi príde že má viac rozumu ako ja. Odvtedy beriem lieky a teda aj pri druhom som brala, on bol dokonca narodený predčasne (nie kvôli štítnej) a tiež mám pocit že má rozumovo predbehne. 😂😂😂😂

vkatush
27. feb 2025

Brala som celé prvé tehotenstvo zvýšenú dávku, mám doma 2 ročného, ktorému tipujú 3+, nie len výškou, ale aj rečou, inteligenciou (vybabranosťou 😂).
Teraz čakám druhé a znova sa mi zhoršili výsledky. Beriem lieky. Je to celkom bežné, takže nestresuj sa internetom.

michaela329
27. feb 2025

@gaba029 sestre na to prišli v tehotenstve tiež takto a má zdravého a veľmi šikovného (hlavne jazyk a matematika) syna. Nasadia lieky a bude to ok.