Zubné problémy počas tehotenstva
Ahojte baby ostala som Tehotna mam 2 veľké kazy dolamane no v hroznom stave budú mi to musieť asi chirurgicky robiť … mala ste niektorá pokazené zuby počas tehotenstva ? Neohrozilo to bábätko ? Alebo aj neskôr či sa neprejavilo nejaké ochorenie čítala som že tie baktérie mozu ohrozit plod … 🙈
Ja som v tehotenstvach prisla takmer o vsetky horne zuby. Po druhom tehotenstve mi ich v narkoze odstranili a mam zubnu protezu
Nechcem byť zlá ale tí jednoduchší ľudia majú aj 10 detí, zuby ako noty na bubón a všetci sú ok. Daj si to spraviť aj v tehotenstve, lokálnu anestézu ti dať môžu.
@anonym_a0759b áno práve na to som aj ja myslela 🙈😄 Len neviem či radšej to riešiť až po pôrode alebo môžem aj teraz 😃
Ja som v tehotenstvach prisla takmer o vsetky horne zuby. Po druhom tehotenstve mi ich v narkoze odstranili a mam zubnu protezu
@petulda333 a mala si aj pred tehu pokazené ? Riešila si až po pôrode všetko ?
@lili246 mne prvé tehotenstvo zničilo polovicu úst, teraz to vidím tak, že mi druhé dieťatko vezme ten zvyšok.. Som v 5 mesiaci a zuby viditeľne odvapnene 🫣 no kazi si robiť dávam normálne, dentálna tiež, ale teda s tým odvapnovanim to je márne.. A napríklad pri malom som tiež pravidelne chodila a nakoniec mi aj tak bez kazu odumreli 3 zuby 🙄
@petulda333 normalne ku zubarovi mas narok ked si tehu aj na dve preventivky tusim do roka .Robila som si zuby pocas tehu a nieco dorobila po tehu takze smer zubar .Pozri mas ludi co sa nestaruju u zuby a je to ok .A potom mas takych co im zo zlych zubov zlyhalo srdce ,vyhadzali sa lebo im kaz tlacil na nerv a tak dalej takze ak mas moznost ist ku zubarovi isla by som .
@anonym_a0759b áno práve na to som aj ja myslela 🙈😄 Len neviem či radšej to riešiť až po pôrode alebo môžem aj teraz 😃
@lili246 každý chronicky zápal vylučuje do krvi toxíny. Takže si daj zuby opraviť čím skôr. Tehotenstvo nie je kontraindikácie na riešenie kazov, dokonca ani v lokálnej anesteze
@petulda333 normalne ku zubarovi mas narok ked si tehu aj na dve preventivky tusim do roka .Robila som si zuby pocas tehu a nieco dorobila po tehu takze smer zubar .Pozri mas ludi co sa nestaruju u zuby a je to ok .A potom mas takych co im zo zlych zubov zlyhalo srdce ,vyhadzali sa lebo im kaz tlacil na nerv a tak dalej takze ak mas moznost ist ku zubarovi isla by som .
@vsetkounas ja uz to mam vyriesene. Ja som pocas tehu neriesila zubara,teda bola som ukazat,ale ja som zvracala skoro kazdych 15min,xy krat hospitapizovana kvoli tomu. Preto som to nechala na potom
@petulda333 a mala si aj pred tehu pokazené ? Riešila si až po pôrode všetko ?
@lili246 pred vobec,bez kazu. A teda mne sa nerobili,ze kazy. Mne kvoli zvracaniu a,ze som nejedla,hladina vapnika tamer na nule,tak mne sa polamali. Jedla som prezrety banan v nemocnici a zlomil sa mi na nom zub 🫣
Ja by som riešila teraz. Po prvé,zub s kazom môže spôsobiť ďalšie zdravotné ťažkosti. Po druhé, keď budeš mať dieťa nebudeš mať toľko času a možno ani chuť behať k zubárovi.
@lili246 samozrejme že to môže ohroziť bábätko ! Hneď to treba riešiť - na ošetrenia v tehotenstve môžte kľudne , aj injekcie môžte, ja osobne by som sa nebála ani malého RTG snímku ale to samozrejme nemusíte, pokiaľ to nie je úplne že mega potrebné. Nie je to taký veľký RTG ako napr. RTG pľúc a podobne ale s tým opatrne - hákliva téma. Každopádne to musíte riešiť.
Jasne, ze teraz. Lokalna anesteza v tehotenstve je ok. Ale pri kojeni tuším už nie. A hlavne nebudeš mat energiu to riešiť po porode.

Nechcem byť zlá ale tí jednoduchší ľudia majú aj 10 detí, zuby ako noty na bubón a všetci sú ok. Daj si to spraviť aj v tehotenstve, lokálnu anestézu ti dať môžu.