Zvládanie rizikového tehotenstva v nemocnici
Prosím Vás ako ste to zvládali, keď ste ležali ako riziková tehu? Akože všetko v pohode ale keď dajú ku mne nejakú matku vysmiatu, čo už je za vodou a ide rodiť. Mám z toho mindraky, radšej sa s tými ženami ani nezoznamujem ani nič podobne. Som fakt divná? Keby už konečne dali nejakú tehuľu, čo ma nejaký problém a môžme si dlhšie poležať spolu a podporovať sa.
ja som lezala 3 mesiace vystriedali sa viac mamin s roznymi zivot. pribehmi. mysli na seba a dieta a ostatnym to dopraj ze uz idu rodit
Bola som cca 2 mesiace na rizikovom pred pôrodom a viem presne o čom hovoríš. Každá jedna, ktorá si ku mne na izbu prišla len ,,polezat,, cez noc a išla hneď rodiť, vo mne len zhoršovala smútok. Ale za 1-2 týždne som si na to zvykla. Asi 2 týždne pred prepustením som konečne dostala na izby babu, ktorá tam tiež bola dlhšie a s ňou sme to tam už dobojovali až do konca 🙂 dobre sme si sadli a rozumeli sme si. Skús poprosit volaku sestričku alebo lekára či by si nemohla byť na izbe s volakou dlhodobou pacientkou. Ale mysli na to, že čas sa vám tam kráti a si tam pre dobro bábätka, viem že sú to len slová ale vydrž, je to len na nevyhnutný čas.
Citala som knihy tam
Pre mňa bolo ťažšie vedieť, že tí istí doktori, čo sa snažia pomôcť mojej 12 týždňovej dcére, hneď vo vedľajšej izbe práve zabíjajú 5 mesačné dieťa len preto, že ma Downov syndróm.
Ja som sice na rizikovom nelezala dlho (10dni) ale priala som si tam lezat este aspon mesiac. Akutna sekcia v 30+6tt a potom dalsi mesiac ako doprovod, aby som mohla chodit k inkubatoru..Ver mi, je lepsie lezat na rizikovom a byt stale 2v1. To das 🍀🍀🍀
Ja som prve 3 dni preplakala. Mala som placentu pravea a povedali mi (medzi 5tym-6tym mesiacom), ze citujem: Moze to skoncit dobre, ale aj masivnym krvacanim, potratom a vyberom maternice. Cize velmi zle. Celkovo tak psychika bab, co sme lezali dlhsie, bola nalomena. Mozno aj hormonami.
Mne sa nepozeralo zle len na prenasajuce, ale zazili sme si odtok vody v 30 tt na izbe, akutny cisarsky, potom jedna potratila priami na WCku vedla mna, ale to len v 7tt, ale aj tak. Bolo to na psychiku hrozne.
Casom som sa naucila verit a vydrzat a nejak sa to zlepsilo. Citala som, lustila.
Nakoniec som odrodila zdrave dieta v 39tom tyzdni. A vsetky dlhodobe, co sme tam boli sme v poriadku, aj deti. Drzim palce 😉

Ja som ležala iba 2 týždne, bolo to pred 9 rokmi,ale mala som na izbe pacientku,ktorá už ležala asi 2 mesiace.Tiez mi potom dodatočne povedala,že keď som prišla,nemala ani chuť sa so mnou zoznámiť, lebo vsak aj tak za chvíľu odídem.Napriek tomu sa z nás stali výborne kamarátky,ktoré sa dodnes navštevujú a naše deti sú najlepší kamaráti..
Tak možno len také povzbudenie,aby si sa aj keď len nakrátko skúsila s nimi zoznámiť, možno nájdeš kamarátku aj na obdobie potom. A držím palce nech to rýchlo ubieha a nech si ty aj dietatko v poriadku.