icon

Zvládnutie príznakov postcovid syndrómu v tehotenstve

leonka26
26. mar 2025

Prosím Vás mate skúsenosti??..
..v septembri som mala covid bola som v 8tt prešlo mi to bez antibiotik ale teraz som bola v 29tt odvtedy kašlem a nemôžem sa toho zbaviť dnes začína 34tt už mi z toho hrabe🤦‍♀️..pan doktor mi povedal ze mi nemôže nič dat lebo som tehotna..bola som na krv na vyteroch a nič mi nezistili som z toho už zúfalá...a to mam ísť rodi zadycham sa aj keď idem do kuchyne..baby poraďte jako sa vyliečiť aby som mohla mať normálny porod lebo v tomto stave neviem ci by som to zvládla.. poraďte prosím..

colsami
26. mar 2025

Na samotny covid sa ATB nedavaju, takze normalka, ze Ti to preslo bez nich. Nazov temy si dala "Postcovid syndróm a pôrod" ale akosi nevidim dovod ze potom si ochorela preto a kvoli tomu, ze si mala pred pol rokom covid.

U akeho Dr si bola na vysetreni? U vseobecneho? Kedy si bola na tu krv a vytery? Teraz? Ci vtedy? Kasel je jedna vec - zadychavanie druha, to som sa v tomto tt zadychavala bezne aj bez kasla a mala som stavy ze tazko dycham, toto je celkom bezne v poslednom trimestri, kedze dieta uz je velke a vsade tlaci.

majamat
26. mar 2025

suhlasim s @colsami

nerozumiem tomuto vyjadreniu ....le teraz som bola v 29tt odvtedy kašlem...

kde si bola? ci znovu si bola chora?

ja mam ten postkovidovy syndrom uz 30r 😀
akoze nepochopim preco to takto nazvali a precos a to takto vehementne pouziva, ked toto existovalo aj predtym a nikto to nenazval postychtipkovy syndrom, ci nejak podobne. a rodila som prirodzene. s dychom som vobec tazkosti nemala. po infekcnom ochoreni moze par mesiacov pretrvavat kasel, je to normalne. je tpo sposobene zvysenou aktivitou riasinkoveho epitlu priedusiek. nema to nic s kovidom, ale vseobecne s infekciami.
mnoho zien maju diagnostikovanu astmu, ci chronicku bronchitidu ako ja a rodili prirodzene. treba samosrejme na to upozornit aj zdravotnikov.

leonka26
autor
26. mar 2025

@colsami u všeobecného mam aj vysoký tep nic nerieši teraz...a pardon už tam ani nejdem lebo akože nič nerieši...som povedala nech ma posle na kardiologiu (ten tep mam vysoký už asi 2mesiace) alebo na pľúcne on nevidí dôvod...ale ja viem ze není niečo v poriadku nie som prvý krát tehotna tak viem..

leonka26
autor
26. mar 2025

@majamat lenže gynekológ povie ze mam povedať všeobecnému všeobecný povie ze mi nič nieje ale nie som prvý krát tehotna a viem ze není niečo v poriadku..teraz stále kašlem mam záchvaty zjazdového kašľa v noci dutiny stále update a môžem robiť čo chcem a nič mi není podľa môjho doktora...

colsami
26. mar 2025

Ok tak ked odmietas k doktorom pri zhorseni stavu, tak odmietaj. Ale necuduj sa, ze sa samo nic nezlepsi. Mimochodom ked si nespokojna s Dr, mozes ho zmenit a chodit k inemu. Vsetko sa da uplne normalne a rozumne riesit.
Neodpovedala si, ze kedy si to naozaj u toho doktora vobec bola. Ale to je jedno, mas svoju hlavu a svoje presvedcenie.

maryetta
26. mar 2025

Tiez som nebrala nic. Mala som kovid pri poslednom tehu v 8.mesiaci. Ja neviem ako som zazrakom porod udychala...

leonka26
autor
26. mar 2025

@colsami ja neodmietam len sa na mňa diva jak na hypochondra..co človek nechodi a teraz som tam bola 10dni dozadu naposledy presne predtým som tam bola tiež akože toto človek sa len opýtať a už je zlý riešila som to aj cez pediartricku ku ktorej som chodila aj ja..ta mala snahu riešiť ako sa dalo dala mi kortikoidy a bolo mi lepšie ale potom po týždni zase tam kde som bola..

leonka26
autor
26. mar 2025

@maryetta ja mam normálne s toho už mám s toho uskostne stavy ze co a ako človek zo zdravotným vzdelaním stále vravím sladká nevedomosť