Zvládnutie závislosti na cigaretách počas tehotenstva
Dobrý deň, písala som sem pred par týždňami ze som otehotnela a bola som tuhá fajčiarka pred tehotenstvom, 25 cigariet denne. Pytala som sa na nejake tipy ako odbúrať chut na cigy a podobne. Od momentu kedy mi to potvrdila gynekologicka som sa rozhodla prestat fajčiť. Úplne. Nie postupne ale seknut s tým hneď. Vyčítam si ze som neprestala pred tehotenstvom ale bolo to na rýchlo popravde, odporúčali mi otehotnieť čím skôr kvôli endometrioze. Ani vo sne by ma nenapadlo ze sa nám to podarí hneď o mesiac ako sme sa začali snažiť. Beriem to ako zázrak, ako dar ktorý mi už teraz robí neskutočnú radosť.❤️ preto som sa chcela prihovoriť aj k iným tehotným lebo viem ze fajcenie trápi veľa žien. Ja som si myslela ze sa mi nikdy nepodarí prestat. Nemyslím si ze je fajn postupne obmedziť. Viem ako funguje "fajčiarsky" mozog. Ta jedna ciga by bola braná ako to môžem to nevadí. Prvé dni boli hrozne fajn , vôbec ma neťahalo si dat cigu. Zlom prišiel až na 5 deň, kedy som vstala podráždená a mala som extrémnu chuť na cigu ,nedala som si. 10 minút som ju držala v ruke , 10 minút som cmúľala nezapalenu cigu (:D) a tvárila sa ze vydychujem dym. Stačilo mi to. Uvedomila som si ze to viem takto potlačiť a nepoškodit nijako bábätku. To som robila par dni, možno raz denne stále. Samozrejme čítala som si ako to bábätku ubližuje od začiatku a nie ze do 12 týždňa to je v pohode atď. Sú to len výhovorky, ako fajciarky hľadáme stále niečo co nám "dovoli" si dat cigu bez výčitiek.
Super, bud na seba hrda, usetris na krasne vecicky a pridas zdravie obom. ❤️👍🏻
Aj ja som tak prestala fajčiť, keď som zistila,že som tehotná. Teraz bude mať dcéra už 9 rokov a ja som sa cigariet už nedotkla. Držím palce
Si uzasny človek. Si priklad pre ostatnych. Kiez aj ostatne zeny urobia to co ty..a majú takú lásku a obetavosť, zmysel pre zodpovednost, rozumnost ako ty.
Kiez by taku vec ako cigarety ľudia nikdy nevymysleli a nevyrobili.

@s11e22 nemohla som už ďalej písať v príspevku tak to dokončím tuto. Dá sa prestat a preto stojím pri každej žene ktorá sa o to snaží a dokážem to pochopiť. Ja som len chcela ukázať to ze aj keď sa to zdá nemožné dá sa to. A ja sa cítim skvelo ❤️ viem ze som vybrala to najlepšie čo môže byť a to zdravie môjho bábätka ktoré ani z ďaleka nemôže zato ze vplyvom stresov sme sa niektoré rozhodli fajčiť. Bábätko nemôže povedať ja nechcem. Matka musí rozhodnúť o tom co je najlepšie. A najlepšie je do bábätka nedávať tieto škodlivé látky. Existuje veľa veci ktoré vám nahradia pocit ze si dávate cigu. Mne pomáha aj žuvačka, vyčistiť si zuby, sadnúť si na balkón s čajíkom v ruke na rovnaký čas ako som chodila s cigou predtým. Ak by ste nejaká potrebovali podporiť bez odsudzovania, tak som tu. Dúfam že to nikto nebude brat ako chvalenie samej seba, ale mala som potrebu to sem napísať.