Zvláštne problémy v 7. mesiaci tehotenstva
Prišla som sa poradiť. Som v 7 mesiaci a už pár dni mám take zvláštne príznaky. Som slabá, neskutočne unavená a prakticky má boli všetko - panva, členky, kolena ruky. Občas chytím aj bolesť hlavy. Keď sa najem tak to na chvíľku ustane a potom znovu. Poradňu mám o 2 dni tak som chcela počkať ale neviem nemám zájsť na pohotovosť? Teplotu nemám tak do 36.2 max to meriam každý deň. Hrdlo a ani nič take necítim a tráviace problémy ako hnačky a ani zvracanie. Len občas nevoľnosť ale teda nezvraciam.. do toho návaly tepla a zimy. Je toto ok? Čo sa týka pohybov tak cítim stále, brucho netvrdne a ani nemám tie falošne kontrakcie a ani nejaký špecificky výtok. Skôr mi to príde že sa to týka mna a nie bábätka.
Neviem či je toto proste bežne. Ďakujem.
Ešte doplním tlak mám v poriadku, občas si ho zmeriam a dnes ráno napríklad 107 na 65 a pulz 92.
Na poslednej poradni predpísali železo. Prešli asi 3 týždne a toto začalo štvrtok-piatok minuly týždeň.
Nie je to normálne , mám za sebou dve tehotenstvá ale toto mi príde možno skôr na virózu. Ak sa ti niečo nezdá radšej smer pohotovosť.
A išli by ste na pohotovosť tu klasickú všeobecnú alebo rovno na urgent ?
Osobne by som išla na pohotovosť a tam už Vám nasmerujú kam treba. Lebo po gynekologickej stránke problémy nemáte, podľa toho čo píšete.
Osobne by som išla na pohotovosť a tam už Vám nasmerujú kam treba. Lebo po gynekologickej stránke problémy nemáte, podľa toho čo píšete.
@janka1224 ďakujem ja som s tým ani k mojej všeobecnej nešla. Lebo tam ma hneď pošle preč že som tehotná že mi nič nemôže predpísať..
Čokoľvek sa ti nezdá v tehotenstve a tvoj lekár už nepracuje , choď na pohotovosť nevyhodia ťa 🙂
Znie to ako nedoststok zeleza. A nie je to bezne, treba to riesit. Drz sa 🙂
Kľudne zbehne na normálnu pohotovost ..oni ta už nasmerujú. Drz sa
Cukor máš v poriadku? Nemože to byť tehotenska cukrovka? Robili ti glukozovy test?
Cukor máš v poriadku? Nemože to byť tehotenska cukrovka? Robili ti glukozovy test?
@anna777115 áno to mám v poriadku
@anonym_autor na covid si si robila test?
@anonym_autor na covid si si robila test?
@anonym_351b32 tak nemám vibec respiračné prejavy a to by má ani nenapadlo
@anonym_autor ten cukor sa môže aj neskor prejaviť.
@anonym_autor tak ja som pri podobných príznakoch mala nizky hemoglobín..a brali ti po dvoch, troch týždňoch krv, či lieky zabrali? Lebo ja som mala nizky tlak, mdloby, slaba som sa cítila, nechutilo mi jesť a sem tam sa mi aj horšie dychalo..treba ísť určite k dr. Aj na pohotovosť..
@anonym_autor tak ja som pri podobných príznakoch mala nizky hemoglobín..a brali ti po dvoch, troch týždňoch krv, či lieky zabrali? Lebo ja som mala nizky tlak, mdloby, slaba som sa cítila, nechutilo mi jesť a sem tam sa mi aj horšie dychalo..treba ísť určite k dr. Aj na pohotovosť..
@luciat38 no mne nasadili železo 12.9 a teraz to vychádza že mám poradňu po 3 týždňoch. Takze ich poprosím nech mi urobia odbery znovu.. a teda toho 12.9 mi potvrdili že glukozovy test bol negatívny len teda znížený hemoglobín.. len je to celé zvláštne v tom čase som nemala žiadne príznaky a tie mi začali cca 2 týždne potom čo to železo aj beriem :/
@luciat38 no mne nasadili železo 12.9 a teraz to vychádza že mám poradňu po 3 týždňoch. Takze ich poprosím nech mi urobia odbery znovu.. a teda toho 12.9 mi potvrdili že glukozovy test bol negatívny len teda znížený hemoglobín.. len je to celé zvláštne v tom čase som nemala žiadne príznaky a tie mi začali cca 2 týždne potom čo to železo aj beriem :/
@anonym_autor môže to byť samozrejme aj niečo iné treba to naozaj riešiť s lekárom...aj to železo nemuselo sadnúť, kto vie..ale v tehotenstve platí, radšej ísť k dr. Aj keď možno niekedy zbytočne ako prísť neskoro..
@anonym_351b32 tak nemám vibec respiračné prejavy a to by má ani nenapadlo
@anonym_autor nemusíš mať, ja som počas prvého mala podobné príznaky a nemala som ani teplotu, ani kašeľ, ani nádchu
@anonym_autor môže to byť samozrejme aj niečo iné treba to naozaj riešiť s lekárom...aj to železo nemuselo sadnúť, kto vie..ale v tehotenstve platí, radšej ísť k dr. Aj keď možno niekedy zbytočne ako prísť neskoro..
@luciat38 Dakuejm za odpoved. Dnes budem volať na gynekologiu či by ma nevedeli zobrať už dnes nakoľko poradňu mám zajtra
@anonym_285 nemám vôbec ale teda rozmýšľam že to kúpim keďže sa vlastne cukrovka môže prejaviť aj neskôr :/ ako píšete
@anonym_autor nemusíš mať, ja som počas prvého mala podobné príznaky a nemala som ani teplotu, ani kašeľ, ani nádchu
@anonym_351b32 ďakujem tak zbehnem určite na test či náhodou ti nebude to. Ja som mala Covid 3x a vždy som mala tie iste príznaky takze som teraz nad tým ani neuvažovala
@anonym_351b32 ďakujem tak zbehnem určite na test či náhodou ti nebude to. Ja som mala Covid 3x a vždy som mala tie iste príznaky takze som teraz nad tým ani neuvažovala
@anonym_autor môže ťa niečo obchádzať.. Ale ja mám toto čo píšeš z anémie (tiež liečená).. Ale teda už od začiatku tehu, od nejakého 17tt.. A tiež som extrémne slabá keď na mňa niečo lezie, moje telo s tým takto bojuje..ale jasné, nemusí to byť tvoj prípad, len píšem ako to mám ja 😊
@anonym_autor môže ťa niečo obchádzať.. Ale ja mám toto čo píšeš z anémie (tiež liečená).. Ale teda už od začiatku tehu, od nejakého 17tt.. A tiež som extrémne slabá keď na mňa niečo lezie, moje telo s tým takto bojuje..ale jasné, nemusí to byť tvoj prípad, len píšem ako to mám ja 😊
@karlamon ďakujem za odpoved. Mna to aj najprv napadlo že teda idem byt chorá. Ale je to zvláštne ani nechodím medzi ľudí pretože pracujem z domu. A teda trvá to už 5-6 dni. Ja som v tehotenstve práveže mala extrémne zníženú imunitu a do 20 týždňa som bola stále chorá a malo to rýchly spád. Že ráno len skriabanie v hrdle a večer už teplota.. preto mi toto príde nejaké zvláštne. Ale už sa prikláňam k tej anémii pretože už mám problém aj zvládnuť 9 hodín pracovať denne. Okolo 12 má chytí neskutočná únava.. a dnes som vstala po 10 hodinovom spánku a som znovu unavená
@karlamon ďakujem za odpoved. Mna to aj najprv napadlo že teda idem byt chorá. Ale je to zvláštne ani nechodím medzi ľudí pretože pracujem z domu. A teda trvá to už 5-6 dni. Ja som v tehotenstve práveže mala extrémne zníženú imunitu a do 20 týždňa som bola stále chorá a malo to rýchly spád. Že ráno len skriabanie v hrdle a večer už teplota.. preto mi toto príde nejaké zvláštne. Ale už sa prikláňam k tej anémii pretože už mám problém aj zvládnuť 9 hodín pracovať denne. Okolo 12 má chytí neskutočná únava.. a dnes som vstala po 10 hodinovom spánku a som znovu unavená
@anonym_autor autorka ahoj... Určite by som šla k dr... Mne v jeden deň nebolo dobre, necítila som sa v poriadku, taka iná som bola... Sla som na druhý deň k dr. a hneď ma odoslala do nemocnice na pozorovanie.. A urobila to najlepšie čo mohla spraviť 🙏 dva dni na to mi praskla plodová voda, a o ďalšie dva dni akútna sekcia... Dieťa sa mi narodilo v 26tt a keby som není v nemocnici, tak neviem ako to všetko dopadne... Každopádne nechcem ta vystrašiť, len žena a telo cíti, že sme není v poriadku a treba tie signali aj počúvať.. Držím palce nech je všetko ako ma byt 🙏
@anonym_autor daj si určite skontrolovať krv aj na železo 😊 berieš predpísané či voľnopredajné?
@anonym_autor daj si určite skontrolovať krv aj na železo 😊 berieš predpísané či voľnopredajné?
@karlamon predpísali mi sorbifer 1 tabletku denne 🙂 nejake problémy som s tým nemala a ani zápchy len tmavšiu stolicu. Tak uvidím aké budú výsledky.
Ten tlak mas dost nizky, mozno z toho? Plus mozno nejaka viroza?
Ten tlak mas dost nizky, mozno z toho? Plus mozno nejaka viroza?
@kiki68 tiež mi to napadlo. Na poradni mám vždy taký 125 na 75 ale doma nie. Ale skôr beriem realisticky ten doma pretože na poradni nie som až tak v klude. A doma si meriam po tom ako 15 minút sedím.

normálne nie sú. nikdy som tieto problémy čo píšeš nemala a to som bola tehu 4 krát.
na poradňu nechoď sama ak by ti prišlo zle. problémy určite spomeň. Možno máš málo železa.